به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» بر اساس اسنادی که به دست آورده، نوشت: ارتش به شکلی سیستماتیک قانون آزادی اطلاعات را نقض میکند چراکه این اسناد نشان میدهند سپتامبر ۲۰۲۴ درخواستی از سخنگوی ارتش برای ارائه اطلاعات مربوط به تعداد افسران سلامت روان مطرح شد، اما با وجود گذشت هفت ماه و نیم از آن هنوز ارتش پاسخ درستی در این خصوص نداده است.
این روزنامه عبری به نقل از یک مسوول عالی رتبه در وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی که نخواست نامش فاش شود، نوشت: عدم افشای اطلاعات در زمانی که سربازهای زیادی به حمایت روانی نیاز دارند، اقدام خطرناکی است و اصرار بر آن با توجه به چالشهای پیش روی ارتش به ویژه بعد از هفتم اکتبر و در طول جنگ مستمر در غزه، این نگرانی را ایجاد میکند که تعداد افسران سلامت روان در ارتش کافی نیست.
اما واحد آزادی اطلاعات دولت که به شکایتهای مربوط به عدم دسترسی به اطلاعات رسیدگی میکند، به ارتش رژیم صهیونیستی دستور داده بود تا ۲۵ مارس به این درخواست پاسخ دهد. با این حال حتی بعد از این تاریخ نیز ارتش اطلاعات موردنظر را نداد، در نتیجه این واحد ۱۰ آوریل اعلام کرد که اسم ارتش را به عنوان نهاد ناقض قانون آزادی اطلاعات در لیست ویژه خود قرار خواهد داد.
پس از بررسی که «اسرائیل هیوم» انجام داد، مشخص شد که این اولین نقض نبوده و ارتش قانون آزادی اطلاعات را در سال ۲۰۲۴ دستکم ۹ بار نقض کرده و این نشاندهنده بیتوجهی سیستماتیک اصول شفافیت و مدیریت درست است.
در ارتباط با آنچه گفته شد، رئیس این واحد در وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید از عملکرد ارتش این رژیم گفت: منطقی نیست ارتش به صورت سیستماتیک تعهد قانونی خود به ارائه پاسخ طبق قانون آزادی اطلاعات را نقض میکند. شفافیت شرط اصلی اعتماد «مردمی» است که اساسا اعتماد خود به ارتش را از دست دادهاند و این بیاعتمادی بعد از هفتم اکتبر بیشتر شد.
به نوشته «اسرائیل هیوم»، با توجه به بحران کنونی و نیازی که به رسیدگی به افراد مبتلا به اختلال اضطراب بعد از سانحه وجود دارد، سوالی که در اینجا مطرح است این است که آیا ارتش تعداد افسران سلامت روان را که به دلیل کمبود شدید نیرو در این زمینه متحمل شده، عمدا پنهان میکند.
این روزنامه رژیم صهیونیستی دسامبر گذشته نیز نوشت: دستگاه امنیتی پیشبینی میکند تعداد مبتلایان به بحرانهای روانی تا سال ۲۰۳۰ تا ۱۷۲ درصد و نسبت مشکلات روانی در میان نیروهای ارتش تا ۶۱ درصد افزایش یابد و همینطور بودجه مرکز بازپروری سربازان آسیبدیده از ۳.۷ میلیارد شکِل در سال ۲۰۱۹ به ۱۰.۷ میلیارد شکِل در سال ۲۰۳۰ برسد.
اطلاعاتی که این روزنامه عبری به نقل از وزارت امنیت این رژیم منتشر کرد حاکی از این است که مرکز بازپروری سربازان آسیبدیده در ارتش از حدود ۶۲ هزاز سرباز آسیبدیده از جمله ۱۱ هزار بیمار روانی مراقبت میکند.
بر اساس پیشبینیهای این وزارتخانه، تعداد سربازهای آسیبدیده تا سال ۲۰۳۰ با افزایشی ۶۱ درصدی به ۱۰۰ هزار تن خواهد رسید که از این تعداد ۳۰ هزار تن مبتلا به مشکلات روانی خواهند بود و این به معنای افزایش ۱۷۲ درصدی این بیماران است.
منبع: ایسنا