صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ماجرای صحبت‌های سردار آزمون درباره ایرانی نبودنش چیست؟

  • کد خبر: ۳۳۲۲۲۸
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۶
انتشار ویدیویی از سردار آزمون که با هم‌تیمی خود مشغول صحبت درخصوص غذای چکدرمه است، حسابی جنجالی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مشخص است که سردار آزمون در ویدیو منتشره در صفحه اینستاگرام "حدث الریاضیة" چه می‌گوید، اما آن کسی که برای اولین بار در اینستاگرام یا توییتر ادعا کرده سردار جمله "من ایرانی نیستم" را به زبان آورده، ول کن ماجرا نیست و همراهان بی‌شماری هم دارد که با انگیزه‌های مختلف به او پیوسته‌اند.

این بخشی از یک معضل همیشگی است که به همراه رشد شبکه‌های اجتماعی، فراگیر شده. درک و فهم اشتباهی از موضوعات و تبدیل کردن آن به سوژه‌ای برای فحاشی‌های دسته جمعی، به افرادی که شهرت بیشتری در جامعه ایرانی دارند (البته این موضوع مختص ایران نیست).

نکته اینجاست توییت‌هایی با این ادعا که سردار اعلام کرده ایرانی نیست، بیشتر دیده می‌شوند تا صد‌ها نفری که پای این توئیت‌ها دارند می‌نویسند که «داداش! سردار این حرف را نزده و موضوع چیز دیگری است». به هر حال، میل شدید به دیده شدن و هم رسانی، بالاتر از همه خصائص انسانی در شبکه‌های اجتماعی عمل می‌کند!

داستان از این قرار است که پس از قهرمانی شباب الاهلی در فینال جام حذفی و غلبه بر الشارجه، خبرنگار برنامه "حدث الریاضیة" مشغول مصاحبه با سلطان عادل، بازیکن تیم فوتبال شباب الاهلی است و در حال پرسیدن نظر او درخصوص غذا‌های مختلف است و اظهارات این خبرنگار نیز با سوالی درخصوص غذا‌های مصری آغاز می‌شود.

در ادامه نیز آزمون وارد کادر شده و در کنار سلطان عادل قرار می‌گیرد که بازیکن شباب الاهلی به مهاجم تیم ملی ایران اشاره کرده و از خوردن یک غذای خوشمزه ایرانی که توسط سردار پخته شده، صحبت می‌کند که آزمون نیز با اعلام این موضوع که "چکدرمه" یک غذای ترکمن است، از خوشمزه بودن آن تعریف می‌کند و همین مکالمه کوتاه باعث شده تا اظهارات آزمون با عناوین مختلف و عجیبی در شبکه‌های اجتماعی وایرال شود.

در زیر، مکالمات طرفین را مرور می‌کنیم:

- خبرنگار: یک غذای مصری معروف؟

+ سلطان عادل: کوشاری

- خبرنگار: در همه جا درست کردی؟

+ سلطان عادل: در تیم ملی و همه جا درست کردم، همه خوششان آمد.

(در این لحظه سردار آزمون با شیطنت وارد قاب دوربین شده و دستش را روی شانه سلطان عادل می‌گذارد و به صحبت‌های آنها گوش می‌دهد.)

+ سلطان عادل: او (با اشاره به سردار) هم قرار است یک غذای ایرانی من را دعوت کند ان‌شاءالله.

- خبرنگار: چه غذایی؟

* سردار: (غذای) ایرانی نیست.

- خبرنگار: چه غذای ایرانی (قرار است به سلطان عادل بدهی)؟

* سردار: من ترکمن هستم و به او غذای چکدرمه را می‎‌دهم. (یعنی غذای چکدرمه محلی است - سردار سپس در شرایطی که دستانش رو جلوی دهانش گرفته، بوسه‌ای بر آن می‌زند و خوشمزه بودن چکدرمه را با این ژست نشان می‌دهد).

(چکدرمه یکی از غذا‌های سنتی و محبوب قوم ترکمن در شمال شرق ایران است، به‌ویژه در استان گلستان. این غذا نوعی پلو گوشتی محسوب می‌شود که با ترکیبی از گوشت قرمز (معمولاً گوسفند یا گاو)، پیاز، گوجه‌فرنگی یا رب گوجه، برنج و ادویه‌جات تهیه می‌شود. چکدرمه به دلیل سادگی در مواد اولیه و طعم بی‌نظیرش، یکی از غذا‌های اصیل و دلنشین ترکمنی است که در مراسم‌ها و مهمانی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد.)

- خبرنگار: آیا غذا‌های عربی را هم می‌شناسی؟

* سردار: عربی؟ نه! (با اشاره کنایه آمیز به سلطان عادل:) چرا به ما غذای عربی نمی‌دهی؟

+ سلطان عادل: ان‌شاءالله به او (سردار) غذای عربی می‌دهم.

* سردار: بازم ان‌شاءالله، ان‌شاءالله، ان‌شاءالله، ان‌شاءالله... همیشه می‌گوید ان‌شاءالله، ان‌شاءالله، ان‌شاءالله...

سپس به نظر می‌رسد که سردار یک کلمه خنده‌دار را بابت بدقولی‌های سلطان عادل به زبان می‌آورد که توسط رسانه عربی سانسور می‌شود و در ادامه شاهد خنده‌های بی پایان سلطان عادل به جمله‌ای هستیم که توسط آزمون به زبان آورده شده است.

اینکه چطور یک مکالمه ساده و خودمانی در حاشیه یک مصاحبه فوتبالی به یک جنجال بزرگ تبدیل می‌شود، چیزی جز حاصل فضای مسموم شبکه‌های اجتماعی نیست. تقطیع بخشی از صحبت سردار آزمون و انتشار آن با تفسیر‌های شخصی و نادرست، عملاً فرصتی به وجود آورد تا هجمه‌ای گسترده و بی‌پایه به سمت او روانه شود. بسیاری از کاربران بدون آنکه حتی اصل ویدیو را ببینند یا متوجه زمینه صحبت‌ها باشند، تنها با دیدن چند ثانیه و خواندن چند توییت تحریک‌آمیز، به داوری نشستند و با فحاشی و توهین، وجهه و شخصیت یک بازیکن ملی را زیر سوال بردند. آزمون نگفت ایرانی نیست، بلکه صرفاً تأکید کرد غذایی که معرفی کرده «ایرانیِ مرسوم» نیست، بلکه یک غذای محلی خاص قوم ترکمن است.

این اتفاق تنها یک نمونه کوچک از یک رفتار زشت و تکراری در فضای مجازی است: حمله به فردی صرفاً به دلیل برداشت ناقص یا نادرست. متأسفانه، کاربران زیادی در مواجهه با محتوا‌های بریده‌شده یا غلط‌انداز، به جای تحقیق و بررسی صحت موضوع، فوراً موضع می‌گیرند و شروع به قضاوت و اهانت می‌کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.