صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نقش اساسی خانواده در شکل‌دهی به فرهنگ، هنجار‌ها و ارزش‌های اجتماعی

  • کد خبر: ۳۳۲۷۲۶
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۰
رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه سلامت خانواده، به سلامت روانی و روابط مطلوب اعضای آن وابسته است، گفت: خانواده نقش اساسی در شکل‌دهی به فرهنگ، هنجار‌ها و ارزش‌های اجتماعی ایفا می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیرحسین واعظی بر اهمیت حمایت از خانواده به عنوان یکی از وظایف اساسی مسئولان و آحاد مردم تاکید و آن را سیاستی حیاتی برای آینده بلندمدت کشور ذکر کرد.

وی اظهار کرد: خانواده، نهاد بنیادی و اولیه اجتماع است که نقش مهمی در شکل‌گیری روابط انسانی، رشد نسل‌های آینده و توسعه فرهنگی و ارزش‌های جامعه دارد.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه سلامت خانواده، به سلامت روانی و روابط مطلوب اعضای آن وابسته است افزود: خانواده نقش اساسی در شکل‌دهی به فرهنگ، هنجار‌ها و ارزش‌های اجتماعی ایفا می‌کند.

به گفته واعظی، عوامل مؤثر بر این تحولات شامل افزایش تحرک جغرافیایی، گسترش ارتباطات فراجنسیتی، توانمندسازی زنان، دسترسی به رسانه‌های نوین و جهانی‌شدن است که همگی نقش خانواده در ازدواج و روابط خانوادگی را تغییر داده‌اند.

وی با بیان اینکه خانواده ایرانی نیز در چند دهه گذشته شاهد تحولات اجتماعی و فرهنگی متعددی بوده است گفت: این تحولات باعث شده است که فرآیند‌های نوسازی و مدرنیزاسیون، ساختار خانواده و الگو‌های ازدواج را تحت تاثیر قرار دهند.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان از جمله پیامد‌های این تغییرات را تاخیر در سن ازدواج، طولانی‌تر شدن دوره تجرد، کاهش تعداد فرزندان و افزایش ناباروری بیان کرد.

واعظی اضافه کرد: این تاخیر در تشکیل خانواده، چالش‌های جمعیتی و اجتماعی متعددی مانند کاهش نرخ زاد و ولد، افزایش تمایل به تجرد قطعی و کاهش دوره فرزندآوری را به همراه دارد.

وی با بیان اینکه در این میان، خانواده نقش حیاتی در گذار به بزرگسالی و مسئولیت‌های مربوط به آن، از جمله تحصیل، مسکن و کار، را بر عهده دارد، افزود: پس از دوره‌ای طولانی، خانواده مجدداً به متن زندگی جوانان بازمی‌گردد.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه برگزاری پژوهش‌های علمی در زمینه خانواده و ازدواج جوانان، به شناخت بهتر این مسائل و کمک به سیاست‌گذاری‌های اجتماعی مبتنی بر شواهد علمی کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: نتایج این پژوهش‌ها برای سیاستگذاری‌های مرتبط با تسهیل ازدواج، کاهش سن ازدواج، حمایت از زوجین جوان و توانمندسازی آنان اهمیت دارد.

واعظی با بیان اینکه همچنین، تغییرات سریع اجتماعی و فرهنگی، ارزش‌ها، نگرش‌ها و کنش‌های جوانان را تحت تأثیر قرار داده است، ادامه داد: این تغییرات، نیازمند همکاری دستگاه‌ها، نهاد‌ها و مراکز علمی است تا نقشه راه سیاست‌گذاری‌های راهبردی در حوزه خانواده و ازدواج تدوین شود.

وی از جمله موارد مورد تاکید را، بازتعریف مسیر زندگی جوانان، طراحی سیاست‌های نسل‌محور، تقویت نظام آموزش و اشتغال، فرهنگ‌سازی گسترده از طریق رسانه‌ها و نهاد‌های دینی و فرهنگی، و بهره‌گیری از تجربیات موفق بین‌المللی و بومی‌سازی آنها ذکر کرد.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان بر اهمیت آینده‌نگری علمی و پژوهشی در حوزه ازدواج جوانان و خانواده تأکید کرد و ضرورت تمرکز بر مسائل نوظهور مانند روابط مجازی و مداوم، سیاست‌های داده‌محور و ارزیابی مستمر اثرات سیاست‌ها را خواستار شد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.