صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد

  • کد خبر: ۳۳۳۱۰۵
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان از شناسایی مجدد یکی از توله‌های ماده یوزپلنگ آسیایی موسوم به «هلیا» که در حال حاضر به عنوان یک یوز بالغ شناخته می‌شود، خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سعید یوسف پور با اشاره به روند اجرای پروژه ملی پایش جمعیت یوزپلنگ آسیایی در ذخیره‌گاه زیست‌کره توران اظهارکرد: به‌تازگی در جریان پایش‌های میدانی تصویری از یک فرد یوز توسط دوربین‌های تله‌ای موسسه میراث سبز پایدار ثبت شده که بررسی‌های تطبیقی توسط کارشناسان حیات‌ وحش با بانک اطلاعاتی ملی یوزپلنگ آسیایی، هویت این یوز را مشخص کرده و نشان می‌دهد که فرد مذکور، توله بازمانده ماده یوز موسوم به «هلیا» است.

وی افزود: «هلیا» در اولین ثبت زادآوری نخستین‌بار در ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ به همراه دو توله خود در محدوده منطقه حفاظت مشارکتی یوزکنام مشاهده و مستندسازی شد. این خانواده بارها در ماه‌های بعد در نقاط مختلف ذخیره‌گاه زیست‌کره توران رؤیت و ثبت شد تا اینکه متأسفانه یکی از توله‌ها در ۶ تیر ۱۴۰۲ در پی برخورد با یک خودروی عبوری در محور تهران– مشهد (محدوده عباس‌آباد) تلف شد.

یوسف‌پور تصریح کرد: در پی این حادثه، هلیا و توله باقیمانده برای مدتی در حاشیه جاده مستقر بودند که با تلاش‌های شبانه‌روزی محیط‌بانان و همراهی فعالان و دوستداران حیات وحش این دو یوز از منطقه خطر فاصله گرفتند و به عمق زیستگاه طبیعی خود بازگشتند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: اگرچه این یوز بالغ به طور قطعی شناسایی شده اما مطابق اعلام کارشناسان حیات وحش جنسیت این یوز تاکنون به طور قطعی تأیید نشده و تشخیص دقیق آن نیازمند ثبت تصاویر بیشتر از زوایای مشخص و قابل تحلیل است بنابراین جنسیت این یوز برای کارشناسان در حال حاضر نامشخص است.

وی تأکید کرد: روند پایش میدانی توسط کارشناسان و متخصصان حیات وحش با هدف بررسی بیشتر و مستندسازی دقیق‌تر ادامه خواهد یافت و نتایج نهایی تعیین جنسیت پس از تکمیل اطلاعات و تحلیل تصاویر تکمیلی اعلام خواهد شد.

یوسف‌پور در پایان با تأکید بر اهمیت این شناسایی جدید اظهارکرد: ثبت مجدد تصویر توله بازمانده هلیا به عنوان یک یوز بالغ سه ساله آن هم پس از گذشت حدود ۲۲ ماه از آخرین مشاهده، نه‌تنها نشانه‌ای امیدوارکننده از تداوم زیست طبیعی این فرد ارزشمند است بلکه گواهی بر کارآمدی اقدامات حفاظتی و ضرورت استمرار آن در زیستگاه‌های حساس یوزپلنگ آسیایی به شمار می‌رود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.