صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد

  • کد خبر: ۳۳۳۵۲۴
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۶
پیگیری‌های شهرآرا برای ۴۲۰۰  نفر از ساکنان حاشیه شهر به ثمر نشست و عطر نان تازه در کوی عمار یاسر مشهد پیچید.
انسیه شهرکی
خبرنگار انسیه شهرکی

به گزارش شهرآرانیوز؛ «کوی عمار یاسر مشهد با ۴۲۰۰ نفر جمعیت فقط یک نانوایی دارد!»، «جست وجوی نان آن طرف اتوبان»، «شمارش معکوس برای روشن شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد» عناوین گزارش‌هایی بود که سی‌ام مهرماه و یکم آذر سال گذشته در تریبون مردمی محله عمار یاسر به چاپ رساندیم.

ساکنان کوی عمار یاسر در این تریبون‌های مردمی اشاره کردند که جمعیت چهار هزارو دویست نفری محله شان نانوایی درست و حسابی ندارند. به گفته آن‌ها واجب‌ترین مشکل محله شان، تهیه قوت غالب است. نکته مردم این بود که به ناچار در سرما و گرمای زمستان و تابستان، به نانوایی‌های خیابان مصلی می‌رفتند.

در چند مرحله حضور تریبون مردمی شهرآرا، ساکنان محله یک صدا درخواستشان این بود که یک نانوایی در این محله راه اندازی و زیرساخت‌های لازم برای احداث چهاردیواری تروتمیز و اخذ مجوز‌های بهداشتی لازم در این حوزه فراهم شود. در ادامه با پیگیری شهرآرا در کنار مسجد جوادالائمه (ع) این زیرساخت‌ها آماده شد و فقط تأمین ماهانه چند کیسه آرد یارانه‌ای باقی ماند.

سرانجام پیگیری‌های مکرر شهرآرا در فواصل زمانی مختلف از اتحادیه نانوایی‌های مشهد، فرمانداری، اداره غله و خدمات بازرگانی استان خراسان رضوی و سازمان جهاد کشاورزی استان در کنار مطالبه گری فعالان فرهنگی و دغدغه‌مندان محله به ثمر نشست و ساکنان این محله نیز صاحب نانوایی سنگکی شدند. به دعوت ساکنان محله، برای افتتاحیه رسمی نانوایی، راهی این محله می‌شویم.

خواستیم، شد

همان ابتدای حضورمان ساکنان محله از پیگیری‌های شهرآرا برای راه افتادن این نانوایی قدردانی می‌کنند. یکی از ساکنان می‌گوید: پیگیری‌های مستمر رسانه و همراهی شهرآرا، ما را صاحب نانوایی آن هم از نوع نان سنگکی با آرد دولتی کرد.

تقاضا برای مدرسه دار شدن محله

در پایان این مراسم زهره فتحعلی زاده، عضو شورای اجتماعی محله از فرصت استفاده می‌کند و درخواستی را مطرح می‌کند. درخواستی که به گفته او گره دیگر محله شان است: اقدام شهرآرا و پیگیری‌های مستمر برای نانوایی بسیار ارزشمند بود و در به ثمر نشستن این خواسته مردمی مؤثر واقع شد. در همین باره تقاضای دیگری داریم آن هم اینکه تکلیف انبار متروکه پشت مسجد جواد الائمه (ع) را که مدرسه‌ای قدیمی بوده روشن کنید. اگر برای بچه ‎هایمان مدرسه درست شود محله ما از خیلی مشکلات خلاص می‌شود.

سرانجام آیین افتتاحیه نانوایی در زمان مقرر با حضور علی اکبر کوه پیکر، رئیس اتحادیه نانوایی‌های مشهد، سرهنگ علی رضایی، فرمانده سپاه مالک اشتر ناحیه مشهد، حجت الاسلام والمسلمین پاکدامن، معاون فرهنگی منطقه ۶ شهرداری و تعداد زیادی از ساکنان محله برگزار می‌شود. ابراهیمی، از دغدغه‌مندان و فعالان فرهنگی محله، از مشارکت همه نهاد‌ها به خصوص پیگیری‌های شهرآرا در حضور ساکنان قدردانی می‌کند و می‌گوید: اراده جمعی، مشارکت و همت رسانه سبب شد که این کار انجام شود.

تزریق آرد به نانوایی محله

در ادامه علی اکبر کوه پیکر، رئیس اتحادیه نانوایی‌های مشهد ضمن ابراز خرسندی از راه افتادن این نانوایی در این محله، قول می‌دهد به مرور سهمیه آرد محله افزایش پیدا کند.

کوه پیکر در حاشیه این مراسم در این باره توضیح می‌دهد: در یکی دو ماه آغاز به کار این نانوایی ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیسه آرد را به صورت ماهانه شارژ می‌کنیم. کم کم کار نانوایی که راه افتاد براساس تقاضا و نیازسنجی و سامانه مدیریت هوشمند نان نانینو، در ماه‌های بعد، این مقدار تقویت می‌شود.

رئیس اتحادیه نانوایی‌های مشهد همچنین به مشکلات پخت نان به ویژه نان سنگک نیز اشاره می‌کند: پخت نان به خصوص سنگک نیاز به تبحر خاصی دارد و کارگر متخصص می‌طلبد، اما وقتی دخل و خرج کارگر متخصص در این حرفه نمی‌چرخد و باید از جیب بپردازد عطای ماندن در نانوایی را به لقایش

می‌بخشد؛ بنابراین بسیاری از متصدیان نانوایی به دلیل نبود کارگر متخصص و جور نبودن هزینه‌های دخل و خرج به سمت صنعتی شدن نانوایی شان رفته‌اند. از سوی دیگر کارگر‌ها نیز ترجیح می‌دهند راننده خودرو‌های اینترنتی باشند تا اینکه در گرمای تابستان کنار تنور داغ با آن حقوق اندک بایستند.

به رفع مشکلات مردم این شهر کمک می‌کنم

این مراسم مهمان ویژه‌ای نیز دارد. حاج محسن علی اشکانی، ساکن کشور کویت است که در ساخت بنای مسجد و احداث نانوایی با کمک خیران دیگر پیشقدم بوده است. این خیر پخت روز اول نان در این نانوایی را با هزینه شخصی اش به صورت رایگان به مردم محله هدیه می‌دهد.

با کمک مترجم جوانی پاسخ گوی پرسش هایمان می‌شود. می‌گوید: به صورت اتفاقی با این محله و مسجد در حال احداثش آشنا شدم. از زمانی که به این مسجد کمک می‌کنم هیچ گاه دستم خالی نمانده و برکت پشت برکت در زندگی‌ام، جاری است. این نیکوکار کویتی دلیل این انفاق در حق مردم کوی عمار یاسر را این طور بیان می‌کند: من از امام رضا (ع) معجزه‌های زیادی دیده‌ام و ارادت خاصی به ایشان دارم. تا نفس می‌کشم در حد توانم در رفع مشکلات مردم این شهر کمک می‌کنم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.