صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ایران سومین تولیدکننده بزرگ خرما در جهان است

  • کد خبر: ۳۵۹۰۳۹
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۲
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران با تولید سالانه حدود یک‌میلیون و ۶۸۰ هزار تن خرما در جایگاه سوم جهان جای دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، زهرا جلیلی مقدم وزارت جهاد کشاورزی به مناسبت روز ملی خرما در ۲۵ شهریور، افزود: ایران با داشتن بیش از ۴۰۰ رقم و ژنوتیپ خرما، یکی از غنی‌ترین ذخایر ژنتیکی این محصول ارزشمند را در جهان داراست.

وی اظهار کرد: خرمای پیارم هرمزگان، شاهانی فارس، کبکاب بوشهر، استعمران خوزستان، مضافتی کرمان و ربی سیستان و بلوچستان تنها بخشی از تنوع بی‌نظیر خرمای ایرانی هستند که شهرت جهانی دارند.

جلیلی مقدم با اشاره به صادرات خرما نیز گفت: ایران در سال گذشته حدود ۴۳۰ هزار تن خرما به ارزش نزدیک به ۳۹۵ میلیون دلار صادر کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به این ظرفیت، تمرکز بر بهبود کیفیت، بسته‌بندی مناسب و بازاریابی هدفمند می‌تواند ارزآوری بیشتری برای کشور به همراه داشته باشد.

جلیلی مقدم درباره برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه صنعت خرما اذعان داشت: اصلاح و نوسازی باغات، حمایت از توسعه مکانیزاسیون، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، ساماندهی تولید نهال، جایگزینی ارقام تجاری و بازارپسند، حمایت از تولید نهال سالم و ژنوتیپ‌های اصیل و امیدبخش خرما از جمله برنامه‌ها در حوزه خرما است.

وی همچنین از همکاری در طرح بررسی سازگاری ژنوتیپ‌های امیدبخش، حمایت از تولید داخلی دستگاه بالابر خرما، شناسنامه‌دار کردن باغات خرما و تدوین طرح زنجیره ارزش و تولید این محصول خبر داد و تأکید کرد: بخشی از این اقدامات اجرایی شده و سایر برنامه‌ها نیز در حال پیگیری و اجرا هستند.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری خرما را فراتر از یک میوه دانست و گفت: خرما سرشار از انرژی طبیعی، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و می‌تواند بهترین و سالم‌ترین جایگزین برای قند محسوب شود.

وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این، صنعت خرما به‌ویژه در مناطق روستایی، نقش مهمی در ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی ایفا می‌کند.

جلیلی مقدم اظهار داشت: این محصول علاوه بر ارزش غذایی و دارویی، جایگاهی ویژه در فرهنگ و سفره ایرانیان دارد.

منبع: ایلنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.