قاضی شعبه ۲۰۹ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گفت: با هدف کاهش حوادث در ساختمانهای بلندمرتبه و برجهای اداری، تجاری و مسکونی در حال احداث و بهره برداری شهر مشهد و الزام مالکان به رعایت نکات ایمنی، بازرسیهای ایمنی و آتش نشانی از این اماکن تشدید میشود.
به گزارش شهرآرانیوز؛ ۱۶ تیر امسال بود که شهردار مشهد مهلتی دوهفتهای به مالکان و متولیان ساختمانهای پرخطر مشهد برای تعیین تکلیف وضعیت ایمنی و اجرای الزامات آتش نشانی داد و اعلام کرد در صورت تعیین تکلیف نشدن موارد یادشده در موعد مقرر، اسامی این ساختمانها و مراکز تجاری را به مردم اعلام خواهد کرد. این وعده ۳۰ تیر تحقق یافت و اسامی ۱۲ مرکز تجاری، بازار و ساختمان ناایمن مشهد منتشر شد. این، اما پایان کار نبود و شهردار مشهد وعده داد تا شهریورماه مرحله دیگری از کار را با الزاماتی سختتر اجرایی کند. در اولین روز از ماه جاری نیز اعلام شد ۴۸ ساختمان مشهد ناایمن و دارای مشکلات فنی بسیار است. شهردار مشهد نیز در همان روز اعلام کرد که مدیریت شهری و دستگاه قضایی این بار تا آخر، پای کار ناایمنها ایستاده و در این گام، قرار است اماکن ناایمن سطح یک بررسی و رفع عیب شود.
تشدید بازرسی از ناایمنها
در همین راستا دیروز امیرحسین جوانبخت، قاضی شعبه ۲۰۹ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد و رئیس شورای راهبردی ایمن سازی ساختمانها و اماکن پرخطر، از دومین ساختمان بلندمرتبه شهر بازدید کرد و در جریان این بازدید گفت: با هدف کاهش حوادث در ساختمانهای بلندمرتبه و برجهای اداری، تجاری و مسکونی در حال احداث و بهره برداری شهر مشهد و الزام مالکان به رعایت نکات ایمنی، بازرسیهای ایمنی و آتش نشانی از این اماکن تشدید میشود.
وی افزود: این بازدیدها با در نظر گرفتن الزامات قانونی، جنبه پیشگیرانه از حریق و حوادث و حمایت از مالکان و انبوه سازان در راستای حفظ حقوق عامه انجام میشود.
جوانبخت اضافه کرد: از لحاظ اخلاقی، قانونی و شرعی اگر در برجها و ساختمانهای بلندمرتبه در حال احداث و حتی پس از بهره برداری آسیبی به شهروندان وارد شود، مالکان و سازندگان طبق قانون باید پاسخ گو باشند. ازاین رو اعضای کارگروه در بالاترین سطح، ضمن بازدید از ساختمانهای بلندمرتبه و ارزیابی سطح ایمنی این اماکن، نواقص ایمنی و الزامات اجرایی و قانونی مد نظر آتش نشانی، حوزه قضایی، نظام مهندسی و شهرداری را به سازندگان ابلاغ و تا رفع کامل رصد میکنند.
حمایت مسئولان از بازدیدهای ایمنی
مهدی یعقوبی، معاون خدمات شهری شهرداری مشهد، نیز در ادامه این بازدید با بیان اینکه کارگروه با محوریت دستگاه قضایی و سازمان آتش نشانی شکل گرفته است و مسئولان شهری هم از آن حمایت قاطع میکنند اظهار کرد: در بازدیدهای ایمنی و آتش نشانی از ساختمانهای در حال احداث، موارد لازم از سوی آتش نشانی به سازندگان ارائه میشود تا در اسرع وقت این اشکالات رفع شود و مشکلات ثانویه در آینده گریبانگیر مالکان و بهره برداران نشود.
بازدیدهای ایمنی، برای نخستین بار در مشهد
در ادامه این بازدید مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد افزود: مشهد نخستین شهر کشور است که سازمان آتش نشانی آن در موضوع برقراری ایمنی موضوعی در شهرها، برنامه بازدیدهای پیشگیرانه ایمنی از برجها و اماکن بلندمرتبه را آغازکرده است.
آتشپاد دوم امیر عزیزی گفت: آتش نشانی در مراحل ساخت، دریافت عدم خلافی و بهره برداری در کنار افرادی خواهد بود که درباره ایمن سازی ساختمانهای خود اهتمام دارند و هرچه ارتباط سازندگان با متولیان ایمنی بیشتر باشد، مطمئنا این مراحل به شکل بهتری در راستای ایمنی حداکثری شهر پیش خواهد رفت.
ناایمنی در اغلب مجتمعهای تجاری شهر
وی دیروز همچنین در نشست مشترک هم اندیشی و تبادل نظر مسئولان ارشد آتش نشانی، دادستانی و شهرداری با مالکان و مدیران بازارهای ناایمن گفت: باوجود مصوبه شورای شهر اغلب مجتمعهای تجاری مشهد فاقد تیم ایمنی، آتش نشانی و مدیریت بحران اند.
عزیزی افزود: بحث بازارها، ایمنی شهروندان و آتش نشانان برای مدیریت شهری بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه برخی به ما خرده میگیرند که در این شرایطی که مالکان و بازاریان به شدت تحت تأثیر اثرات اقتصادی کرونا هستند، این اقدام آتش نشانی فشار مضاعفی به بازاریان وارد میکند، اظهار کرد: اعتقاد داریم که در حوزه تأمین ایمنی، حتی ثانیهها و لحظهها را نباید نادیده بگیریم و اگر حادثهای رخ بدهد همه مسئول خواهیم بود.
عزیزی بیان کرد: مجموعه آتش نشانی کاملا به این موضوع اشراف دارد که در بازاری که از ۳۰ یا ۴۰ سال قبل ساخته شده و اکنون در حال بهره برداری است، بعضی از موارد ایمنی اصلاح پذیر نیست.
وی با بیان اینکه نگاه مجموعه آتش نشانی به این مقوله کاملا تعاملی و در راستای تأمین ایمنی زائران و مجاوران است ادامه داد: براساس مصوبه چندسال قبل شورای اسلامی شهر مشهد، باید در بازارها و مجتمعهای تجاری تیمهای ایمنی، آتش نشانی و مدیریت بحران تشکیل میشد، اما متأسفانه بعد از گذشت چندین سال، تعداد انگشت شماری از بازارها این تیم را تشکیل داده اند.
عزیزی گفت: بر اساس آماری که همکاران اداره نظارت و پیشگیری آتش نشانی داده اند، بیشتر حوادثی که در بازارها به وجود آمد مربوط به سیستمهای برق، الکترونیک و سیم کشیهای ناایمن بود.
پلمب ناایمن ها، در صورت بی توجهی به اخطارها
دادیار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مشهد نیز در این نشست گفت: مجتمعها و ساختمانهای بلندمرتبه ناایمن درصورت بی توجهی به اخطارها و اقدام نکردن برای ایمن سازی پلمب میشوند. فرزاد بهشتی ضمن تشکر از اقدامات مدیریت شهری مشهد به علت توجه به مقوله ایمنی افزود: درباره پیشگیری و تأمین ایمنی در شهر غفلت شده و امیدوارم حرکتی که از سوی آتش نشانی شروع شده است، ایمن سازی مجتمعهای تجاری و اماکن عمومی شهر را در پی داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه در صورت بروز حادثه در اماکن ناایمن، مدیران و متولیان این اماکن باید پاسخ گو باشند هشدار داد: در صورت قصور احتمالی، با تشکیل پرونده کیفری، حتما برخورد قضایی مناسب با متخلفان انجام خواهد شد.