به گزارش شهرآرانیوز، تا اوایل مرداد ماه ٣٥هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در افغانستان گزارش شده که از این تعداد هزارو٢٠٠ نفر جان باختهاند؛ کابل، هرات، بلخ، ننگرهار، قندهار و پکتیا بیشترین مبتلایان به کرونا را دارند.
براساس آمار وزارت صحت عامه (بهداشت) افغانستان در بیستوچهار ساعت گذشته ۳۶ مورد مثبت کرونا در این کشور به ثبت رسیده است.
شمار مبتلایان به کرونا به ۳۶ هزار و ۷۴۶ نفر رسیده و تاکنون ۲۵ هزار و ۵۵۶ مریض «کووید۱۹» بهبود یافته و یکهزار و ۲۸۸ نفر دیگر جان خود را از دست دادهاند.
وزارت صحت عامه (بهداشت) افغانستان از شهروندان این کشور خواسته است با رعایت فاصله فیزیکی، پوشیدن ماسک، رعایت بهداشت با شستن مکرر دستها با آب و صابون یا پاککردن دستها با محلول ضدعفونیکننده سهم خود را در کاهش ابتلا به این بیماری مهلک ادا کنند و باعث نجات جان خود و کارمندان سلامت شوند.
سخنگوی وزارت سلامت افغانستان در این باره گفته است: سیستم بهداشت و درمان این کشور برای برطرفکردن کمبود کارمندان پزشکی و آزمایشگاهی با مشکل مواجه است و سیستم بهداشت تلاش میکند نیروهای متخصص علوم آزمایشگاهی را به کار بگیرد و برای انجام آزمایشها به استانها بفرستد.
از سوی دیگر، صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) ماه گذشته میلادی با نشر اعلامیهای خبر داد که ریاست عملیاتهای حفاظت از غیرنظامیان و مساعدتهای انساندوستانه کمیسیون اتحادیه اروپا در همکاری با یونیسف یک بسته کمکی حاوی بیش از ٢٦ متریک تن واکسن را برای پشتیبانی از برنامه واکسیناسیون در شرایط شیوع بیماری کووید-١٩ وارد افغانستان کرد.
لوییجی پاندولفی، رئیس دفتر حفاظت از غیرنظامیان و کمکهای انساندوستانه اتحادیه اروپا گفته است: محدودیتهای فراروی سیستم بهداشت و درمان افغانستان بیش از هر زمان دیگری در حال افزایش است و مسئولیت مشترک ما در چنین مواقع این است که دستبهدست هم بدهیم و برای آسیبپذیرترین افراد در افغانستان حمایتهای انساندوستانه فراهم کنیم.
براساس این اعلامیه یونیسف: کمکهای انساندوستانه اتحادیه اروپا برای افغانستان شامل واکسن و اقلام مرتبط به واکسن است که به وسیله آنها اطفال در برابر امراضی مانند سینهپهلو، دیفتری، محرقه و سیاه سرفه مصون میشوند.
کمیته بینالمللی صلیبسرخ نیز در ماه گذشته میلادی اعلام کرد همزمان با گسترش شیوع کرونا خشونتها در برابر مراکز (بهداشتی) در افغانستان افزایش یافته که این موضوع نگرانکننده است؛ بهطوری که بعد از حملات عمدی به مراکز درمانی در افغانستان، دسترسی میلیونها افغانستانی به مراقبتهای درمان کاهش یافته است.
نگرانی کمیته جهانی صلیبسرخ در شرایطی صورت میگیرد که پزشکان بدون مرز نیز پس از حمله مهاجمان به یک بیمارستان صدتختخوابی در شهر کابل، فعالیتهایش را پایان داد که این کار باعث نگرانی شدید شهروندان افغانستانی شده است.
منبع: روزنامه شهروند، اطلاعات روز