صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

درباره گرانی آرد و آغازی بر گرانی نان

  • کد خبر: ۴۶۴۸۳
  • ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۲
فعالان بازار می‌گویند آرد در بازار آزاد طی ۱۰ روز گذشته بیش از ۷۰ درصد گران شده است
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ قیمت آرد در بازار آزاد طی همین ۱۰ روز گذشته، بیش از ۷۰ درصد گران شده است و با قیمتی حدود ۷ برابر آرد دولتی در بازار فروخته می‌شود که این به معنی رسیدن گرانی به صنایع آردبر استان و افزوده شدن بر مشکلات آن‌هاست. واضح‌ترین نشانه این گرانی و مشکلات ایجادشده درپی آن را می‌توانید در تعطیلی بسیاری از نانوایی‌های نیمه‌یارانه‌ای و کاهش پخت آن‌ها ببینید. همچنین تولید کنندگان می‌گویند که این گرانی به زودی اثر خود را بر تمام محصولات آرد بر نشان خواهد داد. مسئله‌ای که سبب کاهش قدرت خرید این محصولات توسط مردم می‌شود.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی کارفرمایی کارخانجات آرد استان‌های خراسان در این‌باره به شهرآرا می‌گوید: آرد کم نیست، اما طی ۱۰ روز گذشته در بازار آزاد، بیش از ۷۰ درصد گران شده است. این موضوع، تفاوت قیمت فاحشی را بین آرد دولتی و آزاد ایجاد کرده که باعث بروز فساد و کمبود در برخی صنوف شده است.

سیدحسن حسینی با تاکید بر اینکه قیمت آرد یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای فرقی نکرده است، می‌افزاید: قیمت هرکیلوگرم گندم نیمه‌یارانه‌ای ۹۰۰ تومان و قیمت آرد حاصل از آن ۱۳۰۰ تومان است. همچنین هرکیلوگرم آرد یارانه‌ای حدود ۸۳۰ تومان تمام می‌شود. بر این اساس، قیمت هرکیسه ۴۰ کیلویی آرد یارانه‌ای ۳۳ هزار تومان و نیمه‌یارانه‌ای آن ۵۲ هزار تومان است.

وی با بیان اینکه قیمت هرکیسه آرد در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسیده است، ادامه می‌دهد: ازآنجاکه دولت قیمت هرکیلوگرم گندم را برای سال آینده کشاورزی ۴ هزار تومان اعلام کرده است، اکنون گندم در بازار آزاد به قیمت ۴ هزار تا ۴ هزارو ۱۰۰ تومان به فروش می‌رسد، از این‌رو قیمت تمام‌شده هرکیلوگرم آرد آزاد، بین ۵ هزار تا ۵ هزارو ۱۰۰ تومان و قیمت یک کیسه ۴۰ کیلویی بیش از ۲۰۰ هزار تومان است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی می‌گوید: این درحالی است که ۱۰ روز پیش، حداکثر قیمت هرکیسه آرد ۱۱۰ هزارتومان بود، اما حالا قیمت هرکیسه آرد آزاد، ۴ برابر آرد نیمه‌یارانه‌ای شده است.
حسینی با اشاره به اینکه دامداران و کارخانه‌های تولیدکننده خوراک دام به‌دلیل کمبود نهاده دامی به یکی از مصرف‌کنندگان اصلی گندم تبدیل شده‌اند، اضافه می‌کند: به همین دلیل گندم دولتی، بسیار کم و برای مصارف انسانی، گران شده است. اکنون قیمت هرکیلوگرم گندم دولتی که از استان‌های غربی کشور به خراسان رضوی می‌آید، با احتساب هزینه حمل، حدود ۳ هزار تومان است که پس از تبدیل به آرد، هرکیلوگرم حدود ۴ هزار تومان می‌شود، اما همین گندم نیز در بازار بسیار کم است.
 
او همچنین به گرانی بیش از ۳ برابری کیسه‌های آرد اشاره می‌کند و می‌گوید: کیسه حدود ۱۲۰۰ تومان بود، اما در همین مدت قیمت هرکیسه به ۴ هزار تومان رسیده و زمینه آن نیز بسیار کم شده است. بر این اساس، قیمت بسته‌بندی هرکیلو آرد حدود ۱۰۰ تومان می‌شود. حالا شما هزینه‌های روزمره را نیز به این مبالغ اضافه کنید. به گفته رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی کارفرمایی کارخانجات آرد استان‌های خراسان، بهترین روش برای کنترل قیمت آرد این است که یارانه آرد برداشته شود و آن را به‌صورت نقدی به مردم پرداخت کنند تا جلوی دونرخی شدن و فساد گرفته شود.


۳۰ نانوایی اعلام تعطیلی کرده‌اند

وضعیت نانوایی‌ها در گرانی ۱۰ روز اخیر آرد به کجا رسیده است؟ رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد در پاسخ به این سوال شهرآرا می‌گوید: نانوایی‌های نیمه‌یارانه‌ای تا ۱۰ روز قبل می‌توانستند با وجود همه سختی‌ها، مقداری آرد با قیمت مناسب‌تر از بازار آزاد تهیه کنند، اما در همین مدت، قیمت این کالا به‌صورت غیرمنتظره‌ای افزایش یافته است و با قیمت سامانه در کمترین حالت، ۱۰۰ هزار تومان تفاوت دارد.
مصطفی کشتگر با بیان اینکه ۳۰ واحد نانوایی نیمه‌یارانه‎‌ای اعلام تعطیلی کرده‌اند که البته هنوز صحت این خبر تایید نشده است، می‌افزاید: در این مدت، گزارش‌های مردمی زیادی درباره کاهش ساعت نانوایی‌ها و شیفت کاری آن‌ها به اتحادیه رسیده است.


گندم پارسالی، آرد امسالی

کارشناس مسئول بازرسی و کشف کالای قاچاق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز درباره علت گرانی آرد در بازار به شهرآرا می‌گوید: با توجه به اعلام قیمت ۴ هزار تومانی گندم برای سال کشاورزی آینده ازسوی دولت، برخی کارخانه‌های آرد که پیش از این گندم را با قیمت تضمینی سال قبل، از کشاورزان خریده و اطلاعات خود را در سامانه ثبت کرده‌اند، اکنون برای تبدیل این گندم‌ها به آرد، دست نگه داشته‌اند.

محمدعلی بیاتی‌قله‌زو ادامه می‌دهد: آن‌ها قصد دارند آرد حاصل از این گندم‌ها را با قیمت گندم جدید به بازار عرضه کنند. ازطرفی برخی نانوایی‌های آزادپز به‌دلیل اینکه آرد نیمه‌یارانه‌ای کفاف پخت ماهانه آن‌ها را نمی‌داد، از این محل اقدام به تهیه آرد موردنیاز خود با قیمت مناسب می‌کردند، اما حالا این اقدام کارخانه‌ها باعث ایجاد کمبود نسبی آرد در برخی از این نانوایی‌ها شده است. او تاکید می‌کند: البته ما تلاش می‌کنیم با رصد کارخانه‌های آرد و بررسی گندم‌های ثبت‌شده در سامانه، آرد حاصل از این گندم‌ها را با قیمت واقعی در بازار عرضه کنیم.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.