صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

راه آهن خواف - هرات با حضور مجازی روحانی و اشرف غنی افتتاح شد

  • کد خبر: ۵۲۲۸۱
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۸
راه‌آهن خواف-‌هرات به طول ۱۴۰ کیلومتر به شکل ویدئوکنفرانس با حضور رؤسای جمهوری ایران و افغانستان به بهره‌برداری رسید.

به گزارش شهرآرانیوز - در سی و ششمین برنامه افتتاح جهش تولید، راه آهن خواف – هرات تا ایستگاه روزنک به طول ۱۴۰ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۴۳۰ میلیارد تومان که ارزش روز آن ۱۸۰۰ میلیارد تومان است به طور رسمی با دستور حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و اشرف غنی رؤسای جمهوری ایران و افغانستان به بهره‌برداری رسید.

 

روحانی در آیین بهره‌برداری از راه آهن خواف – هرات، خطاب به رئیس جمهوری و مردم افغانستان، گفت:  امروز روز سلام، روز رحمت، روز گشایش برای دو ملت بزرگ افغانستان و ایران است. دو ملتی که از یک ریشه از یک تاریخ از یک فرهنگ و از یک منطقه در طول تاریخ برادری و همسایگی خود را به‌عنوان بهترین یاران یکدیگر حفظ کردند.

 

وی افزود: امروز به عنوان یکی از روزهای تاریخی در روابط دو ملت بزرگ ایران و افغانستان است. روابط ما همیشه از طریق دل‌ها و اندیشه‌ها و فرهنگ‌ها،‌ رفتارها و تلاش‌ها بوده است. امروز ریل راه آهن این پیوند را مستحکم‌تر می‌کند.

 

رئیس جمهور یادآور شد: روزی توام با شادمانی برای دو ملت افغانستان و ایران است که به سهم خودم جناب آقای رئیس جمهور [غنی] بسیار خوش‌حالم که گرچه نشد به دلیل شرایط بهداشتی و کرونایی در کنار همدیگر با حضور فیزیکی این افتتاح را انجام دهیم اما از طریق فضای مجازی این افتتاح بزرگ را با فرمان دو رئیس جمهوری شاهد خواهیم بود. به عنوان یک روز تاریخی برای ما فراموش‌نشدنی است.

 

عملیات احداث راه آهن خواف – هرات بطول  ۲۲۵ کیلومتر شامل چهار قطعه است که قطعات ۱ و ۲ واقع در ایران بطول ۷۸ کیلومتر - از خواف تا مرز شمتیغ در استان خراسان رضوی - قطعه سوم نیز از شمتیغ تا ایستگاه روزنک در کشور افغانستان به طول ۶۲ کیلومتر به همراه ساختمان ایستگاه روزنک به هزینه ایران و با هدف کمک به توسعه کشور افغانستان احداث شده است. 

 

به گفته سعید محمد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص)، راه‌آهن خواف – هرات به صورت یک خطه، بـا سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت برای قطارهای مسافری و ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت برای قطارهای باری طراحی شده است که با هزینه جمهوری اسلامی ایران و با همکاری وزارت راه و شهرسازی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) اجرا شد و قطعه چهارم در تعهد کشور افغانستان است.

 

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.