صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جناح‌های سیاسی آرایش انتخاباتی می‌گیرند

  • کد خبر: ۵۵۵۸۷
  • ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۳
انتخابات ریاست‌جمهوری‌۱۴۰۰ هر‌چند در بین عموم مردم هنوز مورد بحث و نظر نیست، چهره‌های سیاسی در همه جناح‌های سیاسی کشور در‌حال ارزیابی شرایط‌اند و سناریو‌های مختلفی را به بحث گذاشته‌اند تا در‌نهایت پیش از ثبت‌نام نامزد‌ها به طرح و قالبی واحد دست پیدا کنند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ انتخابات ریاست‌جمهوری‌۱۴۰۰ هر‌چند در بین عموم مردم هنوز مورد بحث و نظر نیست، چهره‌های سیاسی در همه جناح‌های سیاسی کشور در‌حال ارزیابی شرایط‌اند و سناریو‌های مختلفی را به بحث گذاشته‌اند تا در‌نهایت پیش از ثبت‌نام نامزد‌ها به طرح و قالبی واحد دست پیدا کنند. در ادامه جدیدترین اظهارات فعالان جناح‌های سیاسی مختلف کشور را مرور خواهیم کرد و از این دریچه، پنجره‌ای به نحوه آرایش سیاسی نیرو‌های مختلف در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور می‌گشاییم.


اصولگرایان؛ از خیز نمایندگان مجلس تا مطرح‌شدن چهره‌های جدید

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه، در گفتگو با «ایسنا» درباره احتمال حضور قالیباف در انتخابات‌۱۴۰۰ گفت: «اگر به افکار عمومی و بعضی اقداماتی که اطرافیان انجام می‌دهند نگاه کنیم، بله، نام ایشان جزو کاندیدا‌های ۱۴۰۰ است. اینکه ما از خودشان چیزی شنیده باشیم یا خیر، در‌این‌باره از ایشان نفی شنیده ایم، اما درباره اثباتش تا این موقع چیزی نشنیده ایم.» ترقی درباره احتمال اجماع جریان اصولگرا بر قالیباف یا گزینه‌ای خارج از گمانه‌زنی‌ها نیز گفت: «اجماع بر گزینه دیگری که پیش‌بینی‌اش را نمی‌کنند احتمالش خیلی بیشتر از این‌هایی است که مطرح هستند؛ البته تمام این‌ها بستگی به شرایط کشور در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دارد؛ این‌ها متغیر‌هایی هستند که در نهایی‌شدن کاندیدای شورای ائتلاف تأثیرگذار‌ند.»
 
وی درباره بخت و اقبال سعید محمد، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا (ص) برای حضور در انتخابات نیز گفت: «باید روی او حساب باز کرد؛ زیرا شخصیتی توانمند، پرتلاش و پرسابقه و دارای توان اجرایی بالا در مسئولیت‌هایی است که تاکنون داشته است، اما تخصیص شرط رجال سیاسی برای او با‌توجه‌به مصوبه مجلس به نظر می‌رسد ابعاد سخت‌تری پیدا کرده و باید ببینیم شورای نگهبان می‌تواند او را به‌عنوان رجل سیاسی برای حضور در انتخابات بپذیرد یا خیر.»


اعتدالگرایان؛ دوقطبی رئیسی-سیدحسن؟!

غلامعلی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه، درباره آرایش صحنه رقابت سیاسی و وضعیت نیرو‌های اعتدالگرا در انتخابات‌۱۴۰۰ به «نامه‌نیوز» گفت: «در طیف میانه، همه منتظر گذشت زمان هستند و اوضاع را رصد می‌کنند. در این طیف علاوه‌بر آقایان لاریجانی، ظریف و جهانگیری، دیگرانی هم که تعدادشان کم نیست، مطرح هستند.
 
همچنین شاهد برخی اختلافات سلیقه‌ای هستیم که همیشه بین طیف میانه وجود داشته است.» وی افزود: «در‌میان طیف میانه تنها کسی که می‌تواند اجماع را شکل دهد، آقای سیدحسن خمینی است. او مورد‌تأیید اصلاح‌طلبان سنتی و پیشرو، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل است. اگر سیدابراهیم رئیسی هم ورود کند و اگر این دوقطبی انتخاباتی شکل بگیرد، تنور انتخاباتی داغ خواهد شد. حتی ورود یک نفر از این‌ها باعث گرم‌شدن هرچه بیشتر انتخابات خواهد شد.»

 

اصلا ح‌طلبان؛ از وضعیت نامشخص نهاد اجماع‌ساز جدید تا تشتت آرا در انتخاب نامزد نهایی

محسن رهامی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفتگو با «برنا» درباره تشتت آرا در جریان اصلا‌ح‌طلب و احتمال حضور شخص خود به‌عنوان نامزد انتخاباتی گفت: «اخباری رسیده که تأیید می‌کند احتمالا لاریجانی از سمت حزب کارگزاران وارد میدان انتخابات شود. مجموعه اصلاحات باید به یک جمع‌بندی برسد، مثل آمریکا که پیش از انتخابات، کمپین‌هایی تشکیل می‌شود و به نتیجه واحدی می‌رسند. اگر چند نفره وارد شویم ماجرای سال‌۸۴ تکرار می‌شود. نداشتن کاندیدای واحد در سال‌۸۴ اشتباه ما بود. درباره حضور من هم کار‌هایی از مدت‌ها شروع شده است و جلسات مستمری هست و اگر فضا فراهم شود، به‌عنوان کاندیدای واحد به میدان خواهم آمد و کمپین‌هایی تشکیل شده است.»

همچنین محمدرضا خباز، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، در گفتگو با «پانا» درباره برنامه انتخاباتی اصلاح‌طلبان گفت: «اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ با مانیفست وارد صحنه می‌شوند؛ برنامه‌ای ارائه خواهند کرد، نه یک چیز غیرواقعی و دست‌نیافتنی.»


احمدی‌نژادی‌ها/ بهاری‌ها؛ چالش برائت‌جویی یا نزدیکی به احمدی‌نژاد

محمدعلی رامین، مشاور مطبوعاتی محمود احمدی‌نژاد، در گفتگو با «خبرآنلاین» درباره زمزمه‌هایی که از‌طرف احمدی‌نژاد برای ورود به انتخابات شنیده می‌شود و حضور او به‌صورت مستقیم و شخصی در ۱۴۰۰ گفت: «اگر فرض را بر رفتار عقلانی او قرار دهیم و با عبرت‌پذیری از تجربه تلخ سال‌۱۳۹۶ تصمیمات او را ارزیابی کنیم، قطعا شخصا داوطلب نخواهد شد، اما افراد زیادی هستند که او می‌تواند مورد حمایت خود قرار دهد و نقش‌آفرین باشد.» این فعال سیاسی با اذعان به اینکه «هیچ عاقلی را نمی‌شناسم که حاضر به ائتلاف سیاسی با احمدی‌نژاد باشد»
 
درباره احتمال حضور وزرای دولت‌های نهم و دهم در کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری دوره سیزدهم گفت: «از همکاران فرهیخته و مومن و انقلابی که هر‌کدام لوکوموتیو قطار سریع‌السیر دولت‌های نهم و دهم بودند، دوستان زیادی مشغول برنامه‌ریزی جمعی و فعالیت تئوریک برای تشکیل یک دولت آرمانی اسلامی هستند؛ یعنی هم کار‌های فکری و نظری عالمانه‌ای در‌حال انجام است و هم از نظر آمادگی برای ورود در انتخاباتی جدی و سازنده، افرادی خودشان را مهیا می‌کنند.»
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.