بهتازگی برخی اصلاحطلبان از حجتالاسلام سیدحسن خمینی بهعنوان یکی از گزینههای مطلوب جریان اصلاحات در این انتخابات نام میبرند. البته احتمال حضور سیدحسن خمینی در انتخابات ریاست جمهوری برای اولینبار در سال۸۴ به طور کمرنگی مطرح شد.
گروه سیاست | شهرآرانیوز؛ پنجماه مانده به برگزاری انتخابات سرنوشتساز سیزدهمین دوره ریاستجمهوری، درحالیکه هر روز، نامی جدید به فهرست بلند کاندیداهای احتمالی چپ و راست اضافه میشود، بهتازگی برخی اصلاحطلبان از حجتالاسلام سیدحسن خمینی بهعنوان یکی از گزینههای مطلوب جریان اصلاحات در این انتخابات نام میبرند. البته احتمال حضور سیدحسن خمینی در انتخابات ریاست جمهوری برای اولینبار در سال۸۴ به طور کمرنگی مطرح شد.
اگرچه او در سال۹۴ هنگام ثبتنام در انتخابات مجلس خبرگان گفت: «بنده بهصورت مستقل وارد انتخابات شدم.»، نزدیکی مواضع سیاسی یادگار امام به اصلاحطلبان و حامیان دولت در سالهای اخیر و همنشینیاش با مرحوم آیت ا... هاشمیرفسنجانی و رئیس دولت اصلاحات سبب شده است به این جریان سیاسی منتسب شود. به همین دلیل این روزها درحالیکه اصلاحطلبان کمافی السابق بیم رد صلاحیت چهرههای شاخصشان را دارند، گمانهزنیهایی درباره حضور نوه امام راحل در انتخابات۱۴۰۰ مطرح میشود. اما حضور سیدحسن خمینی در کارزار انتخابات ریاستجمهوری آینده، آن هم بهعنوان نامزد اصلاحطلبان، با حواشی و موافقان و مخالفان بسیاری همراه شده است.
اصولگرایان از سیدحسن خمینی دعوت کردهاند؟
جواد امام، فعال سیاسی اصلاحطلب و دبیرکل حزب مجمع ایثارگران، در گفتگو با «برنا» درباره آخرین تحولات جبهه اصلاحات برای انتخابات ریاستجمهوری آتی و همچنین گمانهزنیها درخصوص نامزدی حجتالاسلام سیدحسن خمینی در انتخابات۱۴۰۰ گفت: «گروههای زیادی دوست دارند سیدحسن خمینی کاندیدای آنها باشد؛ اصولگرایان از او دعوت کردهاند، اما نپذیرفته است. اصلاحطلبان هم به او پیشنهاد دادهاند، اما هنوز عزم جدی برای حضور در انتخابات را ندارد. از افراد دیگری هم در سطح او برای حضور در انتخابات دعوت شده، اما هیچکدام نپذیرفتهاند که ازجمله آنها محمدجواد ظریف است که بارها توسط گروههای مختلف اصلاحطلبی از او برای حضور در انتخابات دعوت شده، اما تاکنون نپذیرفته است. روز شنبه تکلیف لیست نهاد اجماعساز مشخص و لیست ارائه میشود و شخصیتها مشخص میشوند. اگر بنای حکومت انتخاباتی مشابه مجلس یازدهم باشد، هر تلاشی برای انتخابات بیهوده است.»
سیدحسن خمینی پایگاه رأی ویژهای ندارد
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، نیز در گفتگو با «اعتمادآنلاین» درباره واکنش احتمالی گروههای سیاسی به نامزدی سیدحسن خمینی گفت: «واکنش منفی عدهای به نامزدی سیدحسن خمینی، دلایل متفاوتی میتواند داشته باشد. یکی از اصلیترین دلایل این است که آقا سیدحسن اساساً باید جایگاهی فراجناحی داشته باشند. بههرحال ایشان نوه مرحوم امام (ره) هستند و به همین دلیل شایسته نیست که به بحثهای سیاسی مرسوم ورود کنند. باوجوداین تأکید که البته بسیار هم مهم است و باید موردتوجه ایشان قرار گیرد، آقای سیدحسن خمینی در سالهای اخیر همواره با یک جریان نزدیکی و حشرونشر داشته است که چنین رویکردی به هیچ وجه با جایگاهی که بهواسطه انتساب به بنیانگذار انقلاب دارد، متناسب نیست. درواقع اگر سیدحسن نوه امام نبود، امثال ایشان در جامعه زیاد هستند که هم در حوزه و هم در عرصه سیاست فعالیت دارند. سیدحسن باید مراعات جایگاه خود را بکند؛ یعنی نگاه و رابطهاش با گروههای سیاسی، یکی باشد. شاید به همین دلیل است که احتمال نامزدیاش در هر انتخاباتی باعث بروز حساسیتهایی میشود.
سیدحسن خمینی باید خودش را متعلق به همه سلیقههای سیاسی بداند تا از این طریق، از جایگاهش بهطور مفیدی دفاع کند.» این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه افزود: «سیدحسن خمینی پایگاه رأی ویژهای ندارد؛ بهدلیل اینکه منصب اجرایی نداشته است، مردم آشنایی چندانی با ایشان ندارند، بهطوریکه به قطعیت میتوان گفت بعید است طرفداران اصولگرایی و حامیان اصلاح طلبی رأی خود را به نام سیدحسن خمینی بنویسند.»