صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تعدیل نرخ ارز در روز‌های گذشته، انتظار کاهشی شدن قیمت‌ها در برخی بازار‌ها ازجمله بازار لوازم‌خانگی را به‌وجود آورده است، با این حال مشاهدات خبرنگار شهرآرانیوز نشان می‌دهد که بازار لوازم‌خانگی دربرابر ریزش قیمت‌ها مقاومت نشان می‌دهد.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ تعدیل نرخ ارز در روز‌های گذشته، انتظار کاهشی شدن قیمت‌ها در برخی بازار‌ها ازجمله بازار لوازم‌خانگی را به‌وجود آورده است، با این حال مشاهدات خبرنگار شهرآرانیوز نشان می‌دهد که بازار لوازم‌خانگی دربرابر ریزش قیمت‌ها مقاومت نشان می‌دهد. فعالان بازار معتقدند که درصورت تثبیت نرخ ارز و با وقفه‌ای چندماهه، کاهش قیمت‌ها امکان‌پذیر خواهد بود.
 
برخی فروشندگان لوازم‌خانگی افزایش قیمت‌ها را در سایه تداوم اعمال محدودیت‌های وارداتی و تثبیت نشدن نرخ ارز توجیه می‌کنند، با این حال برخی دیگر، به چشم‌انداز مثبت و رونق بازار در ماه‌های آینده و شکل‌گیری رقابت در عرضه لوازم‌خانگی به‌دلیل تحولات احتمالی در حوزه اقتصاد، مانند کاهش تحریم‌ها امیدوارند.

«فقط اجناس خارجی کمی ارزان شده است.». این جمله، خلاصه تمام اطلاعاتی است که یکی از فروشندگان بازار لوازم‌خانگی در بازار امیر به ما می‌دهد. او در پاسخ به سؤال خبرنگار ما درباره کاهش احتمالی قیمت‌ها بعد از ریزش مقطعی نرخ دلار می‌گوید: شرکت‌های داخلی هیچ‌گونه کاهش قیمت نداشته‌اند و حتی برخی شرکت‌های مطرح، فهرست قیمتشان را به‌روز کرده‌اند. همین دیروز یکی از شرکت‌های داخلی ۲۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. به‌گفته این فروشنده، لوازم‌خانگی خارجی موجود در بازار با دلار ۲۵ هزار تومان به بالا به‌صورت قاچاق وارد شده است، از این‌رو نباید انتظار داشت که تا اتمام این کالا‌ها در بازار، قیمت لوازم‌خانگی خارجی کاهش بیابد.


برگزاری جشنواره تخفیف به‌جای کاهش قیمت

بررسی‌های میدانی خبرنگار شهرآرا از بازار فروشندگان لوازم‌خانگی داخلی، اما از ارائه تخفیف‌های مناسبتی خبر می‌دهد. درحالی‌که طی ماه‌های نخست امسال شرکت‌های داخلی و به‌خصوص برند‌های معروف به فکر پیش‌فروش محصولات خود بودند، اکنون به‌دلیل رکود حاکم بر بازار لوازم‌خانگی، اقدام به ارائه تخفیف کرده‌اند. در یک نمونه، یکی از شرکت‌های داخلی معروف جشنواره تخفیف برای انواع ماشین لباس‌شویی خود گذاشته است و به‌عنوان مثال در این طرح، قیمت یک نوع ماشین لباس‌شویی با ظرفیت ۷ کیلوگرمی با یک‌میلیون تومان تخفیف، از ۸ میلیون‌و ۷۰۰ هزار تومان به ۷ میلیون‌و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.
 
به بیان دیگر اگرچه شرکت‌های تولیدکننده لوازم‌خانگی ایرانی به ارائه فهرست قیمت‌های جدید اقدام نکرده‌اند و رسما کاهش قیمت نداده‌اند، ازسوی دیگر با اختصاص تخفیف، با کاهش قیمت‌ها در بازار پس از ریزش نرخ دلار، همراه شده‌اند. البته کاهش تخفیف‌ها تنها تحت‌تأثیر کاهش نرخ دلار رخ نداده است و این موضوع را می‌توان راهکاری برای نجات از رکود حاکم بر این بازار نیز تلقی کرد.


کاهش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی کالای خارجی

یکی از فروشندگان عمده لوازم‌خانگی در این بازار به شهرآرا می‌گوید: جای تأسف است که در بازار کالا‌های ایرانی، قیمت‌ها با دلار افزایش می‌یابد، اما با نرخ دلار کاهش نمی‌یابد و البته برای فروشنده‌های عمده مثل ما که باید به‌روز خریدوفروش کنند، نوسان قیمت دلار روی قیمت‌هایمان مؤثر است. چون درآمد ما به این وابسته است که جنس را سریع بخریم و بفروشیم، یعنی نرخ خریدمان به دلار وابسته است، بنابراین اگر دلار ارزان شود، ما هم جنس را ارزان می‌کنیم و البته بلافاصله کالای دیگری را جایگزین کالای فروخته‌شده می‌کنیم. اما شرکت‌های فروشنده محصولات ایرانی هیچ‌گونه کاهش قیمت معناداری طی چند روز اخیر نداشته‌اند، با این‌حال کاهش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصدی در کالا‌های خارجی لوازم‌خانگی رخ داده است.


کاهش حاشیه سود

رئیس اتحادیه لوازم‌خانگی مشهد نیز درباره وضعیت بازار به خبرنگار ما گفت: ارزانی نسبی برخی کالا‌ها در بازار نه به‌دلیل ریزش قیمت دلار بلکه به‌دلیل کاهش حاشیه سود فروشندگان است. اکنون فروشندگان، سود برخی اقلام لوازم‌خانگی را به ۲ تا ۳ درصد رسانده‌اند و همین مسئله سبب شده است که برخی کالا‌ها ارزان‌تر عرضه شوند. رضا رزقیان‌مقدم افزود: زمزمه‌هایی مبنی‌بر ترخیص ۴۲۰ کانتینر یکی از برند‌های خارجی سبب شده است تا نرخ برخی اقلام لوازم‌خانگی خارجی، کمی در بازار کاهش بیابد.

وی درباره وضعیت بازار لوازم‌خانگی داخلی بیان کرد: اکنون برخی شرکت‌های داخلی به‌دلیل رکود بازار درحال برگزاری جشنواره فروش هستند. در این میان برخی شرکت‌های تولیدی نیز به‌دلیل رکود حاکم بر بازار کالا‌های خود را طی چهار فقره چک به فروش می‌رسانند، این درحالی است که پیش از این به‌دلیل نوسان زیاد بازار، شرکت‌های تولیدی کالا‌ها را به‌صورت نقدی می‌فروختند. رزقیان بیان کرد: هنوز ارز نیمایی که تولیدکنندگان لوازم‌خانگی برای واردات مواد اولیه دریافت می‌کنند، براساس ارز ۲۵ هزار تومانی است. همین مسئله سبب شده است با وجود کاهش قیمت دلار، هزینه تولید کالا‌های داخلی تغییر چندانی نکند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.