صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بورس یا بیت کوین، بهترین بازار برای سرمایه‌گذاری کدام است؟

  • کد خبر: ۶۰۰۰۴
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۰
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به وجود نوسان در معاملات رمز ارز‌ها و بازار سهام، به مقایسه سرمایه گذاری در این دو بازار پرداخت و گفت: در بازار جهانی پیش‌بینی شده که رمز ارز‌ها وارد یک فضای حباب‌گونه شده‌اند و مردم باید با احتیاط بیشتری برای سرمایه‌گذاری در این بازار اقدام کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از افت شاخص بورس و ضرر و زیان سنگین سهام‌داران، رمز ارز‌ها به‌ویژه بیت کوین به عنوان محلی برای سرمایه‌گذاری، جایگزین بازار سرمایه شد و سرمایه‌گذاران بدون توجه به ریزش شاخص بورس و با اکتفا به رشد‌های غافلگیرکننده رمز ارز‌ها سرمایه‌های خود را وارد این بازار کرده اند و این بازار به عنوان نخستین گزینه سرمایه‌گذاری در جهان، در کسب بازدهی از دیگر بازار سبقت گرفت.

 

در داخل کشور، سرمایه‌گذارانی که در چند وقت اخیر بخشی از سرمایه خود را در بازار سهام از دست داده اند، بدون توجه به صحبت کارشناسان که بار‌ها اعلام کرده اند رمز ارز‌ها گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری نیستند با تصور جبران ضرر‌های متحمل شده، سرمایه‌های خود را وارد این بازار کرده اند و امیدوار به کسب بازدهی‌های چشمگیر در این بازار هستند.

 

بیت کوین در سرمایه گذاری، مسیری مشابه با بازار سرمایه را در پیش گرفت و با شکستن مقاومت‌های پیش رو وارد دوران رونق شد، اما این موضوع جای تعجب است که سرمایه گذاران بدون درنظر گرفتن هشدار‌های سهام‌داران در زمینه بالا بودن نوسان در این بازار و احتمال ریزش‌های سنگین هم‌چنان نسبت به این بازار امیدوار هستند و سرمایه‌های خود را وارد این بازار می‌کنند.

 

رمز ارزها، جزو پرریسک‌ترین بازار‌ها برای سرمایه‌گذاری

در این زمینه، «امیرعلی امیرباقری» کارشناس بازار سرمایه امروز (یکشنبه) به خطر‌های تهدیدکننده سرمایه گذاری در رمز ارز‌ها اشاره کرد و افزود: سرمایه گذاری در رمز ارز‌ها و کسب بازدهی کلان از این بازار از جمله مسایلی است که به‌تازگی بسیار به گوش می‌رسد، این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد که رمز ارز‌ها در زمره سرمایه گذاری‌هایی قرار دارند که می‌توانند جزو پرریسک‌ترین بازار‌ها برای سرمایه گذاری محسوب شوند.

 

وی با بیان اینکه هیچ‌گونه معیاری برای ارزش‌گذاری رمز ارز‌ها وجود ندارد، اظهار داشت: به هیچ عنوان وجود مبنا برای ارزش گذاری این رمز ارز‌ها امکان پذیر نیست و با معیار ارزش گذاری در بازار‌های دیگر نمی‌توان اقدام به محاسبه قیمت ذاتی این رمز ارز‌ها کرد تا از این طریق معاملات توجیه‌پذیر شوند.

 

امیرباقری گفت: وجود نوسان‌های شدید در رمز ارز‌ها ناشی از عدم وجود قیمت ذاتی است و فقط نیروی عرضه و تقاضا بر این بازار موثر و تعیین کننده مسیر معاملات است.

 

این کارشناس بازار سرمایه بیان‌داشت: در بازار جهانی پیش بینی شده که بازار رمز ارز‌ها وارد یک فضای حباب‌گونه شده است و سرمایه گذاران باید برای سرمایه گذاری در این بازار احتیاط کنند.

 

وی به سرازیر شدن سرمایه ریالی به سمت رمز ارز‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: این سرمایه‌ها باید به صورت ارز‌های خارجی از کشور خارج شوند، اما در شرایط کنونی که کشور در تنگنای ارزی قرار دارد این عمل نمی‌تواند اقدامی شایسته باشد.

 

امیرباقری ادامه‌داد: بانک مرکزی و سایر نهاد‌های نظارتی باید دقت مضاعفی داشته باشند تا مانع از خروج ارز از کشور و به خطر افتادن سرمایه سرمایه گذاران در این فضای ملتهب شوند.

 

فراگیری اصلاح زمانی در بازار سهام

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه علاوه بر وجود خطر برای سرمایه گذاری در رمز ارزها، به وجود نوسان در معاملات بازار سهام اشاره کرد و گفت: در چند وقت اخیر در بازار سهام هم شاهد عرضه‌های شدید سهام، فشار فروش و خروج نقدینگی هستیم، اما یکی از دلایلی که اکثر سهام بازار در مسیر نزولی قرار داشتند، اما شاخص بورس چندان واکنش زیادی را از خود نشان نداد و افت آن متناسب با فشار فروش سهام بازار نبود، ناشی از ایجاد محدودیت دامنه نوسان در بازار بود که سمت منفی آن در سطح ۲ درصد نگه داشته شده و اجازه اصلاح سنگین به شاخص بورس را در بازار نمی‌دهد.

 

امیرباقری افزود: طبق پیش بینی‌های انجام شده، محدود کردن دامنه نوسان در روند منفی، اصلاح قیمتی را به اصلاح زمانی تبدیل می‌کند و بازار را در مسیر فرسایشی قرار می‌دهد.

 

وی ادامه‌داد: بازار‌ها زمانی می‌توانند به سمت کارایی حرکت کنند که دامنه نوسانی در بازار وجود نداشته باشد و قیمت‌ها با توجه به عرضه و تقاضا و براساس واقعیت‌های اقتصادی تعیین شوند.

 

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه وجود دامنه نوسان در بازار باعث ایجاد جهت‌دهی و محدودیت معاملات و در نتیجه منجر به افزایش انحراف از کارایی مطلوب بازار می‌شود، گفت: پیشنهاد می‌شود تا نسبت به بازگشت شرایط معاملات بازار به شرایط قبل تلاش شود و انتظار می‌رود تا بازار با قوانین جدید دستخوش فشار مضاعف نشود.

 

وجود نوسان در بازار ارز

امیرباقری به وجود فضای نوسانی در بازار داخلی ارز تاکید کرد و بیان‌داشت: نرخ ارز در رقمی بین ۲۱ تا ۲۵ هزار تومان در نوسان است و ریشه‌های این موضوع، وجود نوسان در سیاست خارجی است که اکنون کشور در حال تجربه آن است.

 

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به چرخش مسایل سیاسی در آمریکا و سیگنال‌هایی که به لحاظ اقتصادی در خروج از تحریم دریافت می‌شود، به‌طور عمده فعالان بازار چشم انداز تورم را افزایشی نمی‌بینند و با توجه به احتمال ایجاد فضای رکودی، احتمال تسری این موضوع به همه بازار وجود دارد و بازار‌های سرمایه گذاری را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.

 

وی با بیان اینکه بازار سرمایه از جمله بازار‌هایی است که از این موضوع تاثیر می‌پذیرد، افزود: زمانی که چشم انداز بالایی برای نرخ ارز متصور نباشیم تورم کنترل می‌شود که این امر زمینه ایجاد فضای رکودی در کلیت اقتصاد را فراهم می‌کند، در نهایت ضمن کاهش چشم انداز‌ها شاهد فشار‌ها بر روی قیمت ارز خواهیم بود؛ به همین دلیل در کوتاه مدت نباید در انتظار روند‌های انگیزشی قوی در بازار باشیم.

 

امیرباقری گفت: به نظر می‌رسد با توجه به پیش بینی‌ها در زمینه بهبود شرایط سیاسی، لغو حدودی تحریم ها، ایجاد فضای مطلوب اقتصادی، تا اندازه‌ای در میان مدت و بلندمدت تنفس اقتصادی برای کشور ایجاد شود و از طرفی، دولت حاضر و دولت‌های بعدی به این نتیجه رسیدند که کنترل دستوری نرخ ارز راهکار مناسبی نیست و انتظار می‌رود در میان مدت و بلندمدت فضای بازار سرمایه با کلیت اقتصاد رشد کند.

 

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سرمایه گذاران باید در محاسبات خود پارامتر‌های اقتصادی و چشم انداز‌ها را در نظر بگیرند، خاطرنشان کرد: با توجه به چشم انداز‌ها باید سناریو‌های مختلفی در نظر گرفته و هر سناریو منجر به محاسبه سود شرکت‌ها شود تا در چیدمان پرتفوی خود بتوانند سبد بهینه‌ای را برای رسیدن به بازدهی مطلوب کسب کنند.

 

سرمایه‌های حاضر در بانک وارد بورس نمی‌شوند

وی تاکید کرد: در شرایط فعلی که قیمت‌ها نوسان دارند باید پرتفوی سرمایه گذاری را از ریسک‌های فزاینده مصون کرد؛ بنابراین سرمایه گذاران می‌توانند به جای خروج سرمایه‌های خود از بازار سهام و ورود آن به فضای بانک، از ابزار بدون ریسک مانند صندوق با درآمد ثابت و اسناد خزانه که در بازار وجود دارد استفاده کنند.

 

امیرباقری با بیان اینکه براساس تحقیقات انجام شده عمده پولی که وارد بانک می‌شود دیگر به راحتی وارد بازار سرمایه نمی‌شود، گفت: فعالان بازار نباید چنین تصوری داشته باشند که با ورود بازار به فاز صعودی شاهد ورود نقدینگی‌ها به سمت بازار سهام باشیم، زیرا همیشه بعد از روند نزولی سنگین بازار سهام، بدبینی‌هایی در بازار ایجاد می‌شود که این امر باعث می‌شود تا سرمایه خارج شده از بازار به راحتی دوباره وارد بازار سهام نشود.

 

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، به سهام‌داران توصیه می‌شود که برای سرمایه گذاری از بازار‌های متنوعی استفاده کنند تا در صورت تغییر مسیر و چرخش روند بازار، همراه با معاملات بازار باشند و از فرصت‌های سرمایه گذاری بهره‌مند شوند.

 

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد بازار ریزش سنگینی را تجربه نکند و بیشتر از اصلاح قیمتی شاهد اصلاح زمانی در بازار باشیم، اظهار داشت: این اقدام این فرصت را به سرمایه گذاران می‌دهد تا سهام برتر را در بازار انتخاب و بدون عجله اقدام به معامله در این بازار کنند و افق میان مدت و بلندمدت را برای سرمایه گذاری داشته باشند تا از این طریق از فرصت‌های ایجاد شده در بازار منتفع شوند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.