صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نشست خبری سرپرست جدید اداره‌کل ارشاد خراسان‌رضوی برگزار شد

  • کد خبر: ۶۹۸۴۶
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۴
نشست خبری سرپرست اداره‌کل ارشاد خراسان‌رضوی صبح امروز ۱۸خرداد با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد.

امیری | شهرآرانیوز، در این نشست یوسف امینی برنامه‌های خود را در قالب ۱۰ محور فعالیتی بیان کرد.

سرپرست اداره‌کل ارشاد خراسان‌رضوی در ابتدای صحبت‌هایش به بیان برخی اهداف وزارت ارشاد اشاره و تأکید کرد که نگاه این اداره تحقق اهداف وزارت ارشاد است و این مهم به‌عنوان رویکرد و راهبرد اداره‌کل مدنظر قرار دارد.

او به ۴۴۱۶مرکز فرهنگی و هنری دارای مجوز از اداره‌کل ارشاد در خراسان‌رضوی اشاره کرد و آن‌ها را بازوهای اجرایی این اداره خواند و گفت: برنامه‌های اداره‌کل ارشاد در ۳محور اصلی هدایت، حمایت و نظارت خواهند بود.

تعامل و گفت‌وگو با هنرمندان

امینی همچنین به تعامل و گفت‌وگوی مستقیم با اصحاب فرهنگ و هنر به‌عنوان یکی از سیاست‌های اجرایی این اداره اشاره کرد و با بیان اینکه ساختار ماهیتی وزارت ارشاد اسلامی هم تعاملی و دوطرفه است، نوید داد که بیشترین ارتباط با انجمن‌ها، هنرمندان و طیف‌های مختلف فرهنگی و هنری برقرار شود.

توانمندسازی فعالیت مراکزی که مجوز ارشاد دارند و همچینن توجه به توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر محورهای دیگری بودند که امینی به آن‌ها اشاره کرد.

به‌گفته او، حمایت از تولیدات فرهنگی و هنری چیزی است که ضرورت نیاز به آن بیشتر احساس می‌شود و اکنون در شرایطی قرار داریم که باید از مرحله تئوری و نظری بگذریم و به‌سمت تولید برویم.

او در بیان یکی‌دیگر از محورهای فعالیت‌های ارشاد، به تمرکززدایی از مرکز و توجه به شهرستان‌ها اشاره و بیان کرد که خراسان‌رضوی فقط مشهد نیست و باید عدالت فرهنگی و توازن در رویدادهای فرهنگی استان برقرار شود.

او دراین‌باره به ظرفیت‌های شهرستان‌های استان اشاره کرد و نیشابور و تربت‌حیدریه را مثال زد که در رویداد شناسایی شهرهای خلاق توانسته‌اند به‌عنوان شهرهای خلاق در زمینه ادبیات معرفی شوند.

توجه به برنامه‌ریزی برای کشف استعدادهای جوان از دیگر راهبردهایی است که امینی در این نشست روی آن تأکید کرد و گفت به‌میدان‌آوردن جوانان می‌تواند نوآوری و ابتکار به‌همراه بیاورد.

امینی در ادامه به موضوع حمایت از هنرمندان به‌عنوان محور ششم پرداخت و گفت در ۲سال گذشته اقتصاد فرهنگ و هنر به‌دلیل شیوع کرونا آسیب دید که در حد مقدور اداره‌کل ارشاد از آن‌هاحمایت شد.

او در بیان این حمایت‌ها از ۵۸میلیارد و ۹۹۶میلیون تومان ارائه تسهیلات به مشاغل فرهنگی و هنری یاد کرد و گفت: در کنار این ۱۷۱۲هنرکارت برای هنرمندان صادر شده است و ۵میلیارد و ۱۶۲میلیون تومان کمک مستقیم از طریق صندوق اعتباری هنر نیز اختصاص یافته است که این حمایت‌ها ادامه دارد.

محور دیگر صحبت‌های امینی، استفاده از ظرفیت دیگر دستگاه‌ها بود که به‌گفته امینی این کار از طریق انعقاد تفاهم‌نامه و... انجام شده و اکنون نیز در تفاهم با شهرداری قرار است طرح خیابان هنر اجرا شود.

استفاده از ظرفیت خیران

او استفاده از ظرفیت خیران و جلب مشارکت‌ را از دیگر محورهای برنامه‌های خود خواند و افزود: در ۲دهه گذشته آموزش‌وپرورش توانست از ظرفیت خیران استفاده درستی کند. همچنین براساس اطلاعات موجود، حضور خیران و مشارکت در فعالیت‌ها در خراسان‌رضوی وضعیت خوبی دارد. بنابراین تلاش می‌کنیم ما هم بتوانیم با استفاده از این ظرفیت در راستای فرهنگ و هنر گام برداریم که البته اجراشدن آن برنامه‌ریزی دقیقی نیاز دارد.

صادرات کالاهای فرهنگی از دیگر موضوعاتی است که سرپرست جدید اداره‌کل ارشاد خراسان‌رضوی به آن اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۱۵۴۴میلیارد تومان محصولات چاپی از افغانستان در خراسان‌رضوی سفارش داده شده است که این رقم نشان‌دهنده ظرفیت زیادی است و می‌توان در راستای صادرات کالاهای فرهنگی از آن بهره‌برداری کرد.


امینی در پایان صحبت‌هایش به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

حل مسئله سینما و تئاتر با گفت‌وگو

او در پاسخ به سؤال خبرنگار شهرآرانیوز درباره وضعیت فعالیت سینماهای خصوصی و تئاتر در شرایط کنونی گفت: دراین‌باره باید چندبخشی عمل کنیم. تفاهمی‌که سال گذشته با شهرداری دراین‌زمینه انجام شد، اتفاق خوبی را رقم زد و سعی می‌کنیم این روند را در دیگر شهرهای استان نیز پی بگیریم. اکنون نیز باتوجه‌به شرایط موجود و با استفاده از نقطه‌نظرهای فعالان این حوزه‌ها شاهد رونق دوباره سینما و تئاتر در مشهد خواهیم بود.

او در پاسخ به سؤال دیگری درباره وضعیت مجتمع فرهنگی و هنری امام‌رضا(ع) و موضوع اجاره‌ای‌شدن این مکان برای انجمن‌های فرهنگی و هنری خراسان‌رضوی گفت: این اتفاق براساس مصوبه‌ای است که از طریق دیوان عدالت اداری ابلاغ شده است. در اصل روحیه این ابلاغ حمایت از بخش خصوصی است، اما درباره مجتمع امام‌رضا(ع) و وضعیت فعالیت انجمن‌های هنری جلساتی برگزار و رایزنی‌هایی انجام شده است تا دست‌کم درباره فعالیت‌هایی که در آن‌ها بلیت‌فروشی صورت نمی‌گیرد، وضعیت تغییر کند.

پیگیری وضعیت سینما قدس

او در پاسخ به سؤال دیگری درباره وضعیت سینما قدس توضیح داد: به‌تازگی تجهیزات سینمایی متفاوت شده است. در کنار این رقبایی برای سینما ایجاد شده‌اند که همان اپلیکیشن‌های اکران فیلم هستند و این‌ها دلایلی است که ممکن است فعالیت سینماهای قدیمی را با مشکل روبه‌رو کند. بااین‌حال، براساس قانون، سینما یا باید تجهیز و نوسازی شود یا در صورت تخریب ظرفیت جدیدی در آن مکان ایجاد شود. این موضوع اکنون در اداره ارشاد درحال پیگیری است و در صورتی که روند نوسازی باشد، این مکان هم مانند سینما هویزه با حمایت ارشاد نوسازی خواهد شد.

او درباره وضعیت گذر فرهنگ و هنر نیز به اجرای طرحی موقتی در مجتمع تجاری آسمان اشاره کرد و گفت: بناست این طرح در محل‌هایی که محل گذر مردم است، اجرا شود. ازاین‌رو، براساس تفاهم‌نامه‌ای که منعقد شده قرار است این گذر به‌صورت دائمی در بازار گلستان مشهد اجرا شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.