به گزارش شهرآرانیوز،به گفته پزشکان آمریکایی، احتمالا عملکرد واکسنهای کرونا در بدنهایی با سیستم ایمنی ضعیف به خوبی عملکرد آنها در بدنهای سالم نیست، با این وجود تزریق این واکسنها تا حدی از بدن در برابر ابتلا به بیماری کووید۱۹ محافظت خواهد کرد.
به همین دلیل است که همچنان واکسیناسیون در مقابل کرونا به افرادی که سیستم ایمنی بدنشان به دلیل بیماری یا مصرف داروهای خاص ضعیف شده، توصیه میشود.
همچنین مهم است که خانواده، دوستان و مراقبان این افراد نیز واکسینه شوند تا احتمال انتقال ویروس از آنها به این افراد کمتر شود.
آمار نشان می دهد که در ایالات متحده آمریکا حدود ۳ درصد از بزرگسالان سیستم ایمنی ضعیفی دارند و در میان آنها، افراد مبتلا به اچ آی وی (ایدز)، گیرندگان پیوند عضو، برخی از بیماران سرطانی و افرادی با اختلالات ایمنی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده و لوپوس نیز دیده میشوند.
اگرچه تاکنون بطور گسترده و در مقیاس بزرگ درباره نتیجه تزریق واکسنهای کرونا به افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف مطالعه نشده، اما اطلاعات و تجربیات محدود در مورد واکسیناسیون افراد در مقابل بیماریهای آنفلوآنزا و ذات الریه نشان میدهد که این واکسنها در بدن آنها به اندازه بدن افراد سالم تاثیر گذار نیستند.
به این معنی که افراد دارای بدنی با سیستم ایمنی ضعیف، باید اقدامات احتیاطی مانند استفاده از ماسک و اجتناب از حضور در ازدحام زیاد را جدی بگیرند و ادامه دهند.
دکتر آجیت لیمای، متخصص پیوند در دانشگاه پزشکی واشنگتن در سیاتل میگوید: ادامه همه اقدامات احتیاطی که قبل از واکسیناسیون در نظر داشتید کاملا منطقی به نظر میرسد.
توصیه مقامات پزشکی در ایالات متحده این است که بیماران مبتلا به بسیاری از سرطانها باید در اولین فرصت ممکن واکسینه شوند اما افرادی که تحت پیوند سلولهای بنیادی یا سلول درمانی قرار میگیرند باید پس از آغاز درمان، دستکم برای سه ماه منتظر بمانند و سپس واکسینه شوند. این تاخیر باعث میشود که واکسنها به بهترین شکل کار کنند.
به گزارش یورونیوز، پزشکان هم اکنون در حال مطالعه این موضوع هستند که برای دریافت کنندگان پیوند اعضا، آیا دریافت یک دز اضافی باعث موثرتر شدن واکسنها خواهد شد یا خیر.
منبع: ایسنا