صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دخل و خرج نامیزان بانک‌ها در اعطای تسهیلات

  • کد خبر: ۹۳۹۲
  • ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۷
خراسان‌رضوی رتبه چهارم سپرده‌گذاری را در کشور دارد، اما در پرداخت تسهیلات بیست‌وپنجم است!
وثوقی| کمبود منابع مالی برای اجرای پروژه‌های اقتصادی صدای استاندار خراسان‌رضوی را هم درآورده است. عصر دیروز علیرضا رزم‌حسینی در جلسه شورای هماهنگی بانک‌های استان گفت: بر اساس آمار اتاق بازرگانی ایران که آبان امسال اعلام شد، خراسان‌رضوی رتبه چهارم سپرده‌های بانکی را دارد، اما در میزان پرداخت تسهیلات در رتبه بیست‌وپنجم قرار دارد. وی افزود: ۸۰ درصد بانک‌ها تسهیلات بانکی را به خودشان می‌دهند. طبق آمار، یکی از این بانک‌های دولتی از ۵۵ هزار میلیارد تومان سپرده‌های بانکی، ۴۲ هزار میلیارد تومان به ۱۱ شرکت زیرمجموعه خودش پرداخت کرده است که هیچ‌یک از آن شرکت‌ها در خراسان‌رضوی نیست؛ درحالی‌که از این استان حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سپرده دریافت شده است.
استاندار ادامه داد: به دلیل ماده۳۷ قانون تأمین اجتماعی، خروج ۵۵واحد تولیدی استان از تملک بانک‌ها و فعالیت دوباره آن‌ها میسر نیست و این موضوع باید در ستاد تدبیر استان مطرح و برای آن چاره‌ای اندیشیده شود.
وی درباره پروژه‌های نیازمند تسهیلات بانکی در استان گفت: استانداری ۱۲۸ هزار پروژه آماده سرمایه‌گذاری در استان را شناسایی کرده است که در گام اول واگذاری ۲۰۰ پروژه را که اهلیت سرمایه‌گذاری وجود دارد، در اولویت واگذاری قرار داده‌ایم.
رئیس‌کل دادگستری استان نیز در این جلسه ضمن قدردانی از همکاری بانک‌ها با نیروی انتظامی برای حفاظت از شعب که نتیجه آن به صفر رسیدن سرقت در شهر است، گفت: مراجعات زیادی به دادگستری می‌شود. مردم گلایه می‌کنند که تسهیلاتی از بانک دریافت کرده‌اند و پس از ناتوانی در پرداخت از بانک‌ها خواسته‌اند تا از محل وثیقه، مطالبات خود را وصول کنند، اما بانک‌ها نه در زمان اعلام وام‌گیرنده، بلکه پس از چند سال که مطالبات سنگین شد، اقدام می‌کنند.
غلامعلی صادقی افزود: اگر بانک‌ها برای جلوگیری از این مسئله به‌طور جدی اقدام نکنند، دادگستری به این پرونده‌ها وارد می‌شود.
دبیر شورای هماهنگی بانک‌های استان نیز در این جلسه گفت: منابع بانک‌های خراسان‌رضوی در پایان مهرماه، ۹۶ هزار میلیارد تومان بود. تسهیلات بانک‌ها در حوزه کشاورزی، صنعت، خدمات گردشگری و بازرگانی حدود ۴۰ درصد و در حوزه‌های صادرات و قرض‌الحسنه حدود ۱۲۰ درصد رشد داشته است. حسن مونسان بیان کرد: فقط ۲۴ بانک با کمیسیون شورای هماهنگی بانک‌ها تبادل اطلاعات می‌کنند و متأسفانه ۴ بانک عضو کمیسیون نیستند و ۱۴ بانک اطلاعات خود را به این کمیسیون نمی‌دهند.
سردار محمدکاظم تقوی، فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی، نیز اظهار کرد: نیروی انتظامی نگران سوءاستفاده مالی در سیستم‌های بانکی است و تنها راه جلوگیری از فیشینگ حساب‌ها، ایجاد رمز‌های یک‌بارمصرف است که خواهشمندیم بانک‌ها در این زمینه اهتمام جدی داشته باشند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.