به گزارش شهرآرانیوز؛ احمدرضا درستی اظهار کرد: در غذاهای تخمیرشده باکتریهای طبیعی روی هیدراتهای کربن در غذا تغذیه میکند تا اسید لاکتیک ایجاد شود. این روند مواد مغذی را حفظ میکند و آنزیمهای مفید، ویتامینهای B، اسیدهای چرب امگا ۳ و رشتههای متفاوت ایجاد میکند. تخمیر طبیعی مواد غذایی، مواد مغذی را حفظ میکند و غذا را به شکل قابل هضمتر میشکند. ترشی جات جزو مهمترین غذاهای تخمیر شده هستند که فواید و مضرات زیادی دارد.
وی ادامه داد: بخش اصلی و وجه مشترک تمام ترشیها حضور سرکه است. سرکه بر اثر تخمیر قند میوهها به وسیله باکتری تولید میشود. سرکه اسید استیک دارد واز رشد میکروارگانیسمها جلوگیری میکند و جلوی فساد خوراکیها را میگیرد.
درستی در پاسخ به این سوال که آیا ترشیهای بیرون قابل اعتماد هستند یا خیر بیان کرد:ترشیهای آماده هم به صورت کارخانهای و هم به صورت باز در مغازهها قابل خرید هستند. در ترشیهای کارخانهای امکان استفاده از مواد نگهدارنده و رنگهای خوراکی زیاد است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه این ترشیها به احتمال قوی میکروب ندارند و سالم هستند، اما ممکن است خواص آنها به اندازه خواص ترشی تازه نباشد. از طرفی روی ترشیهای باز که در مغازهها فروخته میشود نظارتی وجود ندارد، تاکید کرد: این ترشیها ممکن است آلوده به قارچ باشند، بنابراین بهتر است ترشی را خود افراد در خانه آن را درست کنند و در تهیه آن از سبزیجات تازه استفاده کنند نعناع و جعفری تازه هم بوی خوبی به ترشی شما میدهند و هم خواص بیشتری دارند.
منبع: نمناک