در قرن ششم و دوران حکومت سلجوقیان، دستکم به دو نمونه بسیار مهم از موقوفات مربوط به زنان برمیخوریم که در هر دو آنها، خانمها واقف نسخهای از قرآن کریم بر حرم مطهر هستند.
یک پژوهشگر فرهنگ عامه گفت: بر پایه برخی احادیث، عدهای از مفسران معتقدند معراج حضرت رسول اکرم (ص) نیز در این شب بوده، بر این اساس بنا به اهمیتی که این شب در این روایات دارد، مردم در برخی نواحی مراسم ویژهای برای شب هفدهم ماه مبارک رمضان برگزار میکنند.
به گفته کارشناس فنی میراثفرهنگی در استان فارس، در حالی مقبره «آبشخاتون»، تنها زن حاکم فارس و آخرین فرمانروا از سلسلهی اتابکان در بافت تاریخی شیراز تخریب شده که وی برای مردم این استان جایگاه ارزشمندی دارد.
به گفته کارشناس و پژوهشگر تاریخ، یکی از بانوان خراسانی که از شعرا و سخنوران آن ایام بود در شهر مشهد زمانی که مغولان این را تصرف کرد، به اسارت مغولان درآمد.
پژوهشگر فرهنگ عامه با اشاره به پخت «آش بلغور حضرت فاطمه (س)» در ماه رمضان در اصفهان، گفت: برای پختن این آش در هر محله یک زن به در خانه همسایهها میرود و از ۷۰ زن که نام آنها فاطمه است، کمی گندم میگیرد.
پژوهشگر تاریخ اسلام و استاد دانشگاه بینالمللی المصطفی (ص) با اشاره به اینکه زیارتنامه حضرتخدیجه (س)، سندی بیهمتا برای شناخت شخصیت نخستین بانوی اسلام است، گفت: شخصیت والای حضرت خدیجه (س) را میتوان از طریق مضامین بلند زیارتنامه ایشان بهخوبی شناخت.
بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور ایران) به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن، گزارشی آماری از زنان ایرانی که از ۲۲بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۳ قربانی جنایات گروههای تروریستی شدهاند، ارائه کرده است.