صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جنگ‌طلبان برای واقعیت انسان اعتباری قائل نیستند

  • کد خبر: ۱۱۶۳۰
  • ۲۱ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۰
دانشیار انسان‌شناسی و فرهنگ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت:خشونت‌طلبان، جنگ‌طلبان و تمام کسانی که جرم‌ها و سرکوب‌ها را بر بشر تحمیل کرده‌اند، نخواسته‌اند برای واقعیت انسان‌ها اعتباری قائل شوند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ نعمت‌الله فاضلی، در سومین پیش‌همایش علوم اجتماعی و صلح که در شهر کتاب مشهد برگزار شد، با بیان اینکه «علم اجتماعی می‌تواند به صلح کمک کند»، اظهار کرد: تجربه ۲ قرن اخیر نشان داده است که اندک هستند کشور‌هایی که آمادگی دارند این بینش را پیدا کنند و این واقعیت را بپذیرند که بخش عظیمی از خشونت‌ها، جنگ‌ها، خونریزی‌ها و نابرابری‌ها بر سر این نکته بسیار ساده است.

وی ادامه داد: خشونت‌طلبان، جنگ‌طلبان و تمام کسانی که جرم‌ها و سرکوب‌ها را بر بشر تحمیل کرده‌اند، نخواسته‌اند برای واقعیت انسان‌ها اعتباری قائل شوند و علوم اجتماعی با بینشی که بر مبنای واقعیت‌گرایی به ما می‌دهد می‌تواند در خدمت به صلح باشد؛ بنابراین کاری که علم انسانی اجتماعی برای صلح می‌کند اعطا کردن بینشی است که اگر آن بینش را جامعه‌ای پذیرا شود، خشونت‌ها از بین می‌رود، چون بخش اعظمی از خشونت‌ها، جنگ‌ها و تبعیض‌ها ریشه در آن نگاهی دارد که هست را نمی‌فهمد و در پی مخفی کردن واقعیت‌هاست.

دانشیار انسان‌شناسی و فرهنگ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به اینکه کار علم اجتماعی دادن روش است، افزود: علم اجتماعی انسانی می‌تواند از طریق روش‌ها و معرفت‌شناسی‌هایی که اعطا می‌کند به فهم‌پذیری واقعیت‌ها در تحقق صلح کمک کند.


فاضلی با بیان اینکه بخشی از ظلم‌ها و خونریزی‌ها، تبعیض‌های قومیتی، جنسیتی، مذهبی و اجتماعی که صورت گرفته است از طریق انکار استدلال، منطق و معرفت‌شناسی علم است، اظهار کرد: هرجایی که خشونت را می‌بینید جنگ با علم انسانی و اجتماعی نیز است. آن‌هایی که خواهان منافع یک سویه خود هستند می‌دانند که نمی‌توانند بر پایه واقعیت‌ها و بر پایه استدلال منافع خود را پیش ببرند.

دانشیار انسان شناسی و فرهنگ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از فناوری‌های مفهومی در جهت خدمت به خشونت یاد کرد و گفت: همانطور که علم اجتماعی می‌تواند به صلح بینجامد، علم اجتماعی انسانی می‌تواند مانع صلح باشد و هم به جنگ دامان بزند و هم به صلح منفی ودر واقع به جای خدمت به خیانت برسد.

وی با بیان اینکه اگر جامعه‌ای در صلح زندگی نمی‌کند به این دلیل است که فرهنگ دانشگاهی آن جامعه در حاشیه است، افزود: امروزه در جامعه ایران با ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دانشجو بخش عظیمی از نیروی نسل جوان به دانشگاه‌ها راهی شده‌اند که ترویج فرهنگ آموزش صلح یا آموزش خشونت در دانشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.