به گزارش شهرآرانیوز، سید حیدر محمدی گفت:مصرف آنتیبیوتیک با کمک داروسازان بالینی و بیمارستانی و بخشی از طریق اقتصادی، منطقیتر شد و با اصلاح الگو در یکی از بیمارستانها ماهیانه یک میلیارد تومان هزینههای غیرمنطقی مرتبط با دارو و تجهیزات کاهش یافت.
وی اظهارداشت: با توجه به کمبودهای دارویی که از ابتدای سال در کشور بهوجود آمد، سازمان غذا و دارو برای ۱۷ مورد مجوز واردات صادر کرد و به فوریت ظرفیت تولید شرکتهای دارویی افزایش یافت و علاوه بر واردات، سعی داریم کمبودهای دارویی را تا پایان سال تا درصد زیادی برطرف کنیم.
محمدی تصریح کرد: اکنون ۱۰۰ قلم کمبود دارو در کشور وجود دارد که با رفع مشکل نقدینگی بهزودی برطرف میشود و در ماههای اخیر با همکاری داروسازان در تولید آنتیبیوتیکها و سرمها، امنیت در بازار دارویی ایجاد شده است.
به گفته معاون وزیر بهداشت، دی ماه امسال ۲۱ میلیون عدد سرم در کشور تولید شد و در نسخه الکترونیک بخش بیمهای، سرم بیشترین قلمی بود که توسط پزشکان تجویز شده بود و از مردم میخواهیم منطقی سرم مصرف کنند و پزشکان نیز زیاد تجویز نکنند زیرا سرم خاصیت درمانی چندانی ندارد.
محمدی با بیان اینکه اگر الگوی مصرف داروها اصلاح نشود، با هر میزان تولید دارو، باز هم با کمبود مواجه میشویم، تصریح کرد: انتظار داریم کنترل در همه حوزهها با جدیت انجام شود و دانشگاهها در زمینه نظارتها با دقت بیشتری عمل کنند همچنین باید از مصرف بیرویه داروها فاصله بگیریم و این کار با نظارت صحیح قابل انجام است.
منبع: ایرنا