صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ثبت ۵ هزار و ۹۶۸ مورد حیوان‌گزیدگی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • کد خبر: ۲۳۸۴۶۲
  • ۲۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ۵ هزار و ۹۶۸ مورد حیوان‌گزیدگی در سه ماه ابتدایی سال، شناسایی و تحت درمان رایگان قرار گرفتند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی با اشاره به اینکه هر نوع حیوان‌گزیدگی حتی از سوی سگ‌های خانگی که واکسن زده‌اند، باید تحت درمان قرار بگیرد، خاطر‌نشان کرد: بی‌توجهی به گزش حیوان خانگی و یا گزش‌های کوچک می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بیماری هاری شود.

وی با بیان اینکه زمانی که بیماری هاری علائم خود را بروز دهد، هیچ راهکاری برای درمان بیمار وجود ندارد، تصریح کرد: درمان‌هایی که برای افراد حیوان‌گزیده انجام می‌شود، در قالب واکسیناسیون پیشگیری‌کننده است و کاملاً رایگان انجام می‌شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه وضعیت بیماریابی گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر در سه‌ماهه اول سال ۱۴۰۳، براساس نظام مراقبت سندرومیک شامل بیماری‌های مختلف مانند آنفلوانزا، سرخک، سل، اچ‌آی‌وی، تب کریمه‌کنگو، حیوان‌گزیدگی و مالاریا می‌شود، خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت، ۷۹ مورد شبه‌آنفلوانزا و ۱۷۴ مورد مشکوک به سرخک شناسایی شدند که از این تعداد سرخک، ۳۱ مورد مثبت بوده‌اند.

نهبندانی تصریح کرد: دو هزار و ۷۷۰ مورد مشکوک سل شناسایی شدند که از این تعداد، ۷۱ مورد مبتلا به سل بودند و تحت درمان‌های موردنیاز قرار گرفتند. 

وی با اشاره به اینکه در این مدت، ۲۹ هزار مورد غربالگری اچ‌آی‌وی انجام شد که از این تعداد، ۲۰ مورد مثبت بودند، گفت: این افراد برای پیگیری درمان و دریافت مراقبت‌های لازم به مراکز مشاوره رفتاری معرفی و تحت درمان رایگان قرار می‌گیرند و تا زمانی که درمان مناسب خود را دریافت کنند، خطر انتقال و بدحالی آن‌ها بسیار اندک خواهد بود. 

نهبندانی با اشاره به اینکه تعداد موارد مشکوک تب کریمه‌کنگو شناسایی‌شده ۱۳ مورد بوده که خوشبختانه مورد مثبتی گزارش نشده است، ابراز کرد: تعداد موارد حیوان‌گزیدگی مراجعه‌کننده ۵ هزار و ۹۶۸ مورد بود که مراجعان درمان مورد‌نیاز خود را در مراکز بهداشتی دریافت کردند.

وی گفت: ۱۹ مورد مالاریای شناسایی‌شده در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.