جزییات قتل اشتباهی رفیق با کلت کمری در تهران وجود ۷۷۰۰ کلاس درس با جمعیت بالای ۴۰ نفر در کشور علت حادثه مرگبار اتوبوس زائران بوشهری مشهد مشخص شد حریق خودرو در عنبرآباد کرمان سه کشته بر جای گذاشت (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) عملیات حساس آتش‌نشانان مشهدی برای نجات جان شهروند معلق در ارتفاع ۳۵ متری+عکس(۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تصادف ۲ پراید در جاده قوچان-مشهد هشت مصدوم بر جای گذاشت (سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه تولید ابر در جاده کلات (سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تصادف اتوبوس با ساینا در گناباد ۴ کشته و مصدوم بر جای گذاشت (سه‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) پلیس فراجا: دستگیری پسر خداداد عزیزی صحت ندارد احکام کمیته‌های انضباطی دانشجویان به دستور وزیر بهداشت متوقف شد تخلف بهزیستی و کمیته امداد در اجرای کامل قوانین حمایت از مددجویان ۲۸ شهریور زمان اعزام نخستین گروه از زائران عمره به سرزمین وحی مهار آتش سوزی یک منزل مسکونی در محله طلاب مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) حمله شیر نر باغ وحش ارم تهران به شیشه و شکستن آن + فیلم چند راهکار موثر برای ترک همیشگی سیگار هزینه استفاده زندانیان از پابند الکترونیکی چقدر است؟ برای کاهش چربی خون چه مواد غذایی مفید است؟ یک متخلف کشتار غیرمجاز گاو در سبزوار به پرداخت هزینه نقدی محکوم شد هوشمندسازی پرونده سلامت بیماران و دسترسی به تصاویر پزشکی بیماران در سامانه PACS تغذیه سالم و مقوی نقش زیادی در سلامت و یادگیری دانش‌آموزان دارد رئیس جدید دانشگاه تهران منصوب شد + بیوگرافی و سوابق اجساد فوتی‌های واژگونی اتوبوس بوشهر-مشهد، احراز هویت نشده است | همه فوت شدگان، زن هستند (۲۷ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

طراحی کیت تشخیص «مننژیت» پژوهشگران مشهدی

  • کد خبر: ۲۴۰۷۴۹
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۲
طراحی کیت تشخیص «مننژیت» پژوهشگران مشهدی
پژوهشگران گروه میکروب‌شناسی و ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی کیت تشخیصی جدید بیماری «مننژیت باکتریال» شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، عضو گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلام این خبر افزود: "کیت مولکولی طراحی شده هم به جهت هزینه و هم سرعتِ تشخیص می‌تواند جایگزین خوبی برای روش‌های اسمیر و کشت به ویژه در موارد منفی کاذب این بیماری باشد.

دکتر هادی فارسیانی در خصوص ضرورت طراحی، تولید و بکارگیری کیت تشخیصی مولکولی جدید بیان کرد: تست‌های روتین تشخیص مننژیت باکتریال مانند تهیه اسمیر و کشت مشکلاتی را به همراه داشتند، از جمله اینکه به دلیل تاخیر در ارسال نمونه، تجویز آنتی بیوتیک و تعداد کم باکتری‌ها، اغلب نتیجه کشت منفی کاذب بود و این موضوع کاهش حساسیت تشخیص این بیماری را موجب می‌شد.

وی تصریح کرد: همچنین با توجه به هزینه بالای کیت‌های تشخیصی مننژیت باکتریال موجود در بازار (بین ۶ تا هشت میلیون ریال برای هر نمونه) و اینکه این هزینه قابل پرداخت برای بیمارستان نبوده و بیماران نیز توانایی پرداخت آن را نداشتند، بنابراین برای تولید کیت تشخیصی، تصمیم به اجرای یک طرح محصول محور تحت عنوان پایان نامه دانشجویی در مقطع دکتری گرفته شد.

عضو گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این کیت هم در بزرگسالان و هم در اطفال قابل استفاده است، ادامه داد: این کیت ۲ قسمت دارد، یک قسمت آن مربوط به تشخیص سه نوع از باکتری‌های شایع در مننژیت نوزادان زیر یک سال است و یک قسمت دیگر مربوط به تشخیص سه نوع از باکتری‌های شایع در اطفال بالای یک سال و بزرگسالان است.

دکتر فارسیانی افزود: هزینه کیت طراحی شده برای هر نمونه تقریبا یک سوم مشابه خارجی است، به طوریکه در این کیت برای هر نمونه حدود ۲ میلیون ریال هزینه خواهد شد که این مبلغ نیز توسط بیمه پوشش داده می‌شود، لذا اکنون آماده هستیم که به صورت درمانی از آن در بیمارستان‌های اکبر و دکتر شیخ استفاده کنیم.

وی گفت: مزیت مهم طراحی این کیت کاهش زمان تشخیص از ۴۸ به کمتر از پنج ساعت است که با استفاده از این کیت موارد منفی کاذب و هم مدت زمان تشخیص باکتری عامل مننژیت کاهش می‌یابد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار نیروی بهداشتی و درمانی، اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->