به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد رضا کشتمندی با بیان اینکه آنفلوانزا در کودکان و همینطور در بزرگسالان، یک بیماری بسیار مسری بوده و معمولاً یک روز قبل از شروع علائم و ۵ تا ۷ روز پس از آن، قابل انتقال است خاطر نشان کرد: علائم آنفلوانزا شبیه علائم سرماخوردگی است، و معمولاً شدیدتر و شروع آن ناگهانی است. علائم یک تا چهار (معمولاً دو) روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس شروع شده و حدود دو تا هشت روز طول میکشد.
رئیس کلینیک ویژه بیمارستان کودکان اکبر تب، لرز، سردرد، دردعضلانی، بی حالی، از دست دادن اشتها، کمبود انرژی و گیجی را از علائم بیماری آنفلوانزا دانست وافزود: این علائم معمولاً با علائم تنفسی مانند سرفه خشک، گلو درد یا خشکی گلو، صدای خشن و گرفتگی یا آبریزش بینی همراه است.
دکتر کشت مندی با بیان اینکه علائم گوارشی، از جمله تهوع، استفراغ، اسهال، و گاستروانتریت، به ویژه در کودکان نیز ممکن است رخ دهد. تصریح کرد: افرادی که آلوده میشوند میتوانند ویروس آنفلوانزا را از طریق تنفس، صحبت کردن، سرفه و عطسه منتقل کنند.
وی گفت: شستن مکرر دستها با آب و صابون، استفاده از ضد عفونی کنندههای حاوی الکل، دست نزدن به چشمها، بینی و دهان، پوشاندن بینی و دهان هنگام سرفه یا عطسه، عدم شرکت در مکانهای شلوغ یا خانوادگی در هنگام بیماری فرد مبتلا، مصرف مایعات کافی برای جلوگیری از کمآبی بدن، استراحت در خانه و در صورت نیاز نرفتن به مهد کودک و مدرسه، رژیم غذایی مناسب شامل استفاده از میوه وسبزیجات، و مراجعه به پزشک در صورت لزوم از توصیههای مهم در کنترل و بهبود بیماری آنفلوانزا محسوب میشود.
متخصص بیماریهای اطفال گفت: با توجه به تغییر فصل وشیوع بیماریهای تنفسی و آنفلوانزا و همچنین بازگشایی مدارس لازم است به جهت پیشگیری از بیماری آنفلوانزا مسئولین مدارس و والدین نسبت به رعایت موارد بهداشتی در خانه ومدرسه شرایط مناسب را محیا کنند.