صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

استفاده از ظرفیت بانوان در مشاغل خلاق و دانش‌بنیان

  • کد خبر: ۳۰۰۴۵۶
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۸
در سال‌های اخیر شاهد رشد فعالیت‌های فناورانه و استارتاپی توسط بانوان بوده‌ایم و آنها حضوری موفق در عرصه زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور داشته‌اند.

در سال‌های اخیر شاهد رشد فعالیت‌های فناورانه و استارتاپی توسط بانوان بوده‌ایم و آنها حضوری موفق در عرصه زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور داشته‌اند. بیان این تجربیات می‌تواند علاوه بر کمک به سایر بانوان کارآفرین برای شروع فعالیت به توسعه فعالیت‌ها در این زیست‌بوم کمک کند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، میزان بانوان دانش‌آموخته دانشگاهی هفده برابر شد و ۸۰‌درصد این بانوان در سطوح کارشناسی و بالاتر قرار دارند؛ بنابراین با فراهم‌کردن بستر می‌توان شاهد حضور پررنگ‌تر بانوان در فعالیت‌های اجتماعی شد. باید از ظرفیت بانوان در مشاغل خلاق، نوآور و دانش‌بنیان بیشتر استفاده شود. یکی از اهدافی که در‌این‌زمینه می‌توان پیگیری کرد، توسعه و ارتقای منابع انسانی و به‌کارگیری نخبگان در حوزه‌های مختلف علم و فناوری است. 

با‌وجود اینکه درصد بانوان نخبه در خراسان رضوی بالاست، اما سهم کمی از بانوان در حوزه‌های تصمیم‌ساز و تأثیرگذار در استان حضور و مشارکت دارند؛ بنابراین با ایجاد شبکه‌سازی صحیح می‌توان از ظرفیت نخبگان به‌ویژه بانوان برای ارتقای بهره‌وری و افزایش همبستگی اجتماعی بهتر استفاده کرد. در محلات مشهد زنان توانمند و فعالی هستند که اقدامات مؤثری انجام می‌دهند؛ اما مانند حلقه‌های جدا از هم، از توانایی‌های یکدیگر اطلاع ندارند، به‌همین‌سبب چنین‌جلساتی را با زنان فعال هر منطقه با محوریت شورا‌های اجتماعی محلات برگزار می‌کنیم تا زمینه‌ساز آشنایی و هم‌افزایی باشد. 

شناسایی و شبکه‌سازی زنان و دختران توانمند می‌تواند کمک شایانی به ساختار منسجم حوزه بانوان داشته باشد. معتقدیم مسائل زنان فقط از طریق زنان پیگیری نمی‌شود و نیاز به همراهی مردان است؛ لذا در‌این‌راستا، در کمیسیون ویژه بانوان با استفاده از حضور سایر اعضا که برادرانه و پدرانه یاری‌گر ما هستند، تلاش کردیم با تشکل‌سازی و هم‌افزایی ظرفیت‌ها، زنان را توانمند کنیم. بانوان جایگاه ویژه‌ای در شورا‌های اجتماعی محلات و هیئت‌امنای مساجد دارند. 

در‌همین‌راستا در کانون‌های فرهنگی مساجد مجوز کانون خانواده صادر شده است و با همراهی شورای شهر مشهد و شورای اجتماعی محلات مشهد، در سه سال اخیر ۷۰۰‌میلیارد تومان اعتبار برای حوزه بانوان در نظر گرفته شده است که از جمله مهم‌ترین اقدامات می‌توان به توسعه پارک‌های بانوان در شهر اشاره کرد. 

تردیدی نیست که اولویت‌گذاری بر حمایت از بانوان و توسعه ارتباطات دانش‌بنیان، چشم‌انداز جدیدی برای پیشرفت‌های پایدار را ترسیم می‌کند. در حوزه دانشگاهی نیز تلاش‌هایی صورت گرفته است و از دانش‌آموزان و دانشجویان دعوت شده است تا در بازدید‌های متعددی از دانشگاه شرکت کنند. پروژه‌های حمایتی مانند برند «شهری نو» و «مادر سلام» در روستا‌ها و شهر‌های اطراف از جمله این اقدامات است که این برنامه‌ها با هدف حمایت از زنان و دختران اجرایی شده‌اند. در آینده نیز از بانوانی که در حوزه‌های سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی فعالیت دارند، حمایت ویژه‌ای به عمل خواهد آمد. 

شورای ششم شهر مشهد نقش و جایگاه ویژه‌ای را برای جامعه زنان در زیست‌بوم فناوری، نوآوری و دانش‌بنیان متصور است و قطعا برنامه‌های ویژه‌ای برای ارتقای دامنه اثرگذاری بانوان و استفاده از ظرفیت‌های آنان در توسعه و تحول این زیست‌بوم خواهد داشت. بر‌همین‌اساس از بانوان سرزمینم می‌خواهم یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌های خود را بر فعالیت‌های دانش‌بنیانی پایه‌گذاری کنند؛ چرا که امروز موضوع دانش‌بنیان و اقتصاد دانش‌بنیان یک انتخاب نبوده، بلکه یک ضرورت است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.