به گزارش شهرآرانیوز، در نشست ادبی «کلمات ملکوت» که امشب (۵ دیماه) با حضور جمعی از شاعران آیینی و علاقمندان به ادبیات آیینی و به میزبانی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) منطقه خواجه ربیع مشهد برگزار شد، «امیرمهدی حکیمی» مدیرعامل موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی گفت: بر اساس آنچه تفحص کردهام، بخش عمدهای از شعر فارسی، شعر آیینی است و این که ما شعر آیینی را فقط به شعر دینی و مدح و مرثیه حضرات معصومان و بزرگان محدود کنیم، مرتکب جفا شدهایم. شعر آیینی، بسیار فراتر از این است.
وی افزود: بنا نبود در ادبیات و شعر دینی، فقط به مفاهیمی نظیر روضه خوانی و مدح اهلبیت (ع) بپردازیم. هر چند که این کار نیز افتخار بزرگی است، اما بر اساس آنچه که از حضرت رضا (ع) به ما رسیده که فرمودند اگر مردم زیبایی کلام ما را بدانند از ما تبعیت میکنند، آیا میتوان زیبایی کلام را بدون زیبایی در سخن منتقل کرد؟
حکیمی تاکید کرد: هنر است که آن زیبایی کلام را به زیباترین وجه منتقل میکند و اگر شعر آیینی به این نکته نپردازد و در آن به انتقال مضامین قرآن و روایات حضرات معصومان توجه نکند و خود را در دایره مدح و ثنا یا توصیف و ... محدود کند، شعر آیینی مرتکب جفایی بزرگ شده است.
وی افزود: آیا شعرایی مانند سعدی و حافظ، شاعر آیینی نیستند؟ مگر نه این که به استناد به سخن استاد فروزانفر در «سخن و سخنوران» شعر فردوسی در فرم و محتوا وامدار قرآن و روایات است؟ اگر چنین است، پس شعر او گرهی به مذهب و آیین و دین دارد.
حکیمی در پایان ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه جلسات، دریچههایی به روی این حوزه باز کند و شعر را درگیر انتقال مفاهیم به جامعه کند.