صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جزئیات موافقت‌نامه ۴۷ ماده‌ای بلندمدت ایران و روسیه

  • کد خبر: ۳۱۰۴۹۴
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با تشریح جزئیات مفاد موافقت‌نامه جامع بلندمدت راهبردی بین ایران و روسیه گفت: این موافقت‌نامه شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است که همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه را در برمی‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در آستانه سفر رئیس‌جمهور کشورمان به مسکو و امضاء موافقت‌نامه جامع بلندمدت راهبردی بین ایران و روسیه، «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه جزئیات مهمی از این سند راهبردی را تشریح کرد.

جلالی با بیان اینکه «این موافقت‌نامه دارای یک مقدمه و ۴۷ ماده است» افزود: با امضا و اجرای این موافقت‌نامه، در تمام حوزه‌های مناسبات شاهد رشد و ارتقاء سطح همکاری‌ها خواهیم بود.

سفیر کشورمان تاکید کرد: در نگارش این سند که اساس روابط ۲ کشور را در برخواهد گرفت، توازن و حفظ استقلال و احترام به تمامیت ارضی کشور‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

کاظم جلالی درباره روند نگارش و تأیید این موافقت‌نامه افزود: پیش از این، ایران و روسیه توافقنامه جامع همکاری‌ها را امضا کردند که در سال ۲۰۰۱ در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شد. این موافقت‌نامه عملا ۲۰ ساله بود و در سال ۲۰۲۱ میلادی، مدت زمان اجرای آن به پایان رسید.

وی افزود: در این موافقت‌نامه، فرایند تمدید خودکار به مدت پنج سال پیش‌بینی شده بود که اگر طرفین قبل از اتمام مهلت پایان اجرای آن نقطه نظری نداشتند، خود به خود، تمدید می‌شود و بنابراین، این موافقت‌نامه تا ۲۰۲۶ تمدید شده است.

سفیر کشورمان گفت: با این وجود، رهبران ۲ کشور به این نظر رسیدند که موافقت‌نامه کنونی بروز نیست و مسائل امروز روابط را نمی‌تواند پوشش دهد؛ روابط امروز ما نسبت به ۲۴ سال پیش خیلی گسترش پیدا کرده است و از این رو، مقرر شد که با توافق رهبران، این موافقت‌نامه را به‌روز‌رسانی کنیم.

جلالی اظهار کرد: برای به‌روزرسانی و نگارش موافقت‌نامه جدید نیز وزیران خارجه ۲ کشور از قبل توافق کرده بودند که جمهوری اسلامی ایران، پیش‌نویس را تهیه کند.

وی افزود: پیش‌نویس این سند راهبردی از سوی ایران تهیه و در اختیار طرف روس قرار گرفت.

سفیر ایران درباره جزئیات این موافقت‌نامه گفت: این موافقت‌نامه همه جوانب حوزه‌های روابط دوجانبه را در برمی‌گیرد؛ از جمله روابط سیاسی، اینکه در ساختار قدرت، دیدگاه‌هایمان چگونه است و چگونه باید حرکت کنیم. در مجامع بین‌المللی، چگونه باید حرکت داشته باشیم. تا برسد به حوزه اقتصادی و اینکه همکاری‌های استانی، انجام پروژه‌ها و همکاری‌ها در قالب دو و چند جانبه چگونه باید باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران و روسیه دارای منابع انرژی هستند، همکاری ۲ کشور در حوزه‌های تجارت بین‌المللی و انرژی نیز پیش بینی شده است.

جلالی با بیان اینکه همکاری در حوزه فناوری به ویژه فناوری‌های نوین، امنیت اطلاعات و سایبری نیز در موافقت‌نامه جامع ایران و روسیه آمده است، گفت: همکاری در بخش انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، مسائل دفاعی و نظامی و همکاری در مبارزه با تروریسم، مسائل محیط‌زیست و دریای خزر، مقابله با پولشویی و جرائم سازمان‌یافته، برخی دیگر از مفاد این موافقت‌نامه را تشکیل می‌دهند.

وی درباره بند‌های امنیتی و دفاعی موافقت‌نامه نیز گفت: استقلال، خوداتکایی و امنیت کشور، برای جمهوری اسلامی ایران، مقوله بسیار مهمی است و ما ۴۵ سال است برای آن هزینه پرداخت کرده‌ایم.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.