به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه داوری اظهار کرد: پیش از این گفته شد که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در هنگام مواجهه با این گونه فعالیتهای مجرمانه و آگاهی از حراج آثار ایرانی در خارج از کشور اقدام به تشکیل پرونده و ارسال اطلاعات و مدارک مربوطه برای توقیف آثار در حراجیها و در مرحله بعد اقدامات حقوقی برای استرداد آنها را انجام میدهد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این سکهها به صورت غیرقانونی و قاچاق کشف و از کشور خارج شده است و بررسیهای اولیه نشان دهنده اصالت این ۲ سکه و تعلق آن به یکی از محوطههای تاریخی در جنوب ایران است، موضوع قاچاق و حراج غیرقانونی این آثار توسط وزارت میراث فرهنگی بررسی و تلاشهای لازم برای ممانعت از حراج و سپس استرداد آنها به کشور آغاز شده است.
داوری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای ملحق شده به کنوانسیون سال ۱۹۷۰ میلادی «اتخاذ تدابیر لازم برای ممنوع کردن و جلوگیری از ورود و صدور و انتقال مالکیت غیرقانونی اموال فرهنگی» یونسکو، تلاشهای زیادی را برای ممانعت از ورود، خروج و فروش اموال فرهنگی تاریخی داشته و با همکاری سایر نهادها، تلاشهای زیادی را برای پیگیری رصد و استرداد اموال فرهنگی که به صورت غیر قانونی از کشور خارج شدهاند، انجام داده است. امیدواریم با انجام پیگیری شاهد توقیف و استرداد آثار تاریخی کشور به ویژه این سکهها باشیم.
لیلا خسروی، سرپرست اداره کل موزههای کشور گفت: معاونت میراث فرهنگی وقتی از این موضوع مطلع شد، مکاتبات لازم را برای درخواست توقیف فروش ۲ سکه که گفته انتساب آنها از محوطههای باستانی محرز شده بود را انجام داده است.
وی از داشتن وکیل درباره استرداد این سکهها خبر داد و افزود: با وجود اقدامات قانونی یکی از سکهها فروش رفت و فروش سکه دیگر هم در دست اقدام است. با این وجود باز هم اقدامات ما در حال انجام است.
در روزهای اخیر تعدادی سکه تاریخی ایرانی در حراجیهای تخصصی سکههای باستانی به نام CNG فروخته شد. این سکهها با قیمت پایه ۱۲ هزار دلار در نهایت با ۲۲ هزار و ۵۰۰ دلار فروخته شد و سکه زرین هرمز اول هم در نهایت پس از اعلام ۶۵ هزار دلار با قیمت ۸۰ هزار دلار به فروش رفت.
منبع: مهر