به گزارش شهرآرانیوز، علی اسماعیلی، امروز ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، در رویداد ملی تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی که در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد، اظهار کرد: این رویداد گردهمایی ملی مدیران فعال در حوزه صنایع خلاق در کل کشور بوده و هدف اصلی رویداد این است که تلنگری در کشور ایجاد شود تا بدانیم صنایع خلاق در دنیا مسیر جدیدی را باز کرده و سهمی از GDP میگیرد که ما نباید از آن عقب بمانیم.
وی افزود: در این همایش از ۵۹ پارک کشور، وزارت علوم، معاونت علمی و ۳۰ شرکت حوزه خلاق استان حضور دارند. همایش را با این ذهنیت ایجاد کردیم که نیاز به خانهتکانی و تلنگر داریم تا سهم خود را از بازار بگیریم.
اسماعیلی با بیان اینکه ارزش اقتصادی صنایع خلاق در جهان ۳.۱ درصد از GDP است، عنوان کرد: برایناساس باید به این حوزه توجه ویژه داشته باشیم. سهم صنایع خلاق از صادرات جهانی، ۲۱ درصد بوده و بیش از ۶۰ میلیون شغل ایجاد شده است. همچنین تا سال ۲۰۳۰ بازار این صنایع به ۴ تریلیون دلار میرسد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان ادامه داد: امروز اهدافی را در این رویداد تعیین میکنیم تا در ۶ سال آینده دور هم جمع شویم و بررسی کنیم که چقدر سهم بازار را در کشور به این سمت بردیم. حوزههای پررشد در صنایع خلاق شامل بازیهای رایانهای و موبایلی، واقعیتافزوده، هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال و پلتفرمهای خلاق هستند.
وی بیان کرد: بخش زیادی از شرکتهای ما در استان شامل ۲۴ شرکت در حوزه یادگیری، فناوری و آموزشی، ۱۵ شرکت در حوزه صنایع دیداری و شنیداری، ۱۱ شرکت در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی، ۵ شرکت در حوزه بازیهای رایانهای و موبایلی، ۴ شرکت در حوزه واقعیتافزوده و یک شرکت در حوزه مد و پوشاک فعال هستند. تعداد نیروهای ۵۰ درصد شرکتها بین یک تا ۵ نفر هستند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه در استان طی سالهای اخیر توجه ویژهای به حوزه صنایع خلاق شده است، تصریح کرد: خراسان رضوی در حوزه آموزشی و محتوای رسانهای شرکتهای خوبی دارد، اما در زمینه بازیهای ویدئویی، واقعیتافزوده و مد و لباس، به توسعه بیشتری نیاز داریم. از حوزه هوش مصنوعی نتوانستیم به شکل گسترده استفاده کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان اضافه کرد: برنامه داریم با ارکان مختلف زیستبوم صنایع خلاق ارتباط تنگاتنگی داشته باشیم. باید از ظرفیت بنگاههای اقتصادی نیز استفاده کنیم. باید به اقوام و خردهفرهنگها دقت بیشتری کنیم. شبکهسازی و همافزایی بین ارکان فعال در این عرصه بسیار مهم است. ما همچنین باید در بازارهای جدید فعال باشیم. استفاده از ظرفیت صنایع خلاق در خلق ارزش برای سایر عرصهها، از دیگراقدامات ماست.
وی ادامه داد: ما ۸۳ شرکت صنایع خلاق در استان داریم و بعد از تهران، دارای رتبه دوم هستیم. برای توسعه این شرکتها بررسی کردیم تا ببینیم روند جهانی به کدام سمت میرود که براساس آن با همافزایی با پارکها و ظرفیتهای استانی در آن مسیر حرکت کنیم. تلفیق موضوعات نوظهور با سنتی میتواند اثرگذار باشد.