به گزارش شهرآرانیوز، محمدنبی شهیکی امروز، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، در رویداد ملی تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی که در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد، اظهار کرد: این نشست تخصصی دوروزه در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی برگزار میشود که ۵۹ پارک علم و فناوری کشور در آن حضور دارند.
وی افزود: در این رویداد، به بخشهایی که میتوانند به توسعه فناوری و صنایع خلاق در کشور کمک کنند، توجه شده و بحث خدمات پشتیبان متنوع در پارکها، نهادسازی و آینده صنایع خلاق در کشور از دیگر موضوعات است.
شهیکی ادامه داد: سعی میکنیم در این نشست وضعیت پارکهای علمی و فناوری را بررسی کنیم تا بتوانیم آنها را توسعه دهیم که بازار تجاری خوبی شکل بگیرد. در شرایط فعلی، با موج نوین فناوری روبهرو هستیم که ظرفیت جدیدی را برای کشور ایجاد میکند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در پارکهای علم و فناوری عرصههای مختلفی از فعالیتها را داریم، عنوان کرد: موج نوینی از فناوری را شاهد هستیم که عرصهای آیندهساز و فرصتساز برای کشور است. حوزههایی مانند هوش مصنوعی، کوانتوم، زیست مولد و سایر حوزهها میتوانند فرصتهایی طلایی را برای توسعه کشور ایجاد کنند.
وی بیان کرد: یکی از گنجینهها به عنوان دارایی فرهنگی کشور توجه به پارکهاست که اینها باید به سمت اقتصاد هایتک سوق پیدا کنند. حوزه صنایع خلاق یکی از بخشهایی است که در پارکهای علم و فناوری جزو اولویتهای این معاونت قرار دارد. در دنیا بازاری را در حوزه خدمات خلاق و تولید صنایع خلاق شاهد هستیم.
شهیکی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد شرکتها و واحدهای فناور پارکهای علم و فناوری در حوزه صنایع خلاق فعالیت میکنند، تصریح کرد: باید بتوانیم اندازه، مقیاس، نوع فعالیت و اندازه بازار این حوزه را بزرگتر کنیم تا عرصه تجاری جدیدی را در بدنه پارکها فراهم نماییم. تهران و خراسان رضوی بیشترین واحدهای خلاق را در کشور دارند و بیشترین بازار اقتصادی کشور در این دو استان متمرکز شده است. باید بازارهای منطقهای را در این دو استان تقویت کنیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: بیشترین فعالیت پارکهای علم و فناوری در حوزه صنایع دستی، یادگیری، خدمات زیرساخت و حوزههای نوین کسبوکار است و بازیهای رایانهای، مد و پوشاک، واقعیتافزوده، نوآوری اجتماعی و هنرهای تجسمی نیاز به گسترش دارند. بیشترین رشد جذب و پذیرش واحدها در سه سال اخیر بوده است.
وی اضافه کرد: یکی از برنامههایی که در حوزه فناوری نوظهور دنبال میکنیم، ایجاد یک خط اعتباری ویژه برای هشت پارک است که بخشی اختصاص پیدا کرده تا هشت الگوی موفق را در گام اول شکل دهیم. حوزه شبکهسازی، توسعه بازار، خدمات پشتیبانی و جذب سرمایهگذار جزو مواردی است که در آنها برنامه مشخصی را دنبال میکنیم. باید فرصتی ایجاد شود که صنایع خلاق به صورت یک شبکه مؤثر نقش پررنگتری را در بدنه پارکها ایفا کنند.
شهیکی گفت: بخش قابلتوجهی از فعالیت پارکها مرتبط با اقتصاد هایتک بوده و حوزه صنایع خلاق در ۴۰ درصد پارکها پررنگ است. هدف ما این است که نقش پارکها جامعتر شود و هم در حوزه مزیتهای نسبی صنایع خلاق و هم فناوریهای نوین، ورود جدیتری داشته باشیم. برای صادرات این واحدها سه فنبازار تخصصی را در بخش صنایع خلاق و فرهنگی در این رویداد برنامهریزی میکنیم تا صادرات این عرصه را ارتقا ببخشد.