صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مرگ سالانه ۶۰ هزار نفر به دلیل مصرف‌نکردن نان کامل

  • کد خبر: ۳۱۶۲۴۱
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۷
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر مصرف نان کامل گفت: از مجموع ۴۲۰ هزار مرگ سالانه در کشور، حدود ۶۰ هزار مورد ناشی از مصرف‌نکردن نان کامل است.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد اسماعیل‌زاده افزود: نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید می‌شود، سرشار از ویتامین‌های گروه B و مواد مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک کرده، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد و حتی می‌تواند از سکته‌های قلبی و مغزی پیشگیری کند.

وی با بیان اینکه استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم، اظهار داشت: نان کامل باید به مطالبه مردمی تبدیل شود، زیرا در کاهش ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر و مرگ و میر نقش بسزایی دارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سرانه فیبر دریافتی در کشور به طور متوسط ۱۳ تا ۱۴ گرم در روز است، ادامه داد: یکی از منابع اصلی دریافت فیبر، غلات کامل است و توصیه می‌شود عموم مردم به صورت روزانه از نان کامل استفاده و مصرف نان‌های تهیه شده با آرد سفید را محدود کنند.

پرهیز از زیاده‌روی در مصرف نمک

اسماعیل زاده، مصرف زیاد نمک را یکی از عوامل اصلی در بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند پوکی استخوان، پرفشاری خون و حتی سرطان معده برشمرد و گفت: سدیم موجود در نمک موجب افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود و خطر پوکی استخوان را به‌طور قابل توجهی بالا می‌برد.

وی افزود: برای پیشگیری از این عوارض، لازم است در تمام مراحل زندگی، از کودکی تا سالمندی، مصرف نمک را به حداقل برسانید و از این ماده با احتیاط استفاده کنید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بدن انسان به‌طور متوسط در طول روز تنها به حدود یک قاشق مرباخوری نمک نیاز دارد، اما این به معنای آن نیست که هر روز باید این مقدار نمک را مستقیم مصرف کنیم بلکه باید به این نکته توجه کنیم که نمک مصرفی ما تنها به نمکی که در نمکدان است و روی غذا‌ها می‌پاشیم؛ محدود نمی‌شود.

اسماعیل زاده تصریح کرد: بسیاری از مواد غذایی که روزانه مصرف می‌کنیم به‌طور طبیعی حاوی نمک هستند. برای مثال، نان و برنج مقدار قابل توجهی نمک دارند و حتی برخی از میوه‌ها و سبزیجات نیز حاوی سدیم هستند.

وی اظهار داشت: در مصرف نمک باید با دقت و احتیاط عمل کرد به خصوص اگر دچار درد‌های استخوانی هستیم یا نگران ابتلا به پوکی استخوان در دوران سالمندی باشیم. رعایت این نکات می‌تواند نقش مؤثری در حفظ سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد نمک داشته باشد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.