هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند مصرف نگران‌کننده دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام رئیس جمهور پزشکیان به پاپ لئو: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

کدام بیماران نباید ذره‌ای آرد گندم یا جو مصرف کنند؟

  • کد خبر: ۳۱۷۱۶۸
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۸
کدام بیماران نباید ذره‌ای آرد گندم یا جو مصرف کنند؟
متخصص تغذیه گفت: افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک هستند باید رژیم غذایی بدون گلوتن داشته باشند، بنابراین مصرف هر ماده غذایی که در آن گلوتن وجود دارد؛ ممنوع است.

به گزارش شهرآرانیوز، آزیتا حکمت‌دوست، به نکات مهمی درباره رژیم غذایی بیماران مبتلا به سلیاک و التهاب روده اشاره کرد.

حکمت دوست در خصوص رژیم بیماران مبتلا به سلیاک گفت: این افراد باید رژیم غذایی بدون گلوتن داشته باشند. گلوتن در گندم و جو وجود دارد، بنابراین مصرف هر ماده غذایی که از این دو غله تهیه شود، ممنوع است. از جمله این مواد می‌توان به نان، شیرینی، کیک، ماکارونی و بیسکویت اشاره کرد.

وی ادامه داد: جایگزین‌های مناسب برای این بیماران شامل برنج، ذرت، سیب‌زمینی و کینوا است. در وعده‌های غذایی مانند شام و ناهار، بهتر است این افراد به‌جای نان، پلو و سیب‌زمینی مصرف کنند. همچنین در وعده صبحانه، می‌توانند به‌جای نان، سیب‌زمینی با تخم‌مرغ، کینوا با پنیر یا از نان‌های بدون گلوتن استفاده کنند. این نان‌ها از آرد برنج، آرد سیب‌زمینی، آرد سویا یا آرد ذرت تهیه می‌شوند.

متخصص تغذیه مطرح کرد: بیماران مبتلا به سلیاک نباید حتی ذره‌ای آرد گندم یا جو مصرف کنند، چراکه کوچک‌ترین میزان گلوتن هم برایشان مضر است. ازاین‌رو، هنگام خرید رب گوجه‌فرنگی، رب انار، کنسروها، ادویه‌ها و حتی ماست باید برچسب محصول را بررسی کنند تا از عدم وجود آلودگی با آرد گندم و جو مطمئن شوند. برای اطمینان بیشتر، توصیه می‌شود برخی اقلام مانند رب گوجه و ماست را در منزل تهیه کنند.

وی اظهار داشت: نکته‌ای که بیماران مبتلا به سلیاک این است که اگر می‌خواهند از مواد غذایی بیرون مانند رستوران استفاده کنند باید توجه داشته باشند که مواد اولیه غذای مورد نظر نیز نباید حاوی نان یا آرد گندم باشد، زیرا مصرف آن برای فرد خطرناک است. توصیه می‌شود افراد هنگام غذا خوردن در رستوران درباره مواد اولیه غذا پرس‌وجو کنند. در فست‌فود‌ها نیز اکثر غذا‌ها دارای گلوتن هستند، مگر اینکه فرد غذایی مانند مرغ سوخاری را در خانه و با آرد برنج و ادویه‌های سالم تهیه کند.

رژیم غذایی در بیماران مبتلا به التهاب روده

حکمت‌دوست در ادامه گفت: علت دقیق این بیماری مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد باکتری‌های پاتوژن و آلودگی‌های غذایی در افراد دارای استعداد ژنتیکی، باعث بروز التهاب در روده شوند. درمان اصلی این بیماران دارودرمانی است، اما رژیم غذایی سالم می‌تواند شدت بیماری را کاهش دهد و نیاز به دارو را کم کند.

وی بیان کرد: رژیم غذایی بیماران مبتلا به التهاب روده باید سالم، تمیز و خوب پخته شده باشد. همچنین این افراد نباید مواد غذایی نفاخ مانند حبوبات، هندوانه، گیلاس و زردآلو مصرف کنند، اما مصرف موز، مرکبات شیرین، سبزیجات پخته مانند اسفناج، هویج، گوجه‌فرنگی و کدو برایشان مفید است.

وی با اشاره به اینکه بیماران التهاب روده مانند بیماران مبتلا به سلیاک نیازی به قطع صددرصدی گندم ندارند اذعان کرد: مصرف گندم و جو در بیماران التهاب روده به صورت محدود قابل استفاده است و مانند بیماران سلیاک نیازی به حذف کامل آن ندارند، اما توصیه می‌شود این افراد مصرف نان را کاهش داده و بیشتر برنج و سیب‌زمینی را جایگزین کنند.

حکمت‌دوست عنوان کرد: ماست، دوغ، کشک و پنیر برای بیماران مبتلا به التهاب روده مفید است، اما مصرف شیر به دلیل ایجاد نفخ، باید محدود شود. در صورت نیاز، می‌توان از شیر‌های بدون لاکتوز استفاده کرد.

وی در خصوص غذا‌های رستورانی و فست‌فود نیز توضیح داد: بیماران مبتلا به التهاب روده بهتر است غذا‌های خانگی تازه و سالم مصرف کنند، زیرا غذا‌های رستورانی معمولاً مانده هستند و روغن‌های استفاده‌شده در آنها چندین بار حرارت دیده‌اند.

توصیه‌های مراقبتی برای بیماران مبتلا به سلیاک و التهاب روده

متخصص تغذیه اظهار داشت: که بیماران مبتلا به سلیاک و التهاب روده هنگام خرید محصولات بسته‌بندی‌شده، برچسب مواد تشکیل‌دهنده را بررسی کنند، چراکه برخی فرآورده‌ها مانند ماست‌های صنعتی ممکن است حاوی آرد گندم باشند. همچنین، مصرف نوشابه‌ها به دلیل احتمال وجود ترکیبات مضر توصیه نمی‌شود.

حکمت دوست خاطر نشان کرد: افراد مبتلا به سلیاک باید رژیم بدون گلوتن داشته باشند و از مصرف هر نوع محصول حاوی گندم و جو خودداری کنند. درحالی‌که افراد مبتلا به التهاب روده نیاز به محدودیت کامل گلوتن ندارند، اما باید از مصرف غذا‌های نفاخ و تحریک‌کننده پرهیز کنند. در هر دو گروه، مصرف غذا‌های خانگی سالم و تازه اهمیت بالایی دارد.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->