صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دارو‌ها و خوراکی‌هایی که نباید با هم مصرف شوند

  • کد خبر: ۳۲۰۵۲۷
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲
برخی از مواد خوراکی ممکن است با دارو‌های مصرف‌شده تداخل ایجاد کرده و از اثربخشی دارو‌ها کم کنند یا حتی منجر به عوارضی ناخواسته یا شدت بخشیدن عوارض جانبی دارو‌ها شوند؛ بنابراین باید بدانیم که همراه با چه داروهایی، چه غذا‌هایی نخوریم.

به گزارش شهرآرانیوز، برای پرهیز از عوارض خطرناک تداخل دارو و غذا، مراقب باشید برخی از غذا‌ها را همراه با برخی از دارو‌ها مصرف نکنید و بین مصرف آنها حداقل ۲ ساعت فاصله زمانی قرار دهید.

۱. دارو‌های رقیق‌کننده خون و سبزیجات برگ سبز

وارفارین و سایر دارو‌های رقیق‌کننده خون مانند، آپیکسابان یا ریواروکسابان، برای کاهش خطر لخته خون تجویز می‌شوند. اما سبزیجات برگ سبز حاوی مقادیر بالایی از ویتامین K هستند که این ویتامین نقش مهمی در انعقاد خون دارد؛ بنابراین اگر همراه با این داروها، سبزیجاتی، چون اسفناج، کلم و کاهو مصرف شود، از اثربخشی رقیق‌کننده‌های خون کاسته شده و خطر بروز لخته‌ها افزایش می‌یابد.

۲. آنتی‌بیوتیک‌ها و محصولات لبنی

محصولات لبنی، جذب آنتی‌بیوتیک‌ها (مانند سیپروفلوکساسین) را کاهش می‌دهد. کلسیم موجود در محصولات لبنی، با آنتی‌بیوتیک‌ها پیوند شیمیایی ایجاد کرده و از جذب موثر دارو جلوگیری می‌کند.

۳. دارو‌های ضدافسردگی (MAOI) و مواد غذایی سرشار از تیرامین

دارو‌های افسردگی از نوع دارو‌های مهارکننده مونوآمین اکسیداز (MAOI) که برای درمان افسردگی‌های مقاوم تجویز می‌شوند، نباید با ماده شیمیایی تیرامین ترکیب شوند. تیرامین در مواد خوراکی تخمیری مانند پنیر کهنه، کیمچی، ترشی و مواد نمک‌سودشده و همینطور سس سویا، تخم‌مرغ‌های نیم‌پز و پیاز خام یافت می‌شود. ترکیب این دارو‌ها با این مواد خوراکی، فشار خون را به‌طرز خطرناکی افزایش می‌دهد.

۴. استاتین‌ها و گریب‌فروت

استاتین‌ها گروهی از دارو‌های کاهنده کلسترول خون هستند. همچنین ماده شیمیایی فورانوکومارین موجود در میوه گریب‌فروت روی آنزیم‌های روده کوچک و کبد اثر گذاشته و قدرت دارویی استاتین‌ها را تا حدی غیرعادی افزایش و بیمار را در خطر قرار می‌دهد. درضمن این میوه، اثربخشی برخی از دارو‌های دیگر را از بین می‌برد.

۵. مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین ACE و پتاسیم

مهارکننده‌های ACE موجب افزایش سطح پتاسیم خون می‌شوند و بهتر است این دارو‌ها با مواد خوراکی سرشار از پتاسیم مانند موز مصرف نشوند.

۶. دارو‌های آنتی‌هیستامین‌ها و آبمیوه‌ها

برخی از میوه‌ها مانند پرتقال و سیب، جذب آنتی‌هیستامین‌ها را کاهش می‌دهند.

۷. دارو‌های لووتیروکسین و دیگوکسین و غذا‌های پرفیبر

آرد سویا، گردو و غذا‌های پرفیبر دیگر، از اثر دارو‌های لووتیروکسین و دیگوکسین که به‌ترتیب برای درمان کم‌کاری غده تیروئید و نارسایی قلبی استفاده می‌شوند می‌کاهد.

قبل از مصرف هر دارویی، بهتر است درباره تداخلات آن دارو با غذا‌های مختلف و حتی دارو‌های دیگر، با پزشک‌تان مشورت کنید تا از عوارض بد جانبی آنها دور بمانید.

منبع: خبرآنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.