صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۲۵۲۶۶
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۰
براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در سال گذشته ۱۱۲۷ نفر به بیماری تب دنگی مبتلا شده‌اند و تاکنون یک مورد مرگ در موارد ابتلا گزارش شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، با آن که تا قبل از سال ۱۹۷۰، تنها ۹ کشور جهان همه‌گیری شدید بیماری تب دنگی را تجربه کرده بودند، این بیماری در حال حاضر در ۱۴۱ کشور منطقه آفریقا، آمریکا و مدیترانه شرقی، آسیای جنوب شرقی و غرب اقیانوسیه شناسایی شده است. میزان بروز بیماری تب دنگی در سال‌ها و دهه‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است. 

تب دنگی یا تب دانگ، نام یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌ای به نام پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود. مشخصه آن بروز تب چند روزه‌ای است که با دو علامت دیگر مانند تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، بدن درد و درد عضلانی، درد مفاصل یا کاهش گلبول سفید همراه می‌شود. پشه آئدس که به ببر آسیایی مشهور است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه جنوب شرقی آسیا وجود دارد. 

این بیماری توسط دو گونه مهم پشه‌های آئدس (آلبوپیکتوس و اجیپتی) به انسان منتقل می‌شود. این پشه‌ها در نزدیکی محل زندگی انسان و در محیط‌های مرطوب رشد می‌کنند. هنگامی که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری دانگ را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود. سپس هنگامی که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود. چیکونگونیا نیز نام یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و علائم مشابهی با تب دنگی دارد.

وضعیت بیماری تب دنگی و چیکونگونیا در کشور

از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد موارد مثبت قطعی بیماری دانگ ۷۴ مورد و بیماری چیکونگونیا ۵۴ مورد در کشور گزارش شده است، که همه موارد "وارده از خارج از کشور" بوده است.

بر اساس گزارشات نظام مراقبت بیماری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۳۰ اسفند ماه سال گذشته بالغ بر ۱۱۲۷ مورد تب دنگی تشخیص داده شده است که تعداد ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.

موارد انتقال محلی ۱۳ بیمار مبتلا به تب دنگی در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان و ۸۹۷ بیمار در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان و ۱۲ مورد با سابقه سفر به چابهار در سایر استان‌های کشور شناسایی شده است. 

اکثر بیماران سابقه سفر به امارات متحده عربی داشته‌اند

مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثر بیمارانی که خارج از کشور آلوده شده‌اند سابقه سفر به کشور امارات متحده عربی داشته و در این کشور به بیماری مبتلا شده‌اند. ۱۳۲ مورد سابقه سفر به کشور امارات، ۶۹ مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان، یک مورد سابقه سفر به افغانستان، یک مورد سفر به ترکیه و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین (غرب افریقا) داشته‌اند.

به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت آفریقایی بوده است، باقی بیماران دارای ملیت ایرانی هستند.

مرگ یک نفر بر اثر تب دنگی در سال گذشته

براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکنون یک مورد مرگ در موارد ابتلا گزارش شده است و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار بوده است.

همچنین در سال ۱۴۰۳ تاکنون پنج مورد بیمار مبتلا به چیکونگونیا گزارش شده است که تمامی موارد سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند. این بیماران در شهرستان‌های چابهار و تهران تشخیص داده شده‌اند.

صید پشه آئدس در استان‌های مختلف کشور

طبق اعلام وزارت بهداشت، در تمام مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین المللی مراقبت حشره شناسی انجام می‌شود.

در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و آئدس آلبوپیکتوس در تمامی نقاط استان گیلان، در شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی گزارش شده است.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.