به گزارش شهرآرانیوز؛ میزان پوسیدگیهای دندانی در زنان بیشتر از مردان بوده و وضعیت سلامت دهان و دندان در زنان وخیمتر از مردان گزارش شده است.
مطابق با تحقیقات محققان دانشگاه آکسفورد، تغییرات هورمونی و رژیم غذایی در دوران بارداری، علت اصلی افزایش آمار پوسیدگیهای دندان و بیماریهای لثه در میان زنان است.
محققان این دانشگاه معتقدند، ابتلا به بیماریهای دهان و دندان در اکثر مردان، به علت عدم رعایت نکات بهداشتی و مراجعه به دندانپزشک است. در مقابل، زنان به سلامت دهان و دندان خود اهمیت میدهند، اما آمار پوسیدگیهای دندانی و مراجعه به دندانپزشک در آنها بیشتر است.
تحقیقات نشان میدهد، میزان پوسیدگیهای دندانی با بالا رفتن سن در زنان افزایش پیدا میکند. دانشمندان، افزایش هورمون استروژن در دوران بارداری را یکی از دلایل پوسیدگی دندانها دانسته و معتقدند، میزان دفعات مراجعه به دندانپزشک برای معالجه دندانهای پوسیده در زنانی که بیش از چهار فرزند دارند، بیشتر است.
کاهش ترشح بزاق دهان در دوران بارداری و آنزیمهایی که وظیفه حفظ دندانها در برابر باکتریها را دارند، از دیگر علل افزایش ابتلا به پوسیدگیهای دندانی در دوران بارداری است. مصرف مواد غذایی شیرین و کربوهیدراتها در طول دوره بارداری نیز میتواند از علل پوسیدگیهای دندانی در بین زنان باشد.
از طرف دیگر، یکی از روشهای پیشگیری از اضافه وزن دوران بارداری، مصرف مواد غذایی به میزان کم در دفعات مکرر است که این امر موجب برهم خوردن اسیدیته دهان و به وجود آمدن محیط مناسب برای رشد باکتریها میشود.
متخصصان استفاده از رژیم غذایی مناسب در طول بارداری، معالجه دندانهای پوسیده قبل از آغاز دوران بارداری و کاهش تعداد دفعات بارداری را از روشهای پیشگیری از ابتلا به پوسیدگیهای دندانی میدانند.
منبع: روزنامه ایران