۲۸ حادثه در پی طوفان شدید در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) تصادف خودرو و موتورسیکلت در گلبهار با ۶ مصدوم (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) حذفیات منابع کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول وقوع طوفان شدید و رگبار باران در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) غرق شدن کودک ۴ ساله در بلوار شاهنامه مشهد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) بازداشت دزدی که  می خواست اموال سرقتی را  به خود مال باخته بفروشد راهکارهایی برای صبوری بیشتر در تعاملات اجتماعی | چطور از غوره حلوا بسازیم؟ هر چه بادا باد! محبت و مودت، ۲ نعمت الهی برای آرامش همسران | دلواپس شادمانی تو هستم جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی خراسان رضوی احضار متهم ضرب و جرح دانش‌آموزان سنندجی به دادسرا (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۳ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی قاچاق در بازار تهران (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) ۲۸ هزار قلم داروی گیاهی قاچاق و غیرمجاز در نیشابور کشف شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) سکته چشمی در افراد بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد  جزئیات حذفیات آزمون‌های پایه یازدهم و دوازدهم منتشر شد تحلیل حواشی مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور چاقوکشی مرگبار پسر دانش‌آموز به‌خاطر هیچ فوت ۲۶ بیمار هموفیلی به دلیل کمبود‌های دارویی ۱۲۰ کودک مناطق حاشیه‌ای گناباد و بجستان واکسن فلج اطفال دریافت کردند حکم اولیه معلم خاطی در سنندج صادر شد دریافت علی‌الحساب شهریه برای پیش‌ثبت‌نام مدارس، طبق تعرفه سال گذشته است بازنشستگان حساب خود را چک کنند | معوقات متناسب‌سازی حقوق برای تمام بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما از پنجشنبه با رعایت این نکات روزهای گرم را تحمل کنید رئیس سازمان اورژانس کشور: ۹۷ درصد مصدومین ترافیکی نوروز ۱۴۰۴، ایرانی و ۳ درصد از مصدومین اتباع خارجی بوده‌اند آموزش و پرورش تهران: اولیا تا ابلاغ رسمی، مبلغ اضافی پرداخت نکنند کدام استان‌ها بیشترین تلفات رانندگی‌های نوروز ۱۴۰۴ را داشتند؟ مبلغ انواع حق بیمه تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | نرخ حق بیمه کارگران ساختمانی چقدر شد؟ آسمان غرب نارنجی شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) صندوق بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی مکلف به محاسبه و پرداخت معوقات بازنشستگان شدند هزینه‌های بالای فیزیوتراپی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی | بیمه تکمیلی بخش ناچیزی را پرداخت می‌کند
سرخط خبرها

خوراکی‌هایی که قاتل دندان‌های شیری کودکان هستند

  • کد خبر: ۳۲۶۵۷۳
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
خوراکی‌هایی که قاتل دندان‌های شیری کودکان هستند
دندانپزشک گفت: دندان‌ها نقش کلیدی در سلامت دهان و دندان‌های دائمی دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، سمانه رستگاری دندانپزشک گفت: دندان‌های شیری، برخلاف تصور رایج، از اهمیت بالایی برخوردارند. این دندان‌ها در تماس با جوانه دندان‌های دائمی هستند و عفونت یا از دست رفتن آنها می‌تواند به آسیب به دندان دائمی منجر شود. همچنین، زود افتادن دندان‌های شیری باعث بر هم خوردن نظم دندان‌ها در آینده خواهد شد.

وی ادامه داد: عواملی مانند مصرف قطره آهن، شکلات و عدم رعایت بهداشت دهان می‌توانند باعث تغییر رنگ و پوسیدگی دندان‌های شیری شوند. مراجعه منظم به دندانپزشک، استفاده از مسواک مناسب برای کودکان، و آموزش روش صحیح مسواک زدن به آنها، از جمله راهکار‌های مؤثر در پیشگیری از مشکلات دندانی در کودکان است.

به گفته رستگاری؛ کنترل درد و درمان دندان‌ها در کودکان به‌دلیل حساسیت و دشواری در همکاری با دندانپزشک، همیشه چالش‌برانگیزتر از بزرگسالان است. به همین دلیل، توصیه می‌شود که از زمان رویش اولین دندان‌های شیری، کودکان تحت نظر دندانپزشک قرار بگیرند. رعایت بهداشت دهان از همان ابتدای رشد دندان‌ها، از اهمیت بالایی برخوردار است و تأخیر در درمان‌های دندانپزشکی ممکن است شرایط را پیچیده‌تر و سخت‌تر کند.

وی افزود: در کنار مسائل درمانی، رژیم غذایی کودکان نیز باید کنترل‌شده و هوشمندانه باشد. مصرف زیاد مواد شیرین، صافی‌ها، شکلات‌های چسبنده و تنقلات قندی، احتمال بروز پوسیدگی را افزایش می‌دهد. یکی از مهم‌ترین عوامل پوسیدگی زودرس، عادت برخی کودکان زیر دو سال به خوابیدن با بطری شیر در دهان است و ماندن شیر شبانه در دهان باعث پوسیدگی شدید دندان‌های جلویی بالا می‌شود که اغلب منجر به از دست رفتن زودهنگام این دندان‌ها می‌شود.

رستگاری ادامه داد: این اتفاق، علاوه‌بر ایجاد ناراحتی و درد برای کودک، ظاهر نازیبایی نیز به همراه دارد و جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته در این سنین پایین بسیار دشوار است، بنابراین، والدین باید با مشورت دندانپزشک، رعایت بهداشت دهان و رژیم غذایی مناسب را جدی بگیرند.

آیا مراجعه به دندانپزشک در دوران بارداری مجاز است؟

وی تاکید کرد: یکی از سوالات پرتکرار درباره بهداشت دهان و دندان، مربوط به مراجعه زنان باردار به دندانپزشک است. پاسخ به این سوال مثبت است، اما با شرایط مشخص و توصیه می‌شود که خانم‌ها پیش از اقدام به بارداری، معاینه کامل دهان و دندان، عکس‌برداری (رادیوگرافی) و درمان پوسیدگی‌ها و مشکلات موجود را انجام دهند. این اقدام پیشگیرانه می‌تواند مانع بروز درد یا عفونت در دوران حساس بارداری شود.

به گفته رستگاری؛ با این حال، اگر در طول دوران بارداری مشکلی برای دندان پیش آمد، مراجعه به دندانپزشک نباید به تعویق بیفتد. درد‌های شدید یا عفونت‌های دهانی نه‌تنها برای مادر غیرقابل تحمل‌اند، بلکه ممکن است سلامت جنین را نیز تحت تأثیر قرار دهند. با اجازه پزشک معالج و هماهنگی با دندانپزشک، اقدامات درمانی قابل انجام هستند.

دندانپزشک افزود: سه‌ماهه دوم بارداری، بهترین زمان برای انجام درمان‌های دندانپزشکی است، مگر اینکه مشکل اورژانسی پیش آمده باشد و در صورت نیاز به تصویربرداری از دندان، استفاده از پیش‌بند و گردنبند سربی برای محافظت در برابر اشعه ایکس الزامی است و در مجموع، برای اطمینان از سلامت دهان و دندان در دوران بارداری، بهتر است که همه اقدامات درمانی پیش از بارداری انجام شوند تا تنها در صورت اضطرار، نیاز به درمان در این دوران باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->