صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

افزایش امید‌ها به نجات حیوانات از خطر انقراض با پیشرفت‌های جدید فناوری

  • کد خبر: ۳۲۶۲۱۳
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۲
فهرست گونه‌های در معرض خطر ممکن است تحت دولت ترامپ تغییر کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پس از اینکه شرکت بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک «کالوسال بایوساینسس» اعلام کرد سه توله «گرگ خوفناک» (Dire Wolf) را با موفقیت به وجود آورده است، داگ بورگوم، وزیر کشور آمریکا افکار خود را در مورد احیای دیگر حیوانات منقرض شده به اشتراک گذاشت و تاکید کرد در حال بررسی دوباره فهرست گونه‌های در معرض خطر است.

هفته گذشه فرماندار سابق ایالت داکوتای شمالی از تلاش‌های فناوری در حوزه ویرایش ژن در پستی در شبکه اجتماعی X قدردانی کرد. او در این پست نوشته است: «وزارت کشور آمریکا درباره پتانسیل فناوری «عدم انقراض» و اینکه چگونه ممکن است به اهداف گسترده‌تری فراتر از بازیابی گونه‌های از دست رفته، از جمله تقویت تلاش‌های حفاظت از تنوع زیستی و کمک به گونه‌های در معرض خطر خدمت کند، هیجان‌زده است.»

بر اساس گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، بیش از ۱۳۰۰ گونه در این کشور تحت قانون گونه‌های در خطر انقراض در سال ۱۹۷۳ به عنوان در معرض خطر انقراض یا در خطر انقراض فهرست شده‌اند. بورگوم می‌گوید: «هنگامی که گونه‌ای وارد این فهرست می‌شود، دیگر از آن خارج نمی‌شود، و ما امیدواریم با این پیشرفت فناوری بتوانیم تغییراتی در این قضیه به وجود بیاوریم؛ و به جای اینکه بیشتر درگیر ساختن مقررات باشیم، از نوآوری استفاده کنیم. تنها چیزی که دوست داریم شاهد انقراض آن باشیم، نیاز به فهرست کردن گونه‌های در خطر انقراض است. ما باید به بهبود تلاش‌های بازیابی ادامه دهیم تا آن را به واقعیت تبدیل کنیم، و فناوری شگفت‌انگیز عدم انقراض می‌تواند به ایجاد آینده‌ای کمک کند که در آن جمعیت‌های حیوانی هرگز در معرض خطر قرار نگیرند.»

او در این پست ادامه می‌دهد: «از ابتدای پیدایش ملت ما، این نوآوری و نه مقررات بوده که عظمت آمریکا را به وجود آورده است. احیای گرگ خوفناک ظهور عصر هیجان‌انگیز جدیدی از شگفتی‌های علمی را ثابت کرده و نشان می‌دهد که چگونه مفهوم «انقراض زدایی» می‌تواند به عنوان بستری برای حفاظت از گونه‌های مدرن باشد.»

سرویس آبزیان و حیات وحش ایالات متحده، که مسئول بازیابی و حفاظت از گونه‌های در معرض خطر این کشور است، گونه‌ها را به پنج بخش دسته‌بندی می‌کند که شامل: در معرض خطر، مورد تهدید قرار گرفته، در خطر انقراض بر اساس شباهت ظاهری به گونه‌های فهرست‌شده موجود، مورد تهدید قرار گرفته بر اساس شباهت ظاهری به گونه‌های فهرست شده موجود، جمعیت آزمایشی ضروری و عدم وجود جمعیت آزمایشی ضروری، می‌باشد.

برخی از حیوانات موجود در فهرست گونه‌های در معرض خطر عبارتند از یوزپلنگ، لمور، سمور دریایی، کرگدن سیاه، نهنگ آبی، خرس قطبی و چندین مورد دیگر.

بورگوم در پست خود اضافه کرد که پیشرفت‌های این فناوری این پتانسیل را دارد که دانشمندان را ترغیب کند تا محدودیت‌های ممکن را پشت سر بگذارند. در پایان این پست آمده است: «وزارت کشور مشتاقانه منتظر آینده‌ای پرجنب‌وجوش و پر از نوآوری است که مأموریت‌های اصلی مانند حفاظت از حیات وحش را پیش می‌برد».

این پست در همان روزی منتشر شد که TIME جزئیات پروژه شرکت کالوسال را به اشتراک گذاشت. بن لام، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران این شرکت در بیانیه‌ای توضیح داد: «تیم ما DNA یک دندان ۱۳۰۰۰ ساله و جمجمه ۷۲۰۰۰ ساله را برداشت و توله سگ‌های گرگ خوفناک سالمی ساخت.»

لام ادامه داد: «زمانی گفته می‌شد که «هر فناوری که به اندازه کافی پیشرفته باشد از جادو قابل تشخیص نیست. امروز، تیم ما می‌تواند از برخی از جادو‌هایی را که روی آن کار می‌کنند و تاثیر گسترده آن بر حفاظت از محیط زیست را پرده‌برداری کند.»

شرکت کالوسال قبلاً یک گونه موش با عنوان موش پشمالو را با هدف نهایی زنده کردن ماموت پشمالو ساخته بود. این شرکت در تلاش است تا حیوانات منقرض شده دیگر از جمله دودو و ببر تاسمانی را از انقراض خارج کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.