به گزارش شهرآرانیوز، نتایج تحقیقات اخیر منتشرشده به تصویر پیچیدهتری اشاره دارد و نگرانیها درباره مضرات بالقوهی مصرف طولانیمدت گیاهان دارویی افزایش یافته است.
محققان بررسی کردند که مصرف مکرر برخی گیاهان بر سلامت کبد و کلیه تأثیر میگذارد و افزودند که داروها، عمدتاً از گیاهان تولید میشوند و داروهای گیاهی به دلیل پتانسیل درمانی بالا و توانایی آنها برای بهبود تندرستی که کیفیت زندگی را از زمانهای قدیم بهبود بخشیده است، بطور گسترده توسط عموم مردم پذیرفته شدهاند.
جوامع مختلف در خاورمیانه مدتهاست که برای مشکلات گوارشی و سرزندگی کلی به راهکارهای خانگی تکیه میکنند. برخی از این گیاهان در حال حاضر زیر میکروسکوپ هستند، زیرا ممکن است خطرات ناشناختهای داشته باشند.
بر اساس نتایج این تحقیق، گیاهانی که در بین مردم محلی شناخته شدهاند بهندرت برای استفاده طولانیمدت آزمایش شدهاند. محققان دریافتهاند که برخی از عصارهها میتوانند اندامهای داخلی را به روشهای غیرمنتظرهای تحت تأثیر قرار دهند.
محققان آزمایشهایی را روی موشهای صحرایی نر بالغ انجام دادند که نتایج آنها بینشهای تازهای را درباره اینکه چگونه این عصارههای گیاهی ممکن است عملکرد بدن را تغییر دهند، ارائه کرد.
آنان اظهار کردند اگرچه که گیاهان برای استفاده دارویی سابقه طولانی دارند، اما نباید از اثرات نامطلوب احتمالی آنها غافل شد.
بسیاری از افراد برای اجتناب از مصرف داروهای مصنوعی به طب سنتی روی میآورند. آنان ممکن است فرض کنند که یک برگ یا ریشه با تاریخچه مصرف طولانی برای استفاده انسانی عاری از اثرات نامطلوب است. با این حال، متخصصان هشدار دادند که برخی از داروهای گیاهی حاوی مواد شیمیایی قویاند که به کبد و کلیهها فشار میآورند.
بررسی روی سمیبودن گیاهان در مقایسه با تحقیقات دارویی نسبتاً کمتر است و این شکاف در دادهها به این معنی خواهد بود که افراد تمایل پیدا میکنند که گیاهان را ایمن فرض کنند.
محققان در نقاط مختلف جهان سوالاتی را در مورد مصرف روزانه برخی از چایها، دانهها یا عصارهها مطرح کردهاند. همچنین این نگرانی وجود دارد که افراد ممکن است خود گیاهان دارویی را با دوزهای بالاتر از توصیه شده تجویز کنند.
داروسازان و پزشکان مراقبتهای بهداشتی اغلب به مردم توصیه میکنند که اطلاعات خود را در مورد مکملهای گیاهی که بطور منظم مصرف میشود، بالا برند، زیرا حتی تداخلات خفیف نیز میتواند مشکلاتی ایجاد کند، به خصوص برای افرادی که داروهای تجویزی مصرف میکنند.
ارزیابی همافزایی یا تضاد بالقوه بین گیاهان و داروهای مدرن چالش مداوم است و کارشناسان تاکید کردند که بیماران باید مصرف تمام مواد چه طبیعی و چه مصنوعی را به پزشک خود گزارش دهند.
برخی از افراد استدلال میکنند که قرنها استفاده، به ایمنی ذاتی گیاهان اشاره دارد، اما برخی دیگر بر این باورند که اعتبار علمی برای هر ادعا، صرفنظر از اینکه چقدر زمانبر است، ضروری است. این مطالعه مشوق موضعی محتاطانه نسبت به اتکای روزانه به عصارههای گیاهی است.
منبع: ایسنا