آموزش‌های شخصی‌سازی شده هوش مصنوعی، خلاء توجه فردی معلم را جبران می‌کند مشخصات کامیون‌داران مشهدی که در سانحه بندرعباس جان خود را از دست دادند + جزئیات و فیلم کتب درسی دانش‌آموزان استثنایی بدون تأخیر توزیع می‌شود ماما، مدافع خط مقدم سلامت مادر و نوزاد  راز‌های پنهان تاثیر خوراکی‌های ترش بر سلامتی وزیر آموزش و پرورش: آموزش استفاده از هوش مصنوعی از اهداف نظام آموزشی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از چهارشنبه خنک می‌شود اهدای اعضای بانوی جوان مرگ مغزی مشهدی، جان ۶ بیمار را نجات داد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ورود ۸۵ هزار نیروی جدید به دانشگاه فرهنگیان از سال آینده | بیشترین سهم جذب معلم برای هنرستان‌ها تسویه‌حساب خانوادگی در کف خیابان در مشهد جزئیات برگزاری آزمون استخدامی ۱۴۰۴ معلمان اعلام شد + شرایط قبولی زمان پرداخت حقوق اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مشخص شد؟ | باز هم تأخیر در پرداخت حقوق طرح سازمان پژوهش برای ساماندهی برنامه‌های درسی تصویب شد مقررات ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ به‌زودی اعلام می‌شود تکلیف کنکوری‌های مشکوک به تقلب چه شد؟ | تا کنون چندین کمیته تخصصی برگزار شده است ممنوعیت حمل آب زمزم برای زائران حج ۱۴۰۴ ۷۰ درصد کیسه‌های خون فیلتردار شده‌اند آغاز فرایند توزیع واکسن پنج‌گانه ایرانی در کشور از امروز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رگبار و رعدوبرق در شمال غرب و گردوخاک در جنوب و تهران و البرز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) روغن گل مغربی چه فوایدی دارد؟ باور‌های غلط درباره ویتامین‌ها و مکمل‌ها ارتباط بی‌اختیاری ادرار در زنان با خطر بیماری قلبی سه عادت مضر برای سلامت در دهه چهارم زندگی جزئیات و نحوه دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی + شرایط و مدارک لازم خراسان رضوی، رتبه دوم جرائم سایبری در کشور | پیگیری‌های پلیس فتا برای دستگیری ادمین یک کانال تلگرامی هتاک ادامه دارد انهدام یک باند خطرناک در شمال مشهد: نوجوانان ۱۶ و ۱۷ ساله عامل ۳۰ گوشی‌قاپی سریالی با خشونت! نقشه زن خیانتکار برای قتل شوهر پولدار برملا شد | دستگیری قاتل سنگدل و همدستش آمار خودکشی در ایران بازتاب بحران‌های اجتماعی و فرهنگی است دو قاتل راهی بیمارستان روانی شدند مدارس کدام شهر‌های خوزستان فردا (دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است؟
سرخط خبرها

روغن گل مغربی چه فوایدی دارد؟

  • کد خبر: ۳۳۰۵۹۸
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۱
روغن گل مغربی چه فوایدی دارد؟
به گفته استادیار دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بسیاری از بانوان ممکن است با نزدیک شدن به دوره قاعدگی به سردرد شدیدی دچار شوند یا با مصرف دارو‌های ضد بارداری دچار تشدید سردرد‌های میگرنی شوند که می‌توان به چنین بیمارانی روغن گل مغربی تجویز کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مجید انوشیروانی، می‌گوید: بسیاری از بانوان مبتلا به میگرن با مصرف قرص‌های ضد بارداری دچار افزایش دفعات و شدت و مدت سردرد می‌شوند، از سوی دیگر ممکن است برخی بانوان با نزدیک شدن به دوره قاعدگی به سردرد شدیدتری دچار شوند که در این وضع می‌توان به بیماران روغن گل مغربی تجویز کرد. ولی برخی بیماران نگران اثرات هورمونی این روغن هستند و گمان می‌کنند که ممکن است این روغن مانند قرص‌های استروژنی سردردشان را افزایش دهد.

آیا این باور صحیح است؟

دکتر انوشیروانی با رد این باور نادرست می‌گوید: نمی‌توان روغن گل مغربی را از نظر تاثیر هورمونی با قرص‌های ضد بارداری همانند دانست. گل مغربی حاوی ترکیبی است که می‌تواند بر تعادل هورمونی تأثیر بگذارد. با این حال فعالیت فیتواستروژنی آن ضعیف یا غیر مستقیم است و حتی با استروژن‌های گیاهی سویا یا تخم کتان قابل مقایسه نیست. روغن گل مغربی ترکیبات استروژنی با میل اتصال بالا به گیرنده‌های استروژن ندارد و اثرات هورمونی آن بیشتر ضد التهابی است تا استروژنی. این روغن در کاهش PMS و درد‌های پستانی کمک می‌کند و برخلاف باور عامه مردم، جایگزین قرص‌های ضد بارداری در پیشگیری از بارداری یا درمان جایگزین هورمونی نیست. این روغن بیشتر برای کاهش علائم نشانگان پیش دشتان (سندرم پیش از قاعدگی یا PMS) و درد‌های پستانی و برخی بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید و‌ام اس مصرف می‌شود، اما تنظیم کننده هورمونی قابل اعتمادی محسوب نمی‌شود؛ بنابراین بانوانی که سابقه‌ای از تشدید سردرد با قرص‌های ضد بارداری داشته‌اند نباید از مصرف روغن گل مغربی هراس داشته باشند به ویژه آن که مصرف آن در بهبود نشانگان پیش‌دشتان یا همان PMS نیز سودمند است که به نوبه خود می‌تواند احتمال وقوع سردرد را کاهش دهد.

چه کسانی نباید از روغن گل مغربی (EPO) استفاده کنند؟

بسیاری از افراد با این تصور که روغن گل مغربی نوعی داروی گیاهی است از آن به صورت خودسرانه استفاده می‌کنند. دکتر انوشیروانی با اشاره به اینکه روغن گل مغربی به طور کلی ایمن در نظر گرفته می‌شود، اما در برخی موارد منع مصرف آن از نظر علمی تأیید شده است می‌گوید: روغن گل مغربی ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد، زیرا بر تجمع پلاکتی تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین در افرادی که دچار اختلالات خونریزی دهنده هستند یا از دارو‌های ضد انعقاد مانند وارفارین، آسپرین یا کلوپیدوگرل استفاده می‌کنند باید با احتیاط مصرف شود. برخی مطالعات نشان داده‌اند که اسید گاما-لینولنیک که یکی از اجزای اصلی EPO است، ممکن است آستانه تشنج را کاهش دهد به ویژه در افراد مبتلا به صرع یا کسانی که دارو‌های ضد روان پریشی فنوتیازین مصرف می‌کنند. همچنین به علت احتمال افزایش خون‌ریزی، بهتر است EPO حداقل دو هفته قبل از جراحی قطع شود. برخی افراد از EPO برای آماده سازی زایمان استفاده می‌کنند، اما شواهد علمی در مورد ایمنی آن در دوران بارداری ضد و نقیض است. برخی مطالعات نشان داده‌اند که ممکن است باعث عوارضی مانند پارگی طولانی مدت کیسه آب شود. از آنجایی که EPO ترکیباتی دارد که ممکن است بطور غیر مستقیم بر مسیر‌های استروژنی تأثیر بگذارد، در بیماری‌هایی مانند سرطان پستان یا اندومتریوز باید با احتیاط مصرف شود.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->