دونالد ترامپ دیروز (جمعه) از فیلتر کردن پلتفرم چینی اشتراک گذاری ویدئوهای کوتاه «تیک تاک» برای کاربران در ایالات متحده آمریکا از روز شنبه (امروز) خبر داده است. تیک تاک یک برنامه موبایلی چینی محبوب برای آپلود کردن ویدئوهای کوتاه ۱۵ ثانیهای است. این برنامه رشد سریعی در فضای مجازی جهان داشته و تاکنون بیش از یک میلیارد نفر آن را دانلود کردهاند.
به گزارش
شهرآرانیوز، این اقدام
ترامپ در ادامه تنش بین ایالات متحده آمریکا و چین صورت میگیرد که در روزهای گذشته منجر به تعطیلی کنسولگریهای دو کشور در شهرهای "هیوستون" آمریکا و "چنگدو" چین شده است.
ترامپ این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاران هنگام بازگشت از سفر به ایالت فلوریدا به واشنگتن دیسی گفته است.
او گفت به زودی ممکن است یک فرمان اجرایی در این رابطه صادر کند. ترامپ به خبرنگاران گفت:" از آنجا که نگرانیهایی درباره این پلتفورم وجود دارد، ما در حال ممنوع کردن آن در آمریکا هستیم. من این اختیار را دارم. من با یک دستور اجرایی این کار را انجام میدهم. به عبارت دیگر آن را قطع میکنم. "
مقامات امنیتی آمریکا پیشتر نسبت به امنیت کاربران آمریکایی که از اپلیکیشن تیک تاک استفاده میکنند، هشدار داده بودند.
تیکتاک از ۲ سال پیش با شرکت آمریکایی" موزیکال لی" ادغام شده است.
سخنگوی تیکتاک در واکنش به خبرها درباره احتمال مسدود شدن آن برای کاربران در آمریکا گفت که این پلتفرم به ایجاد اشتغال در بازار آمریکا کمک کرده و کاملا به حریم خصوصی کاربران خود متعهد است.
او گفت: ما فقط امسال (۲۰۲۰) بیش از هزار نفر از شهروندان آمریکا را در تیم آمریکایی خودمان استخدام کردهایم و مفتخریم ۱۰ هزار آمریکایی دیگر را برای مشاغل عالی با درآمد خوب در سراسر ایالات متحده آمریکا به استخدام درآوردهایم. "
سخنگوی تیکتاک افزود: " دادههای کاربران آمریکایی تیکتاک با کنترل دقیق از سوی کارمندان شرکت در ایالات متحده ذخیره میشود. بزرگترین سرمایهگذار خارجی تیکتاک از ایالات متحده است. ما همچنان تلاش میکنیم از حریم و امنیت خصوصی کاربران خود حفظ و مراقبت کنیم. "
ممنوع کردن استفاده از تیکتاک در آمریکا در حالی مطرح شده که طی روزهای گذشته اخباری تایید نشده مبنی بر ارایه پیشنهاد خرید این پلتفرم چینی از سوی شرکت آمریکایی "مایکروسافت" مطرح شده است.
همچنین طی روزهای گذشته برخی سناتورهای آمریکایی درباره احتمال مداخله چین در انتخابات آتی آمریکا از طریق تیکتاک نگرانیهایی را مطرح کردهاند.
"ژانگ ییمینگ" ۳۷ ساله کارآفرین چینی حوزه اینترنت و مالک اصلی شرکت " بایتدنس" (ByteDance) و پلتفرم اشتراکگذاری ویدئو "تیکتاک" است. شرکت "بایت دنس" در سال ۲۰۱۹ و ظرف مدت ۷ سال با کسب ارزشی بیش از ۷۵ میلیارد دلار، سریعترین و رو به رشدترین "استارتآپ" دنیا لقب گرفته است.
منبع: عصر ایران