هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند پس از چند روز بی‌خبری، بالاخره کاوشگر «پارکر» از مأموریت خورشیدی‌اش سیگنال فرستاد هشدار پاوز به کاربران: امتیازات خود را قبل از اسنپ شات برگردانید! + آموزش و تاریخ بزرگ‌ترین شکست‌های حوزه فناوری در سال ۲۰۲۴ بالاخره تاریخ لیست بازی شکست خورده «تپ سواپ» مشخص شد! اختلال واتساپ برطرف شد (۷ دی ۱۴۰۳) OpenAI قصد دارد ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته بسازد فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل می‌گیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ می‌دهد فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی سال نو میلادی را تبریک گفتند + فیلم محققان اسکاتلندی: افزایش بیماری‌های روانی ارتباطی مسقیم با آلودگی هوا دارند ۱۰ دنیای رنگی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد
سرخط خبرها

آیا حضور مسئولان در شبکه‌های مجازی فیلترشده تخلف است؟

  • کد خبر: ۴۱۹۴۴
  • ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۱
آیا حضور مسئولان در شبکه‌های مجازی فیلترشده تخلف است؟
اما گسترش فیلترشکن‌ها در سال‌های گذشته باعث کوچ عده‌ای از کاربران فضای مجازی به توئیتر شده است، یک شبکه اجتماعی جدید با کاربرد و فضایی متفاوت از اینستاگرام، جایی که عده زیادی از مسئولان هم در آن هستند و یکی از سؤالات اصلی همیشه این است که اگر این پیام‌رسان‌ها فیلتر هستند، چرا مقامات ایرانی در آن حاضرند؟ و آیا این کار خلاف قانون است یا خیر؟
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز -  آنچه که این سال‌ها فضای مجازی خوانده می‌شود، تعبیر دقیق و همه‌جانبه و دربرگیرنده‌ای نیست، اما در رابطه مسئولان با مردم و مردم با مسئولان واژه‌ای کارراه‌انداز است. وقتی از لفظ فضای مجازی استفاده می‌شود، همه می‌فهمند که بیشتر از سایر شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزار‌های پیام‌رسان، منظور شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، توئیتر و تلگرام است. نقاطی که عمده تمرکز، فعالیت، علاقه و البته این روز‌ها درآمدزایی مردم در آن اتفاق می‌افتد. فضایی که در عین کاربردی‌بودن و سرگرم‌کنندگی و انجام خدمات ارتباطی و تسهیل ردوبدل اطلاعات، مثل هر حوزه دیگری مسائل و معضلاتی هم دارد.
 
برای همین است که چند سالی است شورایی به‌نام شورای عالی فضای مجازی تأسیس شده است. شورایی که از پیشوند عالی آن، معلوم است چقدر برای تصمیم‌گیران موضوع مهمی است تا این حد که شورایی هم‌رده شورای عالی انقلاب فرهنگی که مسئولیتش را رئیس‌جمهور برعهده دارد، برای فضای مجازی هم تأسیس کرده‌اند. حالا، اما چهره خبرساز بخشی از همین فضای مجازی دبیر این شوراست که در این یادداشت قرار است به اظهارنظر‌های اخیر او بپردازیم.
 
آقای ابوالحسن فیروزآبادی صحبت‌هایش را با یکی از جنجالی‌ترین موضوعات درباره شبکه‌های اجتماعی آغاز کرده و درباره پیام‌رسان‌های بومی صحبت کرده است، او گفته که تاکنون هیچ اطلاعاتی از مسائل خصوصی کاربران در پیام‌رسان‌های داخلی فاش نشده است.
 
این صحبت‌های آقای فیروزآبادی درحالی است که سال‌هاست تلاش زیادی برای ورود مردم به نرم‌افزار‌های پیام‌رسان ایرانی شده است، اما با وجود استقبال مقطعی عده‌ای از مردم، به‌ویژه بعد از فیلترشدن تلگرام، ضعف این نرم‌افزار‌ها باعث شد که مردم دوباره از این پیام‌رسان‌ها خارج شوند و به نرم‌افزار‌های دیگر کوچ کنند.
 
حالا که سخن از فیلترینگ تلگرام مطرح شد، خوب است به اظهارنظر دبیرکل شورای عالی فضای مجازی به‌عنوان یک مقام مسئول دراین‌باره هم اشاره کنیم، جایی که ایشان برخورد با تلگرام را طبیعی خوانده و گفته است که این پیام‌رسان قول‌هایی داده بود، اما همکاری نکرد و این برخورد بر این اساس طبیعی بوده است.
 

بیشتر بخوانید: 
 


فیلترینگ تلگرام یکی از پرسروصداترین مسائل دوسه سال گذشته در فضای مجازی بوده است که در مقطعی در سال ۹۶ توده زیادی از مردم را که در آن جمع شده بودند، از هم گسست و به مکان‌های مختلف از جمله واتس‌اپ و بعضی پیام‌رسان‌های داخلی فرستاد. اما بعد از مدتی دوباره خیلی‌ها به فضای تلگرام برگشتند، چه با واسطه فیلترشکن و چه با پروکسی‌های خود تلگرام.
 
 

بیشتر بخوانید: 

 
 
اما گسترش فیلترشکن‌ها در سال‌های گذشته باعث کوچ عده‌ای از کاربران فضای مجازی به توئیتر شده است، یک شبکه اجتماعی جدید با کاربرد و فضایی متفاوت از اینستاگرام، جایی که عده زیادی از مسئولان هم در آن هستند و یکی از سؤالات اصلی همیشه این است که اگر این پیام‌رسان‌ها فیلتر هستند، چرا مقامات ایرانی در آن حاضرند؟ و آیا این کار خلاف قانون است یا خیر؟
 
واکنش آقای فیروزآبادی به این سؤال هم جالب بود. او ضمن اینکه توئیتر را در حوادث سال ۸۸ شبکه‌ای دانسته که مداخله آشکار داشته است، درباره مسئولانی که همین الان در توئیتر فعال‌اند گفته که عضویت مسئولان در شبکه‌های اجتماعی خلاف است! حالا باید دید چند درصد از مسئولان از فضای مجازی بیرون خواهند آمد.

این اظهارنظر یکی از مهم‌ترین افراد مسئول در حوزه شبکه‌های اجتماعی نکته جالبی بود که به‌شکل رسمی و برای اولین‌بار به این دوگانه فیلتربودن و حضورداشتن مسئولان در یک فضای فیلترشده اشاره داشت، درست مثل اظهارنظری که بعد از چند سال به‌عنوان یک مقام رسمی درباره تلگرام فیلترشده انجام داده بود. توضیحاتی که می‌تواند گاهی حتی در صورت مخالفت بخشی از مردم با اصل ماجرا، دست‌کم حسی از احترام را برای آنان زنده کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->