به گزارش شهرآرانیوز به نقل ازصدا و سیما، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در نشست خبری اعلام جزئیات گام سوم کاهش تعهدات برجامی گفت: تغییرات جدید دستیابی به ۱ میلیون سو غنی سازی را تسهیل میکند
وی افزود: همواره در تلاش بودیم که غنی سازی به نحوی باشد که پاسخگوی نیازهای کشور، رقابت پذیر و متناسب با دانش روز باشد
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: فعالیتهای سازمان انرژی اتمی از سال ۵۳ در حوزه هایی، چون نیروگاههای هستهای و پرتوها آغاز شد، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تا انتهای دهه ۶۰ تغییراتی در ساختار و اهداف این سازمان صورت گرفت.
وی ادامه داد: از ابتدای دهه ۷۰ مسائلی، چون لیزر و چرخه سوخت هستهای در راس برنامهها قرار گرفت، دهه ۸۰ دهه رسیدن به مقیاسهای صنعتی بعد از کارهایی بود که صورت گرفته است و توسعههایی در حوزه آزمایشگاهی و تحقیق و توسعه صورت گرفت، اورانیوم نطنز و آب سنگین اراک همچنین بسیاری از موارد دیگر از جمله آنهاست.
کمالوندی گفت: وارد شدن به این سطح از توانایی در این حوزه باعث شد دشمنان ما که نمیتوانستند پیشرفتهای ما را ببینند و مشاهده کنند که ایران در حوزه هستهای به یک قدرت تبدیل شده است، مشکلاتی را بوجود بیاورند. اوج فشارها زمانی بود که اورانیوم ۴ درصد و سپس ۲۰ درصد تولید شد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: آغاز دهه ۹۰ چرخه سوخت تکنولوژیهای برتر مثل کوآنتوم قوت گرفت بر اساس اسناد بالا دستی توسعه نیروگاههای اتمی کشور برنامه غنی سازی با هدف رسیدن به ظرفیت یک میلیون سو ظرف ۱۵ سال در دستور کار قرار گرفت. این مسئله پیش از برجام هم در دستور کار قرار داشت و در مذاکرات برجام، سازمان انرژی اتمی تلاش زیادی کرد که مواردی لحاظ شود مثلا نیروگاههای در حال ساخت پیشرفت کند و غنی سازی به نحوی باشد که پاسخگوی نیاز کشور باشد.
وی افزود: تلاش برای اینکه کشور به فناوری بومی دست پیدا کند و رقابت پذیر و متناسب با دانش روز باشد هم در دستور کار ما بود.