مدیرکل اتباع و مهاجرین وزارت کشور با بیان اینکه در مجموع ۷۵ هزار نفر در سامانه اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی ثبتنام کردهاند، افزود: اولین شناسنامه برای دو کودکی صادر شد که مادرشان شهید سلامت است.
به گزارش شهرآرانیوز - مهدی محمودی مدیر کل اتباع و مهاجرین وزارت کشور در مراسم اعطای اولین شناسنامه به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که صبح امروز برگزار شد، گفت: پس از تصویب قانون اعطای تابعیت ایران به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی که در سال ۹۸ به تصویب رسید و آییننامههای مرتبط با آن ابلاغ شد با همکاری همه دستگاههای عضو و همچنین ثبت احوال روند و مراحل اعطای شناسنامه به این فرزندان در حال انجام است.
وی ادامه داد: در گذشته و در سال ۸۵ ماده واحدهای در قانون وجود داشت که بر اساس آن به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که بالای ۱۸ سال سن داشتند شناسنامه اعطا میشد. این قانون خلاهایی داشت که مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت قانون اعطای تابعیت به همه فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی از ابتدای تولد تصویب شد و به همه استانها ابلاغ و اعلام گردید.
مدیر کل اتباع و مهاجرین وزارت کشور با اشاره به روند صدور این شناسنامه گفت: مراحل اجرایی این شناسنامه پس از تقاضای افراد سه الی چهار ماه طول میکشد که در این مدت احراز هویت و بررسیهای بیشتر در خصوص اصالت مدارک و استعلامهای مربوط به آن انجام میشود. افراد متقاضی نیز میتونند یا در سامانه اداره کل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور ثبتنام کنند و یا به صورت حضوری به استانداری و فرمانداری محل سکونت خود مراجعه کرده و اقدام به ثبت نام کنند.
اولین شناسنامه برای فرزندان مادری که شهید سلامت است
محمودی با اشاره به صدور اولین شناسنامه برای دو کودک حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی گفت: امروز برای دو کودک که حاصل ازدواج یک خانم پرستار ایرانی با یک پزشک تبعه افغانستان است شناسنامه صادر شد مادر این دو کوک جزو شهدای سلامت بوده که در روزهای ابتدایی شیوع بیماری کرونا در فروردین ماه به شهادت رسیده است. پدر این کودکان نیز پزشک بوده و در حال حاضر در ماموریت است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: در حال حاضر بیش از ۲۸ هزار کودک زیر ۱۸ سال و ۴۷ هزار فرزند بالای ۱۸ سال برای دریافت شناسنامه ثبتنام کردهاند و تاکنون نیز ۱۰ هزار پرونده تکمیل شده و طی فرآیندی به ادارات ثبت احوال استانهای مربوطه ارسال میشود. این اقدام یک اقدام انسانی و در نگاه حقوق بشری یک اقدام مثبت است و امیدواریم این روند به صورت سراسری در کشور طی شود و این فرزندان موفق به دریافت شناسنامه شوند که در مجموع ۷۵ هزار نفر هستند که در سامانه ثبت نام کردند.
منبع: ایلنا