طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تهیه بسته‌های معیشتی و بن‌کارت برای اتباع غیرایرانی مجاز

  • کد خبر: ۵۰۴۶۴
  • ۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۴
تهیه بسته‌های معیشتی و بن‌کارت برای اتباع غیرایرانی مجاز
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور از تهیه بسته‌های معیشتی و بن‌کارت برای اتباع غیرایرانی مجاز در ایام کرونا خبر داد و گفت: محدودیتی برای فروش سیمکارت به اتباعی که قانونی در ایران زندگی می‌کنند، نداریم.

به گزارش شهرآرانیوز - مهدی محمودی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور درباره اعطای شناسنامه و تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی گفت: در پی تصویب قانون اعطای شناسنامه و تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی و مردان غیرایرانی بعد از ابلاغ قانون و تصویب آن و تعیین آیین‌نامه اجرایی با همکاری دستگاه‌های دیگر در حال انجام است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۸ هزار نفر زیر ۱۸ سال و ۴۷ هزار نفر بالای ۱۸ سال ثبت‌نام کرده‌اند، ادامه داد: تاکنون نیز ۱۰ هزار پرونده تکمیل شده و به ادارات ثبت احوال نیز ارسال شده است و امیدواریم هر چه زودتر این شناسنامه‌ها صادر شود.

 

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور در پاسخ به این سوال که روند ثبت‌نام در استان سیستان و بلوچستان به کندی پیش می‌رود، علت این امر چیست، گفت: این قانون و آیین‌نامه به تازگی اعلام شده است و یک سری ابهامات در آیین‌نامه وجود داشت که لازم بود این ابهامات برطرف شده و هماهنگی لازم بین دستگاه‌ها صورت بگیرد و مشکل خاصی در حال حاضر وجود ندارد.

 

محمودی تصریح کرد: این کار باید با دقت انجام شود و بحث احراز هویت و تطبیق مدارک یک فرآیند زمان‌بر است، بنابراین اینگونه نیست که با تاخیر کار انجام شود. برای انجام همه این مراحل حدود سه ماه فرصت لازم است تا انجام شود و پس از تایید همه مدارک پرونده برای ادارات ثبت‌احوال کشور ارسال شود. براساس آیین‌نامه‌ای که وجود دارد، شناسنامه برای کودکانی صادر می‌شود که ازدواج مادر آنها با مرد غیرایرانی در دفاتر ثبت شده است، البته مواردی که پیش از این بوده شامل این موضوع نمی‌شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا مادرانی که در خارج از کشور هستند و فرزندان حاصل از ازدواج با مردان غیرایرانی دارند هم می‌توانند برای دریافت شناسنامه ایرانی اقدام کنند، گفت: این زنان نیز می‌توانند به کنسولگری‌ها مراجعه کرده و ثبت‌نام کنند و از طریق وزارت امور خارجه اقدامات لازم برای صدور شناسنامه انجام و پس از طی مراحل به فرزندان آنها نیز شناسنامه اعطا خواهد شد.

محدودیتی برای فروش سیمکارت به اتباعی که قانونی در ایران هستند نداریم

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره مشکلاتی که کودکان اتباع برای استفاده از سیم‌کارت و حضور در شاد برای ادامه تحصیل دارند، گفت: همانطور که روابط عمومی وزارت ارتباطات و همچنین آقای وزیر اعلام کرده‌اند، محدودیت و ممنوعیتی برای ارائه سیم‌کارت به اتباع غیرایرانی که به صورت قانونی در کشور ما هستند، نداریم و اگر کارمندی در این خصوص تخطی کرده است، دلیل بر این نیست که در کل جامعه این اتفاق می‌افتد.

 

محمودی تاکید کرد: تمامی اتباع غیرایرانی که دارای کارت آمایش و گذرنامه هستند، می‌توانند از این خدمات استفاده کنند. فرزندان آنها نیز مانند دانش‌آموزان ایرانی می‌توانند از شاد برای ادامه تحصیل استفاده کنند و به جای کد ملی، کد پیگیری اتباع را وارد کرده و از شاد استفاده کنند. کما اینکه در حال حاضر نیز فرزندان اتباعی که به صورت قانونی در کشور حضور دارند نیز در حال تحصیل هستند.

بین اتباع غیرایرانی کمترین ابتلا و تلفات را نسبت به جمعیت داشته‌ایم

وی همچنین درباره اقدامات صورت گرفته برای اتباع غیرایرانی در ایام کرونا گفت: از همان ابتدا که کشور درگیر این بیماری شد، جامعه اتباع خارجی هم در کشور ما مستثنی از این موضوع نبود و برنامه‌های پیشگیری و تمهیدات لازم نیز برای این گروه نیز در نظر گرفته شده است. اتباع غیرایرانی هم در مهمان‌شهرها ساکن هستند و هم در خارج از مهمان‌شهرها، از همین‌رو تمام اقداماتی که برای اتباع ایرانی در نظر گرفته شده و اطلاع‌رسانی شده است، برای اتباع غیر ایرانی نیز درحال انجام است.

 

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور خاطرنشان کرد: اتباع غیرایرانی که نیازمند بودند را شناسایی کرده و تلاش کردیم از نظر معیشتی به این گروه نیز کمک‌هایی صورت بگیرد و همچنین بن‌کارت‌های اعتباری و بسته‌های بهداشتی و اقلام مورد نیاز پیشگیری از بیماری کرونا در چندین نوبت به آنها ارائه شده است.

 

محمودی تصریح کرد: همچنین در خصوص ابتلا به بیماری کرونا در بین اتباع غیرایرانی ما کمترین ابتلا و کمترین تلفات را نسبت به جمعیت داشته‌ایم.

همه کودکان کار اتباع غیرایرانی نیستند

وی همچنین درباره کودکان کار و خیابان گفت: همه کودکان کار و خیابان اتباع غیرایرانی نیستند و کودکان ایرانی هم در بین آنها حضور دارند. ما در استان البرز و تهران طرحی را به صورت پایلوت در دستور کار قرار داده‌ایم و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی و نیروی انتظامی و دیگر دستگاه‌هایی که در این زمینه مسئولیت دارند، کار دنبال می‌شود.

 

تصریح کرد: اولین اقدام جمع‌آوری و سامان‌دهی این افراد است، چراکه کودکان زیر ۱۵ سال را نه می‌توانیم طرد کنیم و نه می‌توان این کودکان را در سطح جامعه رها کرد. توسط بهزیستی و شهرداری برنامه‌هایی برای شناسایی این کودکان وجود دارد تا به خانواده‌‌ها برگردانده شوند. خانواده‌ها نیز باید مجاب شوند که از تکرار چنین مواردی خودداری کنند و اگر تکرار شود، خانواده به همراه فرزندش از کشور طرد خواهد شد.

سالانه ۸۰۰ هزار تبعه غیرقانونی از کشور اخراج می‌شوند

محمودی همچنین در پاسخ به این سوال که سالانه چه تعداد از اتباع غیرایرانی که به صورت غیرقانونی در کشور حضور دارند از کشور طرد می‌شوند، گفت: هر سال حدود ۸۰۰ هزار نفر از اتباع غیرایرانی که به صورت غیرقانونی در کشور هستند دستگیر و طرد می‌شوند و اگر از مرز‌ها مراقبت نشود، ممکن است همین میزان دوباره به کشور بازگردند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->