صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ثبت چک در سامانه صیاد الزامی نیست

  • کد خبر: ۵۵۵۵۶
  • ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۰
معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: قانون جدید چک ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و در نظر دارد فرایندها به گونه‌ای باشد که امکان صدور چک بلامحل کمتر شود. اجباری‌شدن ثبت چک در سامانه صیاد منوط به فرهنگ‌سازی در این زمینه است. آشنایی بیشتر مردم با این سامانه کمک می‌کند تا بتوانیم به صورت روان‌تر قانون را در موعدی که مصوبه ستاد ملی کرونا تعیین کرده است، اجرا کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: دلیل اختیاری بودن روند ثبت چک در سامانه صیاد فرهنگ‌سازی لازم در این باره است تا مردم با این سامانه بیشتر آشنا شوند و بتوانیم به صورت روان‌تر قانون را در موعدی که مصوبه ستاد ملی کرونا تعیین کرده است، اجرا کنیم.

آمنه نادعلی زاده ضمن تأکید بر اختیاری بودن ثبت چک در سامانه صیاد اعلام کرد: قانون جدید چک ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و از مرحله تخصیص دسته چک به مشتری تا زمانی که صدور چک اتفاق می‌افتد در نظر دارد فرایندها به گونه‌ای باشد که امکان صدور چک بلامحل کمتر شود.  

وی افزود: در آینده ثبت سیستمی در این قانون اجباری خواهد شد، یعنی صادرکننده چک ملزم است در کنار اینکه چکی را صادر می‌کند و فیزیک را تهیه می‌کند، پس از آن اطلاعاتی را که بر روی فیزیک چک درج کرده است شامل مبلغ، تاریخ و هویت‌گیرنده چک را در سامانه صیاد وارد کند و گیرنده نیز باید چکی را بدون ثبت الکترونیک دریافت نکند.  

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اظهار داشت: گیرنده چک ضروری است فیزیک چک را با اطلاعات الکترونیکی تطبیق دهد و در صورت تطابق اطلاعات می‌تواند مراتب تأیید خود را در سامانه اعلام کند و در صورتی که تطابق نداشته باشد، می‌تواند مراتب عدم تأیید خود را اعلام کند و صادرکننده نیز متوجه می شود که این چک از نظر گیرنده مورد تأیید نیست. گیرنده همچنین می‌تواند دلایل عدم تأیید خود را مشخص کند مانند اینکه مبلغ یا تاریخ تطابق ندارد و هویت گیرنده به درستی ثبت نشده است.

وی خاطرنشان کرد: سامانه صیاد ۱۵ سرویس و ارائه خدمت دارد و آنچه مورد بحث ماست، خدمات «ثبت»، «تأیید»، «انتقال» و «استعلام» است که از طریق برنامک‌های موبایلی نیز در اختیار مردم قرار گرفته است.

نادعلی‌زاده گفت: یکی از خدماتی که در سامانه صیاد پیش‌بینی شده است، صدور چک ضمانت است که کلیه فرایندها در این سرویس در نظر گرفته شده است، البته اکنون این خدمت در برنامه‌های موبایلی فعال نشده است.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اظهار داشت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ کلیه سرویس ها و فرایندهایی که در سامانه صیاد درخصوص قانون جدید چک وجود دارد، همگی به صورت اجرایی و عملیاتی درخواهد آمد. در سال ۱۴۰۰ چک‌های جدیدی روانه بازار می‌شود و حتی رنگ این چک‌ها نیز تغییر می‌کند و مردم به لحاظ بصری این تمایز را احساس کنند.
 
وی با بیان اینکه اکنون چک‌های قدیمی به روال سابق پذیرش و پردازش می‌شود و خللی در این امر بدون ثبت سیستمی ایجاد نمی شود، افزود: البته بانک مرکزی تصمیم دارد که چک‌ها را جمع آوری کند، اما مهلت زمانی مناسب را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد که مشکلی رخ ندهد.

نادعلی‌زاده با اشاره به اینکه اکنون هر کس که دسته چک قدیمی دارد می‌تواند آن را در وجه حامل صادر کند و مشکلی از این باب وجود ندارد، خاطرنشان کرد: چک‌های صیادی فعلی دارای شناسه ۱۶ رقمی و با رنگ سبز و صورتی هستند و قابلیت ثبت در سامانه صیاد را دارد و مردم می‌توانند به صورت اختیاری چک را در برنامه‌های موبایلی ثبت کنند.

نادعلی‌زاده با تاکید بر اینکه قانون جدید نگاهی سیستمی و با محوریت فناوری دارد و براین اساس می تواند به کاهش جعل چک کمک کند، گفت: در قانون جدید اگر فردی چک برگشتی داشته باشد، تمام حساب‌هایش به میزان کسری موجودی مسدود می‌شود و دیگر نمی‌تواند ضمانتنامه بانکی دریافت کند و دسته چک جدید به وی تخصیص داده نمی‌شود یا حتی در فرایند اعطای تسهیلات فرد دچار مشکل می‌شود.

عبدالناصر همتی، رییس بانک مرکزی روز گذشته اعلام کرد: قانون اصلاح قانون چک دارای ابعاد مختلفی است، با توجه به فرصتی که بانک مرکزی و سیستم بانکی برای اجرای آن در اختیار داشتند اما زمان اجرای آن به طول انجامید و ایجاد زیرساخت های آن زمان بر بود.

وی اظهار داشت: مجلس حق دارد که پیگیری کند به چه دلیل اجرای قانون جدید چک به موقع اجرا نشده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.