صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پیشرفت در مذاکرات هسته ای در میان سنگ اندازی ها

  • کد خبر: ۸۹۱۴۶
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۰
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز گذشته درحالی وارد تهران شد که مذاکرات برجامی وین از ۸ روز دیگر آغاز خواهد شد و پیش از آن نیز نشست شورای حکام را خواهیم داشت. این دومین سفر رافائل گروسی به تهران پس از آغاز به کار دولت سیزدهم در ایران است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سفر گروسی به تهران در راستای توافق میان ایران و آژانس در سفر گذشته وی به تهران در ۲۱شهریور است. مدیرکل آژانس درحالی وارد ایران شده است که هفته گذشته گزارش وی درباره فعالیت‌های پادمانی ایران بار دیگر بحث برانگیز شده و مورد نقد مقامات کشورمان قرار گرفته است.

بااین حال، روز گذشته سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در نشست خبری اش با اصحاب رسانه درباره سفر گروسی به تهران گفت: همواره سعی شده است روابط ایران و آژانس فنی و در چارچوب پادمان و اساسنامه و رویه‌های آژانس باشد. امیدواریم این سفر همچون قبل سازنده باشد. سعید خطیب زاده افزود: همواره به آژانس توصیه کرده ایم در مسیر همکار‌ی های فنی باقی بماند و اجازه ندهد برخی کشور‌ها اغراض سیاسی شان را به نام آژانس جلو ببرند. در چارچوب تحولات و براساس شرایط تصمیم لازم را اتخاذ می‌کنیم.

همچنین علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه کشورمان، در گفتگو با «الجزیره» با اشاره به سفر گروسی تصریح کرد تا زمانی که طرف مقابل متعهد نشود، هیچ دلیلی برای عقب نشینی ما از سیاست هسته‌ای وجود ندارد. آژانس باید ماهیت فنی خودش را حفظ کند و در برابر فشار‌های سیاسی تسلیم نشود. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نیز دیروز در آستانه سفرش به تهران در توئیتی با اصرار بر مواضع قبلی‌اش، ابراز امیدواری کرد که بتواند کانال مفید و ثمربخشی برای گفت‌وگوی مستقیم با ایران ایجاد کند.

سفر گروسی نمی‌تواند راهگشا باشد

جعفر قنادباشی، تحلیلگر مسائل بین المللی، در گفتگو با «فردا» در یک پیش بینی از نتایج سفر گروسی بر روند مذاکرات برجامی گفت: روند برجام الان روشن است و نقطه تاریک و مانعی برای حل وفصل آن نیست. البته اگر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بخواهند براساس قانون عمل کنند. بنابراین، در اینجا جای چانه زنی و تعدیل مواضع وجود ندارد و هیچ سازمان و قدرتی نباید از ما بخواهد که مواضعش را تعدیل کنیم و تغییر دهیم.

وی افزود: باید از فرصت سفر گروسی برای تشریح مواضعمان استفاده کنیم. ما هیچ وقت اقدام خلاف قانونی نداشته ایم، بنابراین باید در فرصت سفر او این موضوع را به جهان منعکس کنیم. درعین حال، اما امیدی به اینکه مشکلی حل شود، نداریم، چون در سفر قبلی هم این مسئله را دیدیم که پس از خروج از ایران چه مواضعی داشت. این سفر را فقط کانالی می‌دانیم که قاطعیت خودمان را منتقل و حسن نیتمان را منعکس کنیم.

از قطعنامه جدید شورای حکام واهمه نداریم

حجت الاسلام سیدمحمود نبویان، نایب رئیس کمیسیون اصل۹۰ مجلس، در گفتگو با «مهر» درباره سفر گروسی به کشورمان گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی طبق قانون فقط حق دارد در چارچوب توافق پادمان با مسئولان ما مذاکره کند و اگر فراتر از محدوده وظایف و اختیاراتش صحبت کند، باید پاسخ قاطعانه‌ای به وی داده شود. گروسی نمی‌تواند فراتر از پادمان مطالبه‌ای از ما داشته باشد.

وی افزود: آژانس مدام درحال نظارت بر توافق بین ایران و گروه۱+۵ است، اما از آنجایی که غربی‌ها به تعهدات برجامی شان پایبند نبودند، این توافق از بین رفته است و آژانس از لحاظ حقوقی حق ندارد از ایران مطالبه کند که نظارت‌های برجامی را انجام دهد و پروتکل الحاقی را عملیاتی کند. این مسائل هیچ ارتباطی به آژانس ندارد.

اعتراف به پیشرفت‌های توقف ناپذیر هسته‌ای ایران

از سویی، «نیویورک تایمز» در آخرین گزارشش درباره فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان نوشته است: در ۲۰ماه گذشته عوامل اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، دانشمند ارشد هسته‌ای ایران را ترور کردند و انفجار‌های بزرگی در ۴ تأسیسات هسته‌ای و موشکی ایران به راه انداختند، به این امید که سانتریفیوژ‌های تولیدکننده سوخت هسته‌ای را فلج کنند؛ اما حال مقامات اطلاعاتی آمریکا و بازرسان بین المللی می‌گویند که ایرانی‌ها به سرعت دوباره آن‌ها را احیا کرده اند، آن هم با نصب ماشین‌های جدیدتر که می‌توانند اورانیوم را با سرعتی بسیار بیشتر غنی سازی کنند. امری که یکی از مقامات بلندپایه آمریکایی آن را طرح «بازسازی بهتر» تهران خوانده است.

این روزنامه آمریکایی همچنین به نقل از چند مقام آگاه با بحث‌های پشت صحنه گزارش داده است که مقامات آمریکایی به همتایان رژیم صهیونیستی خود هشدار داده اند که حملات مکرر به تأسیسات هسته‌ای ایران ممکن است از نظر تاکتیکی رضایت بخش باشد، اما این حملات درنهایت نتیجه خلاف انتظار دارد. در بخش دیگری از این گزارش، پس از اعتراف به ناکارآمدی چنین اقدامات خرابکارانه‌ای در کندکردن روند پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، به ناتوانی فشار تحریمی هم اذعان شده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.