به گزارش شهرآرانیوز، علائم دردناک عفونت مجاری ادراری نه تنها ناراحت کنندهاند بلکه میتوانند خطرناک هم باشند و در صورتی که به کلیهها برسند منجر به پیامدهای جدی شوند. اولین قدم برای بهبودی این است که به پزشک مراجعه کنید؛ اما راههایی نیز وجود دارند که میتوانند در کنار برنامهی درمانی پزشک، علائم عفونت مجاری ادراری را تسکین دهند.
عفونتهای مجاری ادراری معمولا در خانمها بیشتر دیده میشوند؛ اما هر کسی میتواند به آن دچار شود. علائم معمول UTI شامل موارد زیر میشوند:
. احساس ادرار شدید و تکرر ادرار
. احساس سوزش حین ادرار کردن
. نشت مکرر ادرار
زمانی که در فاز پیشگیری هستید، خوردن مقدار بیشتری از غذاهای ویتامین C دار مانند فلفل دلمهای قرمز و نارنجی، مرکبات، کیوی، گوجه فرنگی، بروکلی و توت فرنگی میتواند کمک کند تا pH ادرارتان متعادل بماند و محیط مثانه برای تکثیر باکتریها مناسب نباشد.
. تهوع
. کدر بودن ادرار
. ادرار صورتی رنگ یا علائم وجود خون در ادرار
. بوی بد و تند ادرار
. احساس درد و فشار در شکم
. درد حین رابطه جنسی
. تب و لرز
. درد لگن در خانمها در محدوده مرکز لگن و اطراف استخوان عانه
عفونت مجاری ادراری برای هیچکسی خوشایند نیست و در صورت عدم درمان، علائم آن میتوانند به مرور بدتر شوند. اگر شک دارید که به عفونت مجاری ادراری دچارید و هر یک از علائم گفته شده را دارید، غفلت نکنید و سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
در خیلی از موارد، پزشکان آنتیبیوتیکهایی برای درمان عفونت مجاری ادراری تجویز میکنند. در کنار درمانی که پزشک برایتان در نظر میگیرد با رعایت اصولی در رژیم غذاییتان هم میتوانید علائم آزاردهنده این عفونت را کنترل کرده و پروسهی بهبودیتان را سرعت ببخشید.
آیا ممکن است بتوانید با نوشیدن آب کرنبری (توت خرس) عفونت مجاری ادراری را درمان کنید؟ جواب این سوال واضح نیست، اما در برخی از مطالعات بالینی معلوم شد مصرف آب خالص کرنبری، عصاره کرنبری یا مکمل کرنبری به کاهش احتمال عود این عفونت کمک کرده بود. اما به هر حال فواید نوشیدن آب کرنبری برای بهتر شدن علائم عفونت مجاری ادراری اندک است. پس چه چیزی باید بنوشید؟ تاکنون آب، بهترین نوشیدنی شناخته شده برای کسانی است که به عفونت مجاری ادراری دچار هستند. روزانه حداقل ۶ لیوان آب نوشیدن کمک میکند باکتریها از سیستم بدنتان خارج شوند و پروسهی بهبودیتان تسریع شود.
مصرف غذاهای زیر به بهبودی از عفونت مجاری ادراری کمک میکند:
. انواع بریها یا همان میوههای ریز: هر چند محققان همچنان در حال مطالعه دربارهی موثر بودن انواع بریها در درمان عفونتهای مجاری ادراریاند اما این باور وجود دارد که خوردن کرنبری (توت خرس)، بلوبری (سیاه گیله) و رسپبری (تمشک) میتواند با این عفونت مبارزه کند. بِریها حاوی پروآنتوسیانیدین هستند که ثابت شده از چسبیدن باکتریهای عفونتزا به دیوارهی مجرای ادراری جلوگیری میکنند.
. غذاهای پروبیوتیکدار: سعی کنید غذاهایی مانند ماست یونانی، خیارشور و کفیر را در رژیم غذاییتان بگنجانید زیرا این مواد غذایی دارای باکتریهای مفیدی هستند که با عفونت میجنگند.
. غذاهای پُرفیبر: غذاهایی که فیبر زیاد دارند مانند موز، حبوبات، مغزها، جو دوسر و دیگر غلات کامل میتوانند به حذف باکتریهای مضر از بدن کمک نمایند. همچنین این غذاها برای تنظیم اجابت مزاج مفیدند و همین نیز تا حدودی فشار وارد بر مثانه را کاهش میدهد.
. ماهیهای چرب و امگا3: ماهیهای آب سرد مانند سالمون حاوی اسیدهای چرب امگا ۳اند که به کاهش التهاب ناشی از عفونت مجاری ادراری کمک میکنند. مکمل روغن ماهی نیز یک راه بسیار خوب دیگر برای کسانی است که ماهی نمیخورند، اما همیشه پیش از مصرف هر مکملی ابتدا با پزشک مشورت کنید.
اینکه فقط یک سری از غذاها را بیشتر مصرف کنید تا علائم عفونت مجاری ادراریتان بهتر شود کافی نیست، بلکه لازم است از مصرف یک سری از غذاها نیز پرهیز نمایید. یک قانون کلی این است که از قند دوری کنید. امروزه بسیاری از نوشیدنیها و غذاهای صنعتی دارای قند فراواناند. متاسفانه قند میتواند عفونت را تشدید کند. بهتر است از مواد غذایی زیر اجتناب کنید:
. کربوهیدراتهای ساده
. نوشابههای گازدار
. الکل
. شیرین کنندههای مصنوعی
هر چند شواهدی وجود ندارد که شیرینکنندههای مصنوعی، عفونت مجاری ادراری را بدتر کنند؛ اما معلوم شده که علائم عفونت در مثانه را در افرادی که دچار سیستیت بینابینی مزمن (سندرم مثانه دردناک) هستند تشدید میکنند.
ضمنا از خوردن غذاهای زیر نیز خودداری کنید:
. غذاهای تند: برخی از غذاهای تند و ادویه دار، مثانه را تحریک میکنند.
. مرکبات: هر چند مرکبات سرشار از ویتامین C هستند که تقویت کنندهی سیستم ایمنی بدن است اما مرکبات بسیار اسیدی مانند پرتقال، لیموترش و گریپ فروت میتوانند مثانه را تحریک کرده و علائم عفونت ادراری را بدتر کنند.
. نوشیدنیهای کافئیندار: وقتی عفونت مجاری ادراری دارید لازم است بدنتان را هیدراته نگه دارید اما از مصرف قهوه و دیگر نوشیدنیهای کافئیندار اجتناب نمایید.
برخی مطالعات نشان دادهاند بین مصرف بیشتر ویتامین C و احتمال کمتر عفونت مجاری ادراری ارتباط وجود دارد. بنابراین زمانی که در فاز پیشگیری هستید، خوردن مقدار بیشتری از غذاهای ویتامین C دار مانند فلفل دلمهای قرمز و نارنجی، مرکبات، کیوی، گوجه فرنگی، بروکلی و توت فرنگی میتواند کمک کند تا pH ادرارتان متعادل بماند و محیط مثانه برای تکثیر باکتریها مناسب نباشد.
منبع: بهداشت نیوز