پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

کمبود آب بدن چه تبعاتی دارد؟

  • کد خبر: ۹۱۱۵۵
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۵
کمبود آب بدن چه تبعاتی دارد؟
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی در چهارمحال و بختیاری درخصوص علایم کم‌آبی در بدن، گفت: دفع بیش از حد آب در اثر تعریق، اسهال یا داروهای ادرارآور می‌تواند سردرد، خستگی، کاهش اشتها، حواس‌پرتی، ضربان پوستی در پیشانی، ادرار غلیظ و تیره رنگ، چشمان گودرفته، خشکی غشای مخاطی و دهان را ایجاد کند و از طرفی موجب افزایش ضربان قلب ‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سیاوش فاضلیان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه آب تقریبا ۷۰ درصد وزن بدن را در بزرگسالان تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: سلول‌های فعال متابولیکی، عضلات و احشا بیشترین غلظت آب و سلول‌های بافت‌های کلسیفیکه شده، کمترین میزان آب را دارا هستند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه آب ماده‌ای ضروری برای بدن است، افزود: آب برای تمامی واکنش‌های متابولیکی بدن مورد نیاز بوده و باعث شکل‌گیری سلول‌ها می‌شود، میزان آب بدن در افراد ورزشکار بیشتر از سایر افراد است، زیرا توده عضلانی بیشتری دارند و در افراد چاق میزان آب کمتر است.

وی ادامه داد: وجود آب در فرآیندهایی از بدن مانند هضم، جذب و دفع ضروری بوده و حتما باید بر اساس نیاز فرد تامین شود، در هوای گرم، تعریق باعث خنک شدن بدن شده و از افزایش دمای بدن جلوگیری می‌کند، همین‌طور در آب و هوای معتدل، بزرگسالان سالم تا ۱۰ روز و کودکان سالم تا پنج روز می‌توانند زنده بمانند، اما در هوای گرم و خشک شانس زنده ماندن کمتر می‌شود، بنابراین باید آب مورد نیاز بدن تامین شود.

فاضلیان گفت: معمولا زمانی‌که فرد تشنه است به سمت مصرف آب سوق پیدا می‌کند، از دست دادن آب سلولی و کاهش حجم مایعات سلولی در تحریک تشنگی نقش دارند، البته باید گفت که تشنگی تنها پیام مناسب برای دریافت آب نیست، زیرا در نوزادان، افراد ورزشکار، افراد بیمار و همچنین سالمندان احساس تشنگی کاهش پیدا می‌کند، بنابراین باید مایعات مورد نیاز خود را دریافت کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه معمولا دفع آب از طریق کلیه‌ها صورت می‌گیرد، افزود: به‌علاوه آب از طریق لوله گوارش و هوای خارج شده از ریه نیز می‌تواند دفع شود، بعضی از مواد ادرارآور مانند کافئین و الکل نیز می‌توانند آب را از بدن دفع کنند.

وی در خصوص علایم کم‌آبی در بدن، تصریح کرد: دفع بیش از حد آب در اثر تعریق، اسهال یا داروهای ادرارآور می‌تواند سردرد، خستگی، کاهش اشتها، حواس‌پرتی، ضربان پوستی در پیشانی، ادرار غلیظ و تیره رنگ، چشمان گودرفته، خشکی غشای مخاطی و دهان را ایجاد کند و از طرفی موجب افزایش ضربان قلب ‌شود.

فاضلیان ادامه داد: بدن برای ذخیره آب آمادگی ندارد، بنابراین مقدار آب مورد نیاز بدن باید در کمتر از دو ساعت تامین شده تا سلامت و نشاط بدن حفظ شود، در شرایط معمولی، مقدار مجاز آب مورد نیاز براساس کالری دریافتی، یک میلی لیتر به ازای هر کیلوکالری برای بزرگسالان و یک و نیم میلی‌لیتر به ازای هر کیلو کالری برای نوزادان است.

 این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه باید نیاز به مایعات برای بدن تامین شود، افزود: تنها نباید تشنگی دلیلی برای خوردن مایعات باشد، بلکه باید در یک شبانه‌روز حدود هشت تا ۱۰ لیوان آب خورده شود، البته بسیاری از اوقات، میزان آب مورد نیاز بدن همراه با خوردن غذا تامین می‌شود.

منبع: 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->