صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

قهوه برای سلامتی مضر است یا نه؟

  • کد خبر: ۹۴۰۰۸
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۴
درحالی که عموما گفته می‌شود قهوه برای سلامتی مفید است، به دلیل ترکیبات مختلف موجود در آن و تأثیر عوامل مختلف بر محتویاتش، اثر‌های متفاوتی روی سلامتی می‌گذارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ درحالی که عموما گفته می‌شود قهوه برای سلامتی مفید است، به دلیل ترکیبات مختلف موجود در آن و تأثیر عوامل مختلف بر محتویاتش، اثر‌های متفاوتی روی سلامتی می‌گذارد.

از طرفی، گفته می‌شود مصرف سه تا پنج فنجان قهوه در روز با فواید سلامتی مطلوب همراه است، ولی این موضوع چندان هم ساده نیست. قهوه از نظر شیمیایی پیچیده است و اجزای زیادی دارد که می‌توانند به طرق مختلف بر سلامتی اثر بگذارند.

کافئین شناخته شده‌ترین ترکیب موجود در قهوه است؛ ولی قهوه اجزای دیگری هم دارد. در ادامه، به چند ترکیب دیگر موجود در قهوه اشاره شده که ممکن است بر سلامتی اثر بگذارند.

آلکالوئیدها| علاوه بر کافئین، تریگونلین یکی دیگر از آلکالوئید‌های مهم موجود در قهوه است. تریگونلین کمتر از کافئین مطالعه شده است؛ اما پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ممکن است فواید سلامتی مانند کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو داشته باشد.

پلی فنول ها|برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند این ترکیبات که در بسیاری از گیاهان، از جمله کاکائو و بلوبری یافت می‌شوند، برای قلب و عروق مفید هستند و ممکن است به پیشگیری از بیماری‌های تخریب کننده عصب مانند آلزایمر کمک کنند. قهوه عمدتا حاوی گروهی از پلی فنول‌ها به نام کلروژنیک اسیدهاست. عبارت اسید کلروژنیک، تنها به ترکیبی خاص اشاره نمی‌کند؛ بلکه عنوان خانواده‌ای از ایزومر‌های مختلف است.

دی ترپن ها| قهوه حاوی دو دی ترپن است (کفستول و کاهول) که روغن قهوه را تشکیل می‌دهند و همان ماده چرب طبیعی است که حین دم کردن آزاد می‌شود. دی ترپن‌ها ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهند.

ملانوئیدین ها| این ترکیبات که در دمای زیاد و حین فرایند برشته کردن قهوه تولید می‌شوند، دلیل رنگ قهوه هستند و طعم و عطر مشخص قهوه نیز به دلیل آن‌ها است. آن‌ها ممکن است اثر پریبیوتیک نیز داشته باشند؛ یعنی باکتری‌های مفید روده را افزایش دهند که برای سلامت عمومی مفید هستند.

روش پرورش قهوه و دم کردن و سروکردن همه می‌توانند بر ترکیبات موجود در قهوه و نیز فواید سلامتی آن تأثیرگذار باشند.
شرایط پرورش می‌تواند بر مقدار کافئین و اسیدکلروژنیک موجود در قهوه اثر بگذارد. برای مثال، قهوه‌ای که در ارتفاعات رشد می‌کند، کافئین و اسید کلروژنیک کمتری خواهد داشت. دو نوع دانه قهوه، یعنی قهوه عربیکا و روبوستا، نیز میزان متفاوتی کافئین و اسیدکلروژنیک و تریگونلین دارند. گفتنی است این موضوع بررسی نشده که کدام یک ممکن است برای سلامتی مفیدتر باشند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.