به گزارش شهرآرانیوز، ویتامین D نقش مهمی در حفظ سلامت کلی بدن دارد. این ویتامین برای رشد و توسعه سلولهای عضلانی، عملکرد مناسب و سازگار سیستم ایمنی، حفظ سلامت سیستم اسکلتی و موارد دیگر ضروری است. به همین دلیل است که سطوح ناکافی یا کمبود ویتامین D ممکن است خطر ابتلا به بیماری و عفونت، تخریب استخوان و بسیاری دیگر از پیامدهای منفی سلامتی را افزایش دهد.
کمبود ویتامین D بسیار رایج است و در سراسر جهان، حدود ۱ میلیارد نفر را تحت تاثیر قرار میدهد.
رنگ پوست، محل زندگی، توانایی بدن برای جذب ویتامین D، قرارگیری در معرض نور خورشید، شرایط پزشکی، وزن بدن.
مصرف بیش از حد و تصادفی ویتامین D تحت شرایط زیر پیش میآید:
خطاهای نسخه، استفاده نادرست از مکملهای ویتامین D با دوز بالا و ...
سطوح ویتامین D بیشتر از ۱۰۰ نانوگرم در میلی لیتر ممکن است مضر باشد. در مواردی که افراد مگادوز (دوزهای بسیار بالا) مکملهای ویتامین D را برای مدت طولانی مصرف میکردند، علائم مسمومیت در سطوح خونی بسیار بالا گزارش شده است.
بیشتر موارد مسمومیت ویتامین D ناشی از دوز نامناسب مکمل و اشتباهات تجویزی است.
ویتامین D به بدن شما کمک میکند تا کلسیم غذای مصرفی را جذب کند. در واقع این یکی از مهمترین نقشهای آن است. با این حال، اگر مصرف ویتامین D شما بیش از حد باشد، کلسیم خون شما ممکن است به سطوحی برسد که علائم ناخوشایند و بالقوه خطرناکی ایجاد کند.
ناراحتیهای گوارشی مانند استفراغ، حالت تهوع، یبوست و درد معده
خستگی، سرگیجه، توهم و گیجی
بیاشتهایی
ادرار بیش از حد
سنگ کلیه، آسیب به کلیه و حتی نارسایی کلیه
فشار خون بالا و ناهنجاریهای قلبی
کمآبی بدن
هایپرکلسمی معمولاً پس از مصرف مگادوز ویتامین D برای مدت طولانی ایجاد میشود و نوعی تهدید برای سلامتی به شمار میآید.
هایپرکلسمی میتواند منجر به تغییر وضعیت روانی در افراد مبتلا به مسمومیت ویتامین D شود. افراد مبتلا به هایپرکلسمیِ ناشی از مسمومیت ویتامین D معمولاً علائمی مانند گیجی، افسردگی و روان پریشی دارند. در موارد شدید، کما نیز گزارش شده است.
در برخی موارد، مسمومیت ویتامین D میتواند منجر به آسیب به کلیه و حتی نارسایی کلیه شود. این به این دلیل است که داشتن ویتامین D بیش از حد در بدن میتواند منجر به سطوح بالای کلسیم شود که همین امر منجر به از دست دادن آب از طریق ادرار زیاد و کلسیفیکاسیون (انباشت کلسیم) کلیهها میگردد.
هایپرکلسمی همچنین میتواند باعث انقباض عروق خونی کلیه و در نهایت افت عملکرد کلیه شود.
منبع: خبر آنلاین